Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Για τον Αναγνωστάκη
Κριτικά κείμενα
Βιβλίο Νεοελληνική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική >> Αναγνωστάκης, Μανόλης, 1925-2005 >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Αναγνωστάκης, Μανόλης Α., 1925-2005 (Anagnostakis, Manolis A.) Μπεκατώρος, Στέφανος, 1947-2006 (Bekatoros, Stefanos) Λυκιαρδόπουλος, Γεράσιμος (Lykiardopoulos, Gerasimos) Γιάννης Δάλλας () Χατζίνης, Γιάννης (Chatzinis, Giannis) Βαρίκας, Βάσος, 1912-1971 (Varikas, Vasos) Αράγης, Γιώργος (Aragis, Giorgos) Στεργιόπουλος, Κώστας, 1926-2016 (Stergiopoulos, Kostas) Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου () Χριστιανόπουλος, Ντίνος, 1931-2020 (Christianopoulos, Ntinos) Κουλουφάκος, Κώστας (Kouloufakos, Kostas) Λαμπρίδης, Μανόλης (Lampridis, Manolis) Αργυρίου, Αλέξανδρος, 1921-2009 (Argyriou, Alexandros) Καφταντζής, Γιώργος (Kaftantzis, Giorgos) Αποστολίδης, Ρένος Η. (Apostolidis, Renos I.) Χουρμούζιος, Αιμίλιος (Chourmouzios, Aimilios) Συλλογικό έργο ()
Ανθολόγος: Βαγενάς, Νάσος, 1945- (Vagenas, Nasos)
Εκδότης: Αιγαίον
Διακινητής: Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-9963-7912-4-8 Αιγαίον 1996
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ13 - 309
Το βιβλίο αυτό είναι κάτι περισσότερο και κάτι λιγότερο από μιαν ανθολογία. Περισσότερο, γιατί περιέχει και κείμενα που δεν θα ικανοποιούσαν την έννοια του όρου ανθολόγηση· λιγότερο, γιατί αυτά τα "εξωανθολογικά" κείμενα υπονομεύουν τον ανθολογικό χαρακτήρα του βιβλίου. Ονομάζω τον ανά χείρας τόμο επιλογή, γιατί προσπάθησα να συνδυάσω σ\' αυτόν το ανθολογικό με το ιστορικό στοιχείο: αφενός να προσδιορίσω τα, κατά τη γνώμη μου (δηλαδή σύμφωνα με τα σημερινά μου κριτήρια), σημαντικότερα κριτικά κείμενα για το έργο του Αναγνωστάκη· και αφετέρου να εντοπίσω τα κείμενα που θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντανακλούν τη γενικότερη πρόσληψη αυτού του έργου σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία της πορείας της.

Το τελευταίο κείμενο ("Ξαναδιαβάζοντας τον Αναγνωστάκη") είχε αρχικά γραφεί ως εισαγωγή σ\' αυτή την "επιλογή". Επειδή όμως η έκδοσή της, για τεχνικούς λόγους, καθυστέρησε πολύ και το κείμενο δημοσιεύτηκε στο μεταξύ, αποφάσισα τελικά να το περιλάβω στο σώμα του βιβλίου ως προϊόν της μελέτης των κειμένων που το απαρτίζουν.

Τα κείμενα αναδημοσιεύονται εδώ κατά χρονική εμφάνιση των έργων, συνεπώς κατά βάσιν χρονολογικώς. Διατηρείται η ορθογραφική μορφή και το τονικό σύστημα των συγγραφέων τους.

(πρόλογος του βιβλίου)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα