Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Κλινική ψυχοφαρμακολογία
Επίκαιρα θέματα: 2ος κύκλος
Βιβλίο Ψυχιατρική >> Φαρμακολογία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο ()
Επιμελητής: Σολδάτος, Κώστας Ρ. (Soldatos, K.) Δικαίος, Δημήτρης Γ. (Dikaios, Dimitris G.)
Εκδότης: Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-452-161-6 Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις 2013
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 240
Το βιβλίο των καθηγητών Κώστα Σολδάτο και Δημήτρη Δικαίο που κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου πρώτου τόμου με τον ίδιο τίτλο. Η έκδοση αποβλέπει στο να καλύψει τις νεότερες ψυχοφαρμακολογικές θεραπευτικές προσεγγίσεις των ψυχώσεων, των συναισθηματικών διαταραχών και των ουσιοεξαρτήσεων, όπως αυτές είχαν αναφερθεί στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας. Ο δεύτερος τόμος, έρχεται να καλύψει και να συμπληρώσει το θεματικό πεδίο της φαρμακολογικής θεραπείας σχεδόν όλων των μειζόνων ψυχικών διαταραχών, όπως αυτές παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας.

Η οργάνωση της ύλης του περιλαμβάνει τρία μέρη. Στο Α΄ Μέρος αναφέρονται οι βασικές φαρμακολογικές θεραπευτικές προσεγγίσεις μιας σειράς ψυχιατρικών παθήσεων με οργανικό υπόστρωμα. Το Β΄ Μέρος αφορά στην ψυχοφαρμακολογική αντιμετώπιση των κυριοτέρων διαταραχών με εκδηλώσεις άγχους και το Γ΄ Μέρος ορισμένων παιδοψυχιατρικών διαταραχών. Οι έγκριτοι συγγραφείς των επιμέρους κεφαλαίων, διαθέτουν τα εχέγγυα της μακράς επιστημονικής εμπειρίας στους αντίστοιχους επιμέρους τομείς, δεν περιορίζονται στην παράθεση των τεκμηριωμένων φαρμακολογικών θεραπειών των ποικίλλων ψυχιατρικών διαταραχών αλλά περιγράφουν και τους βασικούς αιτιοπαθογενετικούς μηχανισμούς των διαταραχών αυτών. Επίσης, τοποθετούν την εκάστοτε φαρμακολογική προσέγγιση σε ένα ευρύτερο βιοψυχοκοινωνικό θεραπευτικό πλαίσιο και κατά συνέπεια δεν παραλείπουν να αναφέρουν στοιχεία των ψυχοθεραπευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων οι οποίες πρέπει κατά κανόνα να εφαρμόζονται σε συνδυασμό με τη φαρμακοθεραπεία των ψυχιατρικών διαταραχών.

Όπως και ο προηγούμενος τόμος έτσι και ο παρών αποσκοπεί να καλύψει μια σημαντική ανάγκη ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για την Κλινική Ψυχοφαρμακολογία Ελλήνων ιατρών και άλλων επιστημόνων συναφών κλάδων.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα