Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Στα μονοπάτια του καπνού
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Αστυνομική λογοτεχνία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
07-11-2022 00:22
Υπέρ  Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  2
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-07-2020 13:28
Υπέρ  Ενδιαφέρον
Κατά  Περίπλοκο
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  2
04-07-2019 08:14
Ήταν ένα βιβλίο που δεν χάρηκα καθόλου...Συνεχείς παρομοιώσεις, πλάτειασμα και πλοκή που χανόταν στην αφήγηση. Παράγραφοι που μπέρδευαν τον αναγνώστη και γενικά κουραστικό βιβλίο. Η γενική υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα υπό το πρίσμα ότι έχει γραφτεί σε στυλ εποχής του '30, αλλά πραγματικά όταν το τελείωσα ανακουφίστηκα...
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  2
18-05-2018 15:41
Υπέρ  Ανατρεπτικό
Κατά  Βαρετό
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  2
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
07-12-2017 20:34
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

πολύ καλό!
  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-01-2017 20:22
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ωραίο αστυνομικό μιάς άλλης εποχής με πολλά ψυχολογικά στοιχεία και πολλές περιγραφές ανθρώπων και συναισθημάτων! Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος που είναι πραγματικά έκπληξη!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-01-2017 14:22
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό
Κατά  Αργό
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Ο τρόπος γραφής της Λεβεντακη με κούρασε. Δυσκολευτηκα να ακολουθησω τη ροή της καθώς με μπερδεύε. Πολλές λεπτομέρειες που δεν χρειάζονται
  2
12-08-2016 20:32
Υπέρ  Ανατρεπτικό
Κατά  Βαρετό
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-07-2016 15:51
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Σαν πρωτη φορα που την διαβασα την κ.Λεβεντακη,στην αρχη μου φανηκε μπερδεμενο επειδη καθε κεφαλαιο αλλαζε...αλλαα μετα που μπηκα στον τροπο με τον οποιο γραφει..Μου αρεσε!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
24-05-2016 12:37
Υπέρ  Ενδιαφέρον
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
18-05-2016 20:16
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Το πρώτο βιβλίο που διαβάζω της Βασιλικής Λεβεντάκη και σίγουρα όχι το τελευταίο. Η ιστορία διαδραματίζεται κυρίως στην Καβάλα το 1930, όπου ο καπνός είναι η βασική καλλιέργεια στην πόλη. Οι πρωτοφανείς δολοφονίες ξεκινούν από την Δραπετσώνα και συνεχίζονται στην Καβάλα, όπου τον ακολουθούν ο αστυνόμος Μαντάς και ένας γιατρός που έχει εμπλακεί στον πρώτο φόνο χάρη ενός γράμματος- γρίφου. Ο δολοφόνος χτυπά και ξαναχτυπά έχοντας στο μυαλό του ένα καλοστημένο σχέδιο. Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω τον δολοφόνο , ο οποίος μου αποκαλύφθηκε σχεδόν στην τελευταία σελίδα…

Όμως η συγγραφέας με την άριστη πλοκή της και τις περιγραφές της με πειστικό και γλαφυρό τρόπο, μου δημιούργησε πολύ ζωντανές εικόνες όσο διάβαζα το βιβλίο.

Το μυστήριο, ο φόβος, η αγωνία, η αγάπη, ο πόθος, ο έρωτας, η ανάγκη για επιβίωση όπως ακόμα και η ζήλια και ο φθόνος, όλα αυτά τα συναισθήματα εναλλάσσονται και καθοδηγούν τους ήρωες όπως ακριβώς και στην αληθινή ζωή να περπατήσουν μέσα σε μονοπάτια και να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους - στη λύτρωση της ίδιας της ψυχής τους.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-04-2016 20:09
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Μια αξιόλογη προσπάθεια
  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-10-2015 08:46
Υπέρ  Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Τεκμηριωμένο
Κατά  Αργό
Μια αξιόλογη προσπάθεια για αστυνομικό μυθιστόρημα, με τη μυρωδιά του διαλεχτού καπνού να ανακατεύεται με τη διαπεραστική μυρωδιά του αίματος. Σαν τα φύλλα του καπνού που απλώνονται στον ήλιο για να αποξηρανθούν, έτσι και οι ήρωες του μυθιστορήματος απλώνονται στα μάτια του αναγνώστη και του αφηγούνται την ιστορία τους.

Ο αστυνόμος Ηλίας Μαντάς και ο γιατρός Πέτρος Φραζής εμπλέκονται σε μια σειρά δολοφονιών που ξεκινούν από τη Δραπετσώνα και καταλήγουν στην Καβάλα τη δεκαετία του 1930, λίγα χρόνια μετά τη μικρασιατική τραγωδία και την άφιξη των χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα. Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Μηνάς Βασιλείου; Τι κρύβει το παρελθόν του; Τα θύματα τι ρόλο παίζουν στη ζωή του; Ποιος είναι ο δολοφόνος;

Σε γενικές γραμμές, η ιστορία ήταν ικανοποιητική ως προς τον χειρισμό και την εξέλιξή της. Η ταυτότητα του δολοφόνου με άφησε άναυδο και μπορώ να πω ότι ήταν μια πολύ καλή ανατροπή, αν και μου θύμισε έντονα και παραλλαγμένα ανατροπή γνωστής συγγραφέως αστυνομικών βιβλίων. Μόνο η ιστορία με κράτησε και κάποια σκόρπια καλολογικά στοιχεία που συναντούσα κατά την ανάγνωση. Η κυρία Λεβεντάκη έχει όμορφη πένα, είδα σε πολλά σημεία αποσπάσματα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, όμως στο παρόν βιβλίο ο τρόπος που παρουσίασε τα γεγονότα με ξένισε. Φρόντισε να παρουσιάσει τα θύματα, τους πρωταγωνιστές, τον γιατρό και τον αστυνομικό, τόσο καταιγιστικά και χωρίς ξεκάθαρο συνεκτικό δεσμό ανάμεσα στα περιστατικά, που χάθηκα. Περιέγραφε μια σκηνή, πήγαινε στην επόμενη, μετά σε μια άλλη τόσο απότομα που δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω άνετα την ιστορία. Καταλαβαίνω ότι σε ένα αστυνομικό βιβλίο η δράση είναι καταιγιστική, όμως τα γεγονότα και τα πρόσωπα συνδέονται, έστω με περιγραφή των τόπων και του περιβάλλοντος στο οποίο θα εκτυλιχτεί η επόμενη σκηνή.

Ένα άλλο σημείο που με ξένισε ήταν η περιττή περιγραφή γεγονότων και οι ξύλινοι διάλογοι με άφθονες λέξεις που δεν έχουν νόημα να βρίσκονται εκεί! Για παράδειγμα, δεν μπορεί να σου πετούν πέτρα στο τζάμι του σπιτιού σου και να λες: «Και ξαφνικά ακούω ένα δυνατό μα και παράξενο ήχο, τόσο κοντινό αλλά και τόσο μακρινό, σαν αστραπή που ξέσκιζε τον ουρανό, με κρυστάλλινη ηχώ όμως» (σελ. 163). Αυτό το παρατήρησα σε πολλά σημεία και στην αφήγηση και στις περιγραφές: «Η σκέψη και μόνο εκείνης της γυναίκας, της αέρινης, της εύθραστης, της γεμάτης αντιθέσεις, που επιδίωκε την επιβράβευση σαν κακομαθημένο κοριτσόπουλο και ταυτόχρονα πάλευε για ουσιαστική αλληλεγγύη σαν ώριμη γυναίκα, έκλεινε στον πυρήνα της την αμαρτία» (σελ. 159). Έχω την αίσθηση ότι ακουμπάμε στον βερμπαλισμό και δεν χρειάζεται, η ιστορία είναι δυνατή από μόνη της!

Από την άλλη η Καβάλα ξετυλίγεται πολύ όμορφα και αναπαρίσταται και η εποχή και ο τόπος πολύ μελετημένα. Η διαδικασία της καπνοδιαλογής, τα βάσανα των εργατών, τα λούσα των αφεντικών, η μητρόπολη του καπνού και σημαντικό λιμάνι, χαρίζουν μια μυρωδάτη τοιχογραφία, ποτισμένη όχι νικοτίνη αλλά σέρτικο καπνό.

Επομένως τα Μονοπάτια του καπνού το συστήνω για την ωραία ιδέα της αστυνομικής πλοκής και για την αναπαράσταση της Καβάλας του 1930, όχι για τη γραφή και το ύφος της συγγραφέως, η οποία όμως είμαι σίγουρος οτι δε θα με απογοητεύσει αν ασχοληθεί με άλλο είδος μυθιστορήματος ή ξαναγράψει αστυνομικό μυθιστόρημα με διαφορετική προσέγγιση.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Ένα δυσάρεστο γεγονός είχε φέρει κοντά τρεις ανθρώπους εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, ενώνοντας κατά παράξενο τρόπο τις μοίρες τους. Ο αστυνόμος, ο κρατούμενος, ο γιατρός...Σαν χαρακτήρες μυθιστορήματος που ο συγγραφέας δεν αποφάσισε ακόμα να ξεκαθαρίσει το ρόλο τους στην πλοκή του έργου του. Σαν άγνωστοι διαβάτες που συναντήθηκαν τυχαία στη διασταύρωση του δρόμου και αποφάσισαν να βαδίσουν σε κοινή πορεία. Σαν κομμάτια γης που κάποια δίψασαν για μια ψιχάλα βροχής και άλλα ποτίστηκαν άφθονα με γάργαρο νερό, αλλά αναπτύχθηκαν από το ίδιο χώμα και ξεριζώθηκαν την ίδια στιγμή, για να βρεθούν ανακατεμένα στη χούφτα του αγρότη που θα αξιολογούσε την ποικιλία τους» (σελ. 36).

Η μαγευτική Καβάλα:

«Ήταν και οι ανάκατες μυρωδιές στους μαχαλάδες και στους εμπορικούς δρόμους, στα χαμόσπιτα και στις επαύλεις από μπαχαρικά και λογής λογής καρυκεύματα, που μπερδεύονταν με τα σπάνια αρώματα των πλούσιων κυράδων και ταξίδευαν τις αισθήσεις στους απολαυστικούς περιπάτους της όσφρησης. Ήταν και οι φωνές των παιδιών μετά το σχόλασμα, καθιώς κατηφόριζαν προς τις Καμάρες για να σνυαντήσουν μανάδες και συγγενείς, γείτονες και γνωστούς όταν εκείνοι τέλειωναν με το μεροκάματο στις καπναποθήκες και επέστρεφαν εξαντλημένοι στα σπιτικά τους, ένα ανθρώπινο ποτάμι που ξεχυνόταν δίχως επικίνδυνη ορμή. Ήταν και τα χέρια τα γδαρμένα από την κοπιαστική εργασία στο χωράφι, τα δάχτυλα τα τρυπημένα από τις βελόνες στο μπούρλιασμα, τότε που τα περισυλλεγμένα φύλλα αποχαιρετούσαν την ασφαλή αγκάλη των κοφινιών για να παραδοθούν στο πέρασμα της κλωστής κι έπειτα του σπάγκου και να μεταμορφωθούν σε γιορτινή γιρλάντα που δεν έμελλε να παίξει το ρόλο διακοσμητικού στοιχείου παρά καλούνταν να ρουφήξει άπληστα τις πύρινες αχτίδες του ήλιου, εξασφαλίζοντας την αποξήρανσή της, οι στιλπνές παλάμες την ώρα της δουλειάς στα τεζάκια, τους πάγκους διαλογής, με την αφή να ματώνει από τον αδιαμαρτύρητο κάματο όσων πάλευαν για την επιβίωσή τους. Ήταν και η επίδειξη πλούτου και γοήτρου στις χοροεσπερίδες της Μεγάλης Λέσχης που θάμπωνε την όραση με την πολυτέλεια και την υπερβολή. Χίλιες εικόνες τόσο ανόμοιες μεταξύ τους, συντροφιά σε μια κοινή πορεία, που μέτραγε χρόνια άνθησης και ακμής από τη μια, φτώχειας καια αγωνίας από την άλλη» (σελ. 67).
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-10-2015 14:22
Υπέρ  Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
05-08-2015 02:36
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
22-06-2015 18:05
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό
Κατά  Αργό
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
11-06-2015 07:33
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
10-06-2015 23:01
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Συμπαθητικό. Δεν με κέρδισε.
  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
23-04-2015 17:21
Υπέρ  Ενδιαφέρον
Κατά  Αργό
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Κι εκεί που νομίζεις πως έχεις βρει το δολοφόνο....
  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
31-01-2015 21:13
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Γρήγορο
Κατά  
Καλόγραμμένο, με νατροπές, δυνατή πλοκή και κινηματογραφικούς ήρωες σε καθηλώνει μέχρι την τελευταία του σελίδα!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
17-11-2014 22:38
το βιβλιο παρουσιαζει ενδιαφερον απο το δευτερο μισο κ επειτα...
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
19-10-2014 23:17
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
13-10-2014 20:15
Υπέρ  Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ένα εκπληκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα!

Ένα μυθιστόρημα καλογραμμένο όπου η πλοκή του κυλάει ανεμπόδιστα και σε παρασέρνει σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο αγωνία και ανατροπές! !

Ένα βιβλίο στο οποίο φαίνεται η ικανότητα της συγγραφέας να χειρίζεται άριστα το λόγο και να δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη!

Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ακράδαντα πως υπάρχουν και στην Ελλάδα άξιοι συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας! Επιτέλους μετά από μια απαιτητική εβδομάδα κατάφερα να τελειώσω το βιβλίο της αγαπημένης μου Βασιλικής Λεβεντάκη "Στα μονοπάτια του καπνού" .

Ένα εκπληκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα!

Ένα μυθιστόρημα καλογραμμένο όπου η πλοκή του κυλάει ανεμπόδιστα και σε παρασέρνει σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο αγωνία και ανατροπές! !

Ένα βιβλίο στο οποίο φαίνεται η ικανότητα της συγγραφέας να χειρίζεται άριστα το λόγο και να δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη!

Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ακράδαντα πως υπάρχουν και στην Ελλάδα άξιοι συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-10-2014 18:00
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
24-09-2014 09:34
Ότι και να πώ είναι λίγο για αυτό το βιβλίο! Απο την πρώτη εως την τελευταία σελίδα το μυστήριο και η δράση κυριαρχεί! Αγωνία στο κατά κόρυφο χωρίς ανάσα παρακολουθείς τις εναλλαγές των υπόπτων και γίνεσαι ένα με μαζί τους προσπαθώντας να ακολουθήσεις τα μονοπάτια των πράξεων τους Και δεν είναι μόνο η υπόθεση, οι γρίφοι τα λογοπαίγνια που κρατάν το ενδιαφέρον του αναγνώστη, αλλά και ο καταπληκτικός λογοτεχνικός λόγος, ο χειρισμός των λέξεων και ο έντεχνος τρόπος διαχείρισης των συναισθημάτων των πρωταγωνιστών! Φτάνεις στην προτελευταία σελίδα για να ανακαλύψεις τον δολοφόνο και έχοντας κάνει απο την αρχή ένα ατέλειωτο συλλογισμό για το ποιος έχει κάνει τα εγκλήματα έρχεται η μεγάλη ανατροπή!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
13-09-2014 14:11
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Γρήγορο
Κατά  
γρηγορη και πλουσια πλοκη! το προτεινω!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Δεν με κέρδισε όπως περίμενα!
  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-09-2014 17:40
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό
Κατά  Προβλέψιμο, Αργό
Ημουν σίγουρη ότι θα με καθήλωνε από τις πρώτες σελίδες του, αλλά απογοητεύτητα να πω την αλήθεια.

Είχα φτάσει σχεδόν στη μέση για ν'αρχίσει να έχει λίγο αγωνία, κάτι....

Από τη μέση κι έπειτα άρχισα να υποψιάζομαι τον ένοχο αφού όλοι σχεδόν οι αίτιοι είχαν πεθάνει. Ποιος έμενε;
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
12-08-2014 18:31
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
11-08-2014 18:03
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
ΑΨΟΓΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
30-07-2014 10:49
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-07-2014 22:11
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Τα 5 αστέρια που έδωσα είναι λίγα. Η Βασιλική για άλλη μια φορά με άφησε άφωνη. Στα μέσα του βιβλίου ήμουν σίγουρη ότι είχα βρει τον δολοφόνο αλλά στο τέλος όλα ανατράπηκαν. Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων το συστήνω ανεπιφύλακτα!!! Συγχαρητήρια!!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
17-07-2014 22:23
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Για άλλη μια φορά η Βασιλική Λεβαντάκη ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, με παρέσυρε στα μονοπάτια του καπνου κάνοντας με να μην μπορώ να αφήσω το βιβλίο απο τα χέρια μου !!Γεμάτο μυστήριο..είναι ένα σκοτεινό αστυνομικό μυθιστόρημα που δεν μπορείς να καταλάβεις πώς συνδέονται οι ήρωες μεταξύ τους όυτε φυσικά να βρείς τον δολοφόνο παρα μόνο όταν φτάσεις στο τέλος.Καθόλου προβλέψιμο, γεμάτο ανατροπές με την χαρισματική γραφή της Βασιλικής που σ'αιχμαλωτίζει και σε κερδίζει απο τις πρώτες σελίδες!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 3
Το δανείζουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
4
Το έχουν
33
Το θέλουν
2
Αγαπημένο τους
3
Το δανείζουν
1
Το δάνεισαν
1
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
47
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
3
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα