Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Γεια σου, φίλε!
Ανθολογία διηγημάτων για τη μετανάστευση: Για παιδιά και νέους
Βιβλίο Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική - Συλλογές >> Κυκλοφορεί

Μαυροπούλου, Γκέλλυ (Mavropoulou, Gelly) Συγγραφέας: Σδρόλια, Αντιγόνη () Παυλίδου, Κάκια () Μπρούζγος, Φρίξος (Mprouzgos, Frixos) Μπουγέλης, Θωμάς (Mpougelis, Thomas) Μπάχρεχ, Γιούλια (Mpachrech, Gioulia) Μπαλοδήμας, Θανάσης (Balodimas, Thanasis) Κουφαλάκος, Δημήτρης (Koufalakos, Dimitris) Κουτσουκανίδου, Μαρία (Koutsoukanidou, Maria) Κουτράκης, Σταύρος (Koutrakis, Stavros) Κοντόρα, Εύη (Kontora, Evi) Κανελλιά - Στρογγύλη, Χρυσάνθη (Kanellia - Strongyli, Chrysanthi) Καλαϊτζή, Μάρω (Kalaitzi, Maro) Δουνιάς, Στρατής (Dounias, Stratis) Γάτη, Λίλη () Βρεττού, Κατερίνα (Vrettou, Katerina) Συλλογικό έργο ()
Εκδότης: Σύγχρονη Εποχή
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-451-117-4 Σύγχρονη Εποχή 2011
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 189
Προχωρώντας στην έκδοση "Ανθολογίας διηγημάτων με θέμα τη μετανάστευση", η Σύγχρονη Εποχή δεν είχε σκοπό να προσθέσει έναν ακόμη τόμο στους πολλούς που ήδη υπάρχουν. Το συλλογικό αυτό έργο, αποτέλεσμα μιας προσεκτικής διαλογής κειμένων που συγκεντρώθηκαν ύστερα από πρόσκληση σε "συγγραφείς και όχι μόνο", φιλοδοξεί να αποτελέσει αφορμή συζήτησης και διαλόγου ανάμεσα σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες εκδηλώνεται το φαινόμενο της μαζικής εισροής μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα εν μέσω καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, και όσα προβλήματα "αναπόφευκτα" δημιουργούνται, είναι παράγοντες που δεν αφήνουν ανεπηρέαστα τα παιδιά μας. Όπως και η έντεχνη αξιοποίηση από το σύστημα των πιο αντιδραστικών εθνικιστικών χώρων που, παραδοσιακά, χρησιμοποιούνται προκειμένου να εκμεταλλεύεται αποτελεσματικότερα ο καπιταλισμός την εργατική δύναμη ντόπιων και ξένων.

Στόχος μας είναι η αποσαφήνιση (μέσα από ένα πιο προσιτό μέσο, όπως η λογοτεχνία) των πραγματικών αιτιών των κοινωνικών αντιθέσεων, που βρίσκονται στην ταξική θέση του κάθε ανθρώπου μέσα στα εκμεταλλευτικά συστήματα.

Η χρήση μυθοπλασίας -θεωρούμε- θα κάνει ευκολότερη την ευόδωση της προσπάθειας αυτής. Η προσέγγιση του θέματος με πιο κατανοητούς στα παιδιά τρόπους είναι δυνατό να συμβάλει στην ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μεταναστών και των Ελλήνων εργαζομένων, να καλλιεργήσει το σεβασμό στη διαφορετικότητα και να προωθήσει τη φιλία ανάμεσα στους λαούς.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα