Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ογκρέσα
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας ()
Εκδότης: Διόπτρα
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-364-766-9 Διόπτρα 2014
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 486
Ο Γιάννης, ένας άντρας πεινασμένος για τη ζωή, θα γνωρίσει την Κατερίνα, μια γυναίκα που μέσα της τα ένστικτα μάχονται με τη λογική. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα θα θέσει τον τροχό της τύχης σε κίνηση και θα τους παρασύρει σε μια πρωτόγονη και άγρια ένωση. Την ίδια ώρα, ο Μάνος, κατατρεγμένος από εφιαλτικές αναμνήσεις, σκορπά το θάνατο παλεύοντας να σκοτώσει τον εφιάλτη του διαταραγμένου του μυαλού.
Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, και τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Στη μέση η Κατερίνα, η ογκρέσα*, αποφασισμένη να απελευθερώσει το δράκο από μέσα της και να αψηφήσει τα πάντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γεμίσει τα κενά στην ψυχή και στο κορμί της.
Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει;

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη
16/07/2016 08:50

Ακόμη μια φορά με ταξίδεψε ο Κώστας Κρομμύδας! Μετά την "Ουρανόεσσα", η Ογκρέσσα ήταν ένα άλλο ταξίδι που δεν κατάλαβα πόσο γρήγορα τελείωσε. Από τη Ρόδο στη Ζάκυνθο, από την Αθήνα στη Νιγηρία και τους "Γιατρούς του Κόσμου" διδάχτηκα, προβληματίστηκα, θύμωσα. Ανατρεπτικό και απρόβλεπτο. Πολλές φορές μαντεύω το δρόμο που χαράζει η πέννα του συγγραφέα και το τέλος που θα έχει. Με την "Ογκρέσσα" δεν το κατάφερα. Τα κοινωνικά θέματα όπως η κακοποίηση των παιδιών, οι συνθήκες εργασίας των ιερόδουλων και οι κίνδυνοι που παραμονεύουν γι αυτές, τα ψυχολογικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει ένα παιδί που κακοποιείται, οι δύσκολες αποστολές των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική και όπου αλλού και οι κίνδυνοι των ζωών που αντιμετωπίζουν έχουν τον δικό τους χώρο που δεν κουράζουν αλλά διδάσκουν τον αναγνώστη.

Δεν περίμενα αυτό το τέλος, μου άρεσε πολύ αυτή η ανατροπή. Θύμωσα με τον Μηνά, χάρηκα με τη Κατερίνα που πάλεψε και τα κατάφερε, χάρηκα με την Αγγελική που με το πείσμα της βρήκε μόνη της την άκρη του νήματος..Τα υπόλοιπα τα αφήνω στους επόμενους αναγνώστες να κάνουν το δικό τους ταξίδι. Σειρά έχει το "Μη με λησμόνει" Να είσαι πάντα δημιουργικός Κώστα Κρομμύδα και να μας ταξιδεύεις.....  

Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη 

 

Giota Kariofilla
07/04/2016 08:46

Εξαιρετικό!!!! Συγλονιστικο!!!! Γεματο δυνατα συναισθήματα!!!! Το λατρεψα!!!!

Ειρήνη Χρυσάκη
11/01/2016 19:22

Συγκλονιστικό βιβλίο.Πολυ δυνατό που σε καθηλώνει!Απίστευτη δομή και πλοκή.Το προτείνω σε όλους χωρίς δεύτερη σκέψη.Πιστεύω είναι για όλα τα γούστα.Διαβάστε το και θα με θυμηθείτε.Έχει εντυπωσιακή γραφή.Είναι ένα εξαιρετικό ερωτικό αστυνομικό θρίλερ.Θα σας ταξιδέψει.ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ Είμαι τυχερή που σας γνώρισα.Πάω γρηγορα για το Μη με λησμονει.

Eleni Vlouti
26/11/2014 14:03

" Αν το πάθος είναι η αφορμή, τότε ποια είναι η αιτία;  

Ένα βιβλίο που ξεκίνησα να διαβάζω λίγο πριν το καλοκαίρι,και μέσα σε μια βδομάδα είχα μπει κι εγώ στον κόσμο του βιβλίου,της Ογκρέσας !!!Ένα βιβλίο γεμάτο δράση, έρωτα, πάθος,απροβλεπτο και ανατρεπτικο !!! Οι χαρακτήρες είναι τόσο οικείοι όπου η ταύτιση των προσώπων μαζί τους είναι σίγουρη καθώς τα συναισθήματα κ τα βιώματα της πρωταγωνίστριας Κατερίνας, είναι βγαλμένα μέσα απο την ζωή... Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συγγραφεά  Κ.Κρομμύδα γιατι μου έδωσε μεγάλη χαρά να ταξιδευ΄ψω κι εγω μαζι στον κόσμο του βιβλίου !!  Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει απο καμία βιβλίοθήκη,και κανένα σπίτι!!

Esmeralda Papagiannopoulou
06/08/2014 21:48

Πολύ έξυπνος ο τρόπος που γράφει ο Κώστας Κρόμμυδας και ιδανικό για τις καλοκαιρινές διακοπές!!

Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα