Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η παιδαγωγική σχέση
Διδάσκοντος - διδασκομένου
Βιβλίο Παιδαγωγική >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Γαρδάνη, Αθηνά (Gardani, Athina) Βεργίδης, Δημήτρης Κ. (Vergidis, Dimitris K.) Βούλγαρης, Σταμάτης Ν. (Voulgaris, Stamatis N.) Βοϊνέσκου, Ζαχαρούλα (Voineskou, Zacharoula) Βασιλόπουλος, Στέφανος Φ. (Vasilopoulos, Stefanos F.) Βάρδα, Αλεξάνδρα (Varda, Alexandra) Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ν. (Athanasopoulos, Panagiotis N.) Αγγελόπουλος, Ηρακλής (Angelopoulos, Iraklis) Postic, Marcel (Postic, Marcel) Lerbet - Sereni, Frederique (Lerbet - Sereni, Frederique) Heraud, Lucile (Heraud, Lucile) Dupont, Pol (Dupont, Pol) Abraham, Ada (Abraham, Ada) Γκιάστας, Ιωάννης (Gkiastas, Ioannis)
Επιμελητής: Βασιλόπουλος, Στέφανος Φ. (Vasilopoulos, Stefanos F.) Κοσμόπουλος, Αλέξανδρος Β. (Kosmopoulos, Alexandros V.)
Εκδότης: Γρηγόρη
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-333-630-3 Γρηγόρη 2010
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 363
Η «σχέση», ως υπαρκτό παιδευτικό μέσο, αλλά και ως οντότητα ενδοσχολικής παιδείας, πολύ λίγο αναφερόταν στη βιβλιογραφία τριάντα με σαράντα χρόνια πριν. Πολύ δε περισσότερο, δεν ανπμετωπίζόταν σοβαρά από τους ειδικούς. Σήμερα, σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου ερευνώνται και διδάσκονται πολλά θέματα που συνδέονται με την Ψυχολογία και την Παιδαγωγική των Σχέσεων.

Στα 25 κεφάλαια που απαρτίζουν τα τέσσερα μέρη του παρόντος τόμου, Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι αλλά και νέοι ερευνητές, προσεγγίζουν την Παιδαγωγική Σχέση θεωρητικά και εμπειρικά, από την οπτική γωνία της παιδαγωγικής, της συμβουλευτικής, της ψυχολογίας του βάθους, της κοινωνιολογίας, της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, της οργανωτικής ψυχολογίας, κ. α

Στόχος του βιβλίου είναι να υπάρξει ένας ουσιαστικός προβληματισμός και μια σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση ορισμένων βασικών όψεων της παιδαγωγικής σχέσης.

Λόγω της ευρύτητας αλλά και της ποικιλίας των θεμάτων που προσεγγίζει, το βιβλίο απευθύνεται όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αλλά και σε λειτουργούς της συμβουλευτικής, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους κοινωνικούς επιστήμονες και γενικά σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για θέματα διαπροσωπικών σχέσεων στην εκπαίδευση.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα