Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Νησιώτες: Νότιο Αιγαίο
Βιβλίο Λαογραφία, Ελληνική >> Κυκλάδες - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Δωδεκάνησα - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Φραγκούλη, Δήμητρα, 1972 ()
Φωτογράφος: Λάσκαρης, Χάρης Β. (Laskaris, Charis V.) Δεσποτίδης, Γιάννης (Despotidis, Giannis) Κουρή, Μάρω (Kouri, Maro) Δέτσης, Γιώργος (Detsis, Giorgos) Καρακασιάν, Αρτίν (Karakasian, Artin) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Νικητίδης, Νίκος (Nikitidis, Nikos) Πατρουδάκης, Γιώργος (Patroudakis, Giorgos) Νομικού, Κατερίνα (Nomikou, Katerina) Μεράκος, Περικλής (Merakos, Periklis) Μουσταφέλλου, Κλαίρη (Moustafellou, Klairi)
Επιμελητής: Θεοδωρακάκης, Μάριος (Theodorakakis, Marios) Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis) Ιορδάνογλου, Αντώνης (Iordanoglou, Antonis) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Δικαίος, Αντώνης Γ. (Dikaios, Antonis G.)
Εκδότης: Έθνος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8305-51-9 Έθνος 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
28χ18 - 144
Πολύχρωμη πολύνησος

Εύκολα μιλάς για το Αιγαίο, δύσκολα νιώθεις την αλήθεια του.

Εύκολα το αγαπάς κάθε καλοκαίρι, δύσκολα αντέχεις τον χειμωνιάτικο αποκλεισμό. Εύκολα βγάζεις τον ποιητή από μέσα σου, δύσκολα σκέφτεσαι τον εαυτό σου νησιώτη μεροκαματιάρη.

Δεν γνωρίζω εάν το ομορφότερο κομμάτι της Ελλάδας βρέχεται από το πέλαγος του Αιγέα, ξέρω όμως ότι χωρίς την ελληνική πολύνησο θα ήμασταν πιο φτωχοί και λιγότερο... χρωματιστοί! Και το χρώμα δεν βάφει μονάχα τα παραθυρόφυλλα, αλλά μπαίνει στην εκφορά του λόγου, στο τραγούδι, στην καθημερινότητα, στην ψυχή των ανθρώπων.

Αυτούς τους απίθανους χρωματισμούς προσπαθήσαμε να αιχμαλωτίσουμε στο 6ο βιβλίο της σειράς "Ρίζες Ελλήνων - Ανθρωπογεωγραφία της Ελλάδας". Το αφιερώνουμε σε εκείνους που κατοικούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και γνωρίζουμε από την αρχή πως θα άξιζε ένα βιβλίο για κάθε ένα νησί. Ταξιδέψτε λοιπόν μαζί μας στη θάλασσα της πληροφορίας για το νότιο κομμάτι του Αιγαίου (η έκδοση για το βόρειο ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα) και αφήστε χώρο για τις αξέχαστες εικόνες που θα συναντήσετε. Αυτές θα πρέπει να τις αιχμαλωτίσετε με τα ίδια σας τα μάτια.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Δεκέμβριος 2009

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα