Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Άκου, Ανθρωπάκο!
Βιβλίο Κοινωνική ψυχολογία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
George Tsamilis
24/05/2014 11:11

Το είχα πρωτοδιαβάσει σε νεότερη ηλικία. Το διάβασα και τώρα. Η Μετάφραση του Κορτώ επαρκέστατη για τον "'Ογκο δυναμικής" του κειμένου. Ο πρόλογος του Δημοκίδη αξιοπρεπής, με φρέσκια πένα, σε βάζει στο κλίμα αλλά και στη σκέψη του συγγραφέα.

Ένα παρηγορητικό βιβλίο για τις ασθενειές μας. Ο Ράιχ, τρανός ψυχαναλυτης αλλά και αναλυτής, με απλό τρόπο γραφής, παρουσιάζει και αναλύει τη "μικρότητα" και τον φόβο που κρύβουμε μέσα μας. Το κείμενο του συγκεκριμένου βιβλίου θα έλεγα πως είναι ένα μανιφέστο στη χαμένη ανθρώπινη πρωτοβούλια να ζήσει κάποιος όπως το επιθυμει, έξω απο το καβούκι του, κι όχι όπως πρέπει και επιτάσσει μια εκάστοτε αρχή. Ο Ράιχ εδώ κρύβει ένα "γαμώτο". Το δικό του ήταν πως δεν εισακούστηκε στο ευρύ κοινό. Ο πουριτανισμός κάλυψε και τις επιστημονικές ιδέες του αλλά και την εν γένει ανατρεπτική φιλοσοφία του.

Το κείμενο έχει μια δυναμική τρομερή. Μπορεί να γίνει το "γαμώτο" του κάθε αναγνώστη για τα κακώς κείμενα της ανθρώπινης φυλής και εξέλιξης της. Διαβάζοντάς το για δεύτερη φορά, κατάλαβα πως ο Roger Waters σίγουρα είχε επηρεαστεί απο ετούτο το βιβλίο και επινόησε τον Pink- το καταπιεσμένο ρόζ ανθρωπάκι που κλείνεται εντός των τειχών, όπως παρουσιάστηκε στο άλμπουμ του 1979 των Pink Floyd, The Wall. Kατάλαβα, πως όσες φορές κι αν το διαβάσω, στιγμιαία μπορώ να αποβάλλω τη μικρότητα μου, μέχρι να την ξαναθυμηθώ και να με κατακλύσει την επομένη!

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
2
Το έχουν
24
Το θέλουν
4
Αγαπημένο τους
8
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
23
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα