Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Tuesday's Gone
Μερικές φορές το μυαλό είναι το πιο επικίνδυνο μέρος για να χάσεις τον εαυτό σου
Βιβλίο Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Αστυνομική λογοτεχνία >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
12-02-2020 18:32
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
18-11-2019 02:17
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  


Αυτό είναι το 2ο βιβλίο της σειράς, με πρωταγωνίστρια την ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν. Και εκεί που είχε ορκιστεί πως δεν θα ξαναμπλέξει με τις υποθέσεις της αστυνομίας, ο επιθεωρητής Κάρλσον ζητά επειγόντως την βοήθειά της. Σε ένα διαμέρισμα του Λονδίνου ανακαλύπτεται μαζί με το πτώμα ενός άνδρα που βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση και μια ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα, η Μισέλ Ντόις. Η αστυνομία δεν γνωρίζει την ταυτότητα του θύματος, ούτε τον τρόπο που έχασε την ζωή του και έτσι όλες τους οι ελπίδες στρέφονται στη Φρίντα. Εκείνη ύστερα από πολλούς ενδοιασμούς υποκύπτει και προσπαθεί να διεισδύσει στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού της Μισέλ και να βρει στοιχεία που θα την οδηγήσουν στον δολοφόνο. Όμως, μια σειρά από τραγικές υποθέσεις με σκοτεινά κίνητρα έρχεται στην επιφάνεια και η αλήθεια από το ψέμα ή την ψευδαίσθηση διαχωρίζονται από μια πολύ λεπτή και εύθραυστη γραμμή.

Στο βιβλίο αυτό γνωρίζουμε λίγο καλύτερα την πρωταγωνίστρια, Φρίντα Κλάιν, που ξεδιπλώνει σιγά – σιγά πτυχές της προσωπικότητας, του χαρακτήρα και της ζωής της. Η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη, μπερδεμένη, αλλά και ανατρεπτική. Η πλοκή είναι σύνθετη με πολλά ονόματα – πρόσωπα, λιγοστά και καθόλου πασιφανή στοιχεία που να σε βοηθούν ή να σε οδηγούν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ένα βιβλίο με αγωνία, σασπένς, με πολλές και συνεχείς ανατροπές. Σας το συστήνω (αφού πρώτα όμως έχετε διαβάσει το Blue Monday, γιατί αποτελεί εν μέρει συνέχεια και έχει πολλές αναφορές σε αυτό).
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
30-01-2017 17:52
Υπέρ  Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
24-03-2016 20:36
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό
Κατά  Αδικαιολόγητα μεγάλο, Αργό
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-01-2016 00:51
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Εξαιρετικό όπως και το πρώτο!
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-08-2015 13:18
Υπέρ  Riveting, Fast-paced, Rich plot
Κατά  
Εξαιρετικό και καθηλωτικό όπως και το Blue Monday! Πλούσια πλοκή, αγωνία και συνεχείς ανατροπές ως το τέλος. Δεν κουράζει και το παρακολουθείς με αμείωτο ενδιαφέρον. Αρχίζεις να καταλαβαίνεις καλύτερα την πρωταγωνίστρια ηρωίδα, Φρίντα την οποία αγαπώ αγαπώ όλο και περισόττερο όσο τη γνωρίζω.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
21-07-2015 21:52
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-04-2015 14:59
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-11-2014 22:16
Υπέρ  Ενδιαφέρον
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Δυστυχώς από τις πρώτες σελίδες καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είχες διαβάσει το 1ο βιβλίο της σειράς.
  3
16-07-2013 10:40
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό
Κατά  
Το 2ο βιβλίο της σειράς με την ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν. Δυστυχώς από τις πρώτες σελίδες καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είχες διαβάσει το 1ο βιβλίο της σειράς αλλά είναι αργά: η υπόθεση του βιβλίου έχει σκάσει στα μούτρα από τις πρώτες σελίδες, πεζά και ωμά, οπότε χάθηκε και η μαγεία της ατμόσφαιρας. Επομένως ΜΗ διαβάσετε το Tuesday\'s gone αν δεν έχετε διαβάσει το Blue Monday. Σε γενικές γραμμές το 2ο βιβλίο της σειράς προσφέρει ό,τι και το πρώτο: αγωνία, σασπένς, μια αντιπαθητικιά πρωταγωνίστρια και μια πρωτότυπη ιστορία δολοφονίας.

SPOILERS

Η Φρίντα Κλάιν εξακολουθεί να μη μου αρέσει (όπως γράφω και στο Blue Monday). Τώρα η θέση της χειροτερεύει απέναντί μου: εκμεταλλεύεται πάλι ένα άτομο για να πάρει το τελικό κλειδί της υπόθεσης στα χέρια της, βουτάει τον πρώην της που είχε φύγει για Αμερική και γύρισε στην Αγγλία για να παντρευτεί και μάλιστα τον βουτάει την ημέρα του γάμου του και τον ξαναβάζει στη ζωή της, έρωτα κάμνουσα μεθ\' αυτού, δεν τα βλέπω καλά τα πράματα, σύντομα μάλλον θα επισκεφτεί συνάδελφο για να ξεμπλέξει τα συναισθήματά της και τη ζωή της.

Επίσης σε αυτό το βιβλίο δυστυχώς εμφανίζεται λιγότερο η σπιρτάδα και το πνεύμα του Γιόζεφ, μιας και στην αρχή λείπει στην πατρίδα του αλλά επιστρέφει με ένα μυστικό. Και δεν έχω καταλάβει ακόμη σε τι βοηθά στην εξέλιξη της πλοκής και στην ηθική βελτίωση της Φρίντα να απασχολεί σχεδόν όλο το βιβλίο η υστερική κατάσταση της ανηψιάς της μέσα σε μια διαλυμένη οικογένεια και να έχουμε οικογενειακά συμβούλια, εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ κόρης, μάνας και νέου συντρόφου μάνας.

Η κατ\' εξοχήν υπόθεση ανατρεπτική όπως πάντα, καλοδοσμένη όπως πάντα, ανατριχιαστική, μπλεγμένη. Ένα πτώμα σε αποσύνθεση. Ποιος είναι; Ποιος τον σκότωσε και γιατί; Πώς κατάφερνε να πείθει τα θύματά του να κάνουν το δικό του, αποσκοπώντας στο εύκολο κέρδος; Μήπως είχε συνεργό; Κι αυτός ο συνεργός, όταν καταλάβει ότι εγκατελείφθη από τον πάτρονά του, πώς θα αντιδράσει; Μήπως θα ακολουθήσει τα βήματά του; Αλήθεια, ο Ντιν Ριβ, ο σατανικός δίδυμος του 1ου βιβλίου γιατί χασκογελάει μέσα από τις σελίδες; Ναι, αναγνώστες μου, η Φρίντα Κλάιν οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο Ντιν Ριβ πήρε τη θέση του αδερφού του, τον οποίο σκότωσε για να τον παρουσιάσει ως Ντιν Ριβ και να γλυτώσει από την παγίδα του νόμου. Ακόμη χειρότερα, ο Ντιν Ριβ παρακολουθεί τη Φρίντα Κλάιν από τόσο κοντά, που της σώζει τη ζωή στο τέλος και της στέλνει μήνυμα ότι το έκανε \"γιατί θέλει να είναι αυτός που θα της καταστρέψει τη ζωή\"!

Σημειώσεις του Σπιρτούλη:

1) δεν υπάρχει συνέχεια και αλληλουχία με το 1ο βιβλίο της σειράς. Στο 1ο βιβλίο το ίδρυμα όπου εργάζεται η Φρίντα λέγεται Γουόρχάουζ και παραμένει αμετάφραστο ενώ εδώ το μεταφράσανε ως Αποθήκη. Στο 1ο βιβλίο ο συμπαθητικός φίλος της Φρίντα λέγεται Γιόζεφ ενώ εδώ μεταφράστηκε ως Τζόζεφ.

2) με κούρασε το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των σκηνών σε ένα κεφάλαιο. Δηλαδή σε ένα κεφάλαιο έχουμε π. χ. τρεις διαφορετικές σκηνές (η Φρίντα στο τμήμα, το θύμα στο δικό του χώρο, ο Τζόζεφ). Ε, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί μεταξύ αυτών των ενοτήτων, στα κεφάλαια έχουμε ενιαία ροή κειμένου και συνεχείς παραγράφους, δεν χωρίζονται οι επιμέρους ενότητες ούτε με ευκρινές κενό ούτε με αρχή παραγράφου πιο έξω από τις επόμενες για να καταλάβει ο αναγνώστης ότι τώρα διαβάζει άλλη ενότητα. Αυτό κουράζει και ξαφνιάζει γιατί λόγω του ενιαίου κειμένου ο αναγνώστης δε συνειδητοποιεί ότι διαβάζει κάτι άλλο.

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 2
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
33
Το θέλουν
9
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
24
Το διαβάζουν
1
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
2
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα