Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Άγρια θηλαστικά
Βιβλίο Θηλαστικά >> Λέσβος - Ιστορία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Βαλάκος, Στρατής Δ. (Valakos, Stratis D.) Παφίλης, Παναγιώτης (Pafilis, Panagiotis) Γεωργιακάκης, Παναγιώτης (Georgiakakis, Panagiotis) Παπαμιχαήλ, Γιώργος (Papamichail, Giorgos) Λυμπεράκης, Πέτρος (Lymperakis, Petros) Σίμου, Χρυσή (Simou, Chrysi) Ταξείδης, Κώστας (Taxeidis, Kostas)
Εικονογράφος: Χαράλαμπος Μαργαρίτης ()
Εκδότης: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κεντρική Διάθεση: Αιολίδα
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-466-115-2 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 2012
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
17χ12 - 224
Τα " Άγρια Θηλαστικά της Λέσβου" είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Φυσική Ιστορία της Λέσβου" που εκδίδεται από τη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας Λέσβου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς αφορούσε τα "Αμφίβια και ερπετά" της Λέσβου και είχε εκδοθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Το παρόν βιβλίο των 219 σελίδων έχει σαν σκοπό να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό την αναμφισβήτητα πλούσια πανίδα των θηλαστικών της Λέσβου, αλλά και να δώσει πληροφορίες για τη ζωή των πλέον συγγενικών συγκατοίκων μας πάνω στον πλανήτη. Οι συγγραφείς του βιβλίου προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Στρατής Βαλάκος, Παναγιώτης Παφίλης, Χρυσή Σίμου), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Γιώργος Παπαμιχαήλ) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Παναγιώτης Γεωργιακάκης, Πέτρος Λυμπεράκης). Τη συγγραφική ομάδα πλαισιώνει και ο κος Κ. Ταξείδης, που η συμβολή του στην έκδοση της σειράς είναι ανεκτίμητη. Το βιβλίο δεν είναι ένα απλό λεύκωμα όπου παρουσιάζονται τα είδη ενός νησιού, με φωτογραφίες και κάποια κείμενα αλλά αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για τα θηλαστικά. Αυτό γιατί στο πρώτο μέρος του βιβλίου δίνονται όλες πληροφορίες που αφορούν τη ζωή των Θηλαστικών.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται τα θηλαστικά της Λέσβου. Από τα 115 είδη θηλαστικών της Ελλάδας τα 38 είδη εξαπλώνονται στη Λέσβο. Τα είδη κατανέμονται σε 26 γένη, 14 οικογένειες και επτά τάξεις. Αν εξαιρεθούν τα Κητώδη και η φώκια, η Λέσβος έχει μια πλούσια πανίδα χερσαίων θηλαστικών συγκρινόμενη με άλλα μεγαλύτερα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου,όπως είναι η Κρήτη (34 είδη) και η Κύπρος (26 είδη).

Στην ξεχωριστή περιγραφή του κάθε είδους αναφέρονται: Η ονομασία του (επιστημονική, κοινή, και τοπική αν υπάρχει), τα γνωρίσματα του, οι βιότοποί του, τα χαρακτηριστικά της αναπαραγωγής του, η κατανομή του, οι κίνδυνοι και το καθεστώς προστασίας.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για αυτόν που αγαπά και ενδιαφέρεται για το φυσικό περιβάλλον, ιδίως για περιβάλλοντα που είναι μοναδικά αλλά και ευαίσθητα όπως είναι τα νησιωτικά, που οποιαδήποτε διαταραχή έχει απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το φυσικό περιβάλλον ενός τόπου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα