Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ρωσική πρωτοπορία 1910-1930: Η συλλογή Γ. Κωστάκη
Θεωρία - κριτική
Βιβλίο Τέχνη - Ιστορία >> Τέχνη - Ερμηνεία και κριτική >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Voronkov, Igor (Voronkov, Igor) Τσαντσάνογλου, Μαρία (Tsantsanoglou, Maria) Revault d' Allonnes, Olivier (Revault d' Allonnes, Olivier) Rakitin, Vasili (Rakitin, Vasili) Povelikhina, Alla (Povelikhina, Alla) Misler, Nicoletta (Misler, Nicoletta) Kondratieva, Maria (Kondratieva, Maria) Conio, Gerard (Conio, Gerard) Bowlt, John E. (Bowlt, John E.) Adaskina, Natalia L. (Adaskina, Natalia L.)
Επιμελητής: Καφέτση, Άννα (Kafetsi, Anna)
Εκδότης: Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών Υπουργείο Πολιτισμού Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών 1995
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
29χ22 - 858
Για να εξασφαλιστεί ένα ικανό ερμηνευτικό πλαίσιο των έργων της ρωσικής πρωτοπορίας με βάση τη Συλλογή Γ. Κωστάκη, ο κατάλογος της έκθεσης σχεδιάστηκε έτσι ώστε, εκτός από την παροχή ιστορικών πληροφοριών για τη γένεση και την εξέλιξη του κινήματος, την πλήρη τεκμηρίωση και το σχολιασμό των εκθεμάτων, να παρουσιαστεί και ο θεωρητικός και κριτικός λόγος που συνδέεται αναπόσπαστα με την καλλιτεχνική πράξη.

Ως προς το ιστορικό μέρος, ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα εισαγωγές στις δέκα ενότητες της έκθεσης που συνέγραψαν ειδικοί μελετητές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ισάριθμα κινήματα και θέματα, χωριστές μελέτες για την υποδοχή της ρωσικής πρωτοπορίας στη Σοβιετική Ένωση και στη Δύση, εκτενές χρονολόγιο καλλιτεχνικών και πολιτικών γεγονότων της περιόδου 1905-1934, βιβλιογραφία και εκθεσιογραφία. Η αισθητική προσέγγιση καλύπτεται από επιμέρους αναλύσεις έργων τα οποία επέλεξαν κατά την κρίση τους οι συγγραφείς.

Ο δεύτερος τόμος αφιερώνεται αποκλειστικά σε κείμενα θεωρίας και κριτικής που γράφτηκαν από τους πρωτεργάτες της ρωσικής πρωτοπορίας, καλλιτέχνες επί το πλείστον αλλά και θεωρητικούς, από τις απαρχές του κινήματος μέχρι την επιβολή του δόγματος του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, καλύπτει δηλαδή την περίοδο 1908-1934. Περιλαμβάνει μελέτες και πραγματείες, μανιφέστα και διακηρύξεις, κριτικές εκθέσεων και άρθρα πολεμικής, πρακτικά συζητήσεων σε σχολές και ιδρύματα, δημόσια έγγραφα, επιστολές κ.ά.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα