Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Εκείνη τη νύχτα
Βιβλίο Αγγλόφωνη πεζογραφία (Καναδάς) - Μυθιστόρημα >> Αστυνομική λογοτεχνία >> Εξαντλημένο
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-08-2019 16:24
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-08-2018 15:02
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
24-07-2017 17:34
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Εκείνη τη νύχτα η 18χρονη Τόνι και το αγόρι της, ο Ράιαν, κάνουν όνειρα για την κοινή τους ζωή, μακριά από τον αυταρχικό, βιαίο πατέρα εκείνου και την ακατανόητη συμπεριφορά των γονιών εκείνης. Εκείνη τη νύχτα κάποιος δολοφονεί την αδελφή της Τόνι, Νικόλ, παγιδεύοντας τα δυο παιδιά για τον φόνο της και τινάζοντας στον αέρα τις ζωές πολλών περισσότερων ανθρώπων. 

Η Chevy Stevens επέστρεψε με ένα θρίλερ για γερά νεύρα που με κράτησε ως το τέλος, γιατί εκτός από την πνιγηρή, νοσηρή ατμόσφαιρα των απανωτών παγίδων στις οποίες εξακολουθούσαν να πέφτουν ο Ράιαν και η Τόνι, ακόμη και μετά την αποφυλάκισή τους, καταγράφηκε ρεαλιστικότατα η ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι όπου η μάνα έχει ξεχωρίσει ποιο είναι το καλό της παιδί, δε διστάζει να το εξυμνεί και να το προβάλει και φυσικά, από τη στιγμή που η άλλη κόρη μπλέκει συνέχεια σε μπελάδες, αντί να κατανοήσει ο καθένας τα λάθη του, η μητέρα προτιμά να κατηγορεί αντί να συζητά, προτιμά να είναι υποκειμενική παρά διαλλακτική. 

Η ιστορία ξεδιπλώνεται παράλληλα σε δύο χρονικά σημεία: στο τότε και στο σήμερα, με αφηγήτρια την ίδια την Τόνι, η οποία προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη και πώς έφτασαν τα πράγματα στο αμετάκλητο σημείο καταστροφής. Το 1996 έχουμε τη δολοφονία, τη σύλληψη και τη φυλάκισή της και το 2013 την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους. Κατά την αφήγηση του παρελθόντος, η συγγραφέας μέσα από χαρακτηριστικές σκηνές και γεγονότα, μας δείχνει τη ζωή της Τόνι στην τελευταία τάξη του σχολείου, το αβυσσαλέο μίσος της Σόνα και των φιλενάδων της από μια ερωτική παρεξηγήση για ένα αγόρι καθώς και τον σχολικό εκφοβισμό που επακολούθησε ως την αποφοίτηση και τη δύσκολη θέση της Τόνι μέσα στην ίδια της την οικογένεια.  Ειδικά τα κομμάτια που αφορούσαν τις ενδοοικογενειακές σχέσεις ήταν τα πιο συναρπαστικά και καλοδουλεμένα. Απανωτά γεγονότα που καταδεικνύουν την Τόνι ένοχη ή υπαίτια, ανίερες συμμαχίες, δηλαδή εκβιασμοί, μεταξύ της Νικόλ και της Τόνι και ένα μυστικό που κρατάει η νεκρή πια κοπέλα είναι γεγονότα και πράξεις που σηματοδοτούν ένα παράλληλο σύμπαν, μέσα στο οποίο οι γονείς είτε προσπαθούν ακριβοδίκαια να μπουν (πατέρας) είτε να απάσχουν, φωτίζοντας τον μοναδικό πλανήτη, τη Νικόλ (μητέρα). Πολλές φορές έμεινα άφωνος με τον τρόπο που η αλήθεια είναι μία και μοναδική, όμως είτε το βάρος των γεγονότων είτε η τυφλότητα ενός ανθρώπου δεν έφερναν την αποκατάσταση της αλήθειας στη ζωή της Τόνι. Και τα πράγματα έγιναν χειρότερα με τη δολοφονία της Νικόλ. 

Στη συνέχεια, χωρίς υπερβολές, συναισθηματικές ακρότητες ή περιττές σκηνές, καταγράφεται η ζωή της Τόνι μέσα στη φυλακή, ο τρόπος που αγωνίζεται να επιβιώσει και τον σκληρό αντίκτυπο που έχει ο ιδρυματισμός στη ζωή της. Ταυτίστηκα απόλυτα μαζί της όταν πέρασε ο καιρός του εγκλεισμού κι όταν άρχισε να βγαίνει υπό επιτήρηση για μερικές ώρες η πρώτη της επιθυμία ήταν να δει τη θάλασσα. Και η αγωνία κορυφώνεται, όταν η Τόνι είναι ελεύθερη με αναστολή όμως η ανάσα της Αστυνομίας δε σταματά να χαϊδεύει το σβέρκο της ούτε στιγμή. Ειδικά απ’ όταν ο δολοφόνος καταλαβαίνει πως πρέπει να ξεμπερδεύει μαζί της και με τον Ράιαν για πάντα. Ένιωσα ανάγλυφη την αγωνία ενός ανθρώπου, αθώου ή ένοχου δεν έχει σημασία, που έχει μετανιώσει για τις πράξεις του κι ετοιμάζεται για μια νέα ζωή αλλά το παραμικρό μπορεί να τον υποδείξει ως ύποπτο κι έτσι να αρθεί η αναστολή και να ξαναχωθεί στη φυλακή. Εξαιρετικά συγκινητικές στιγμές, μεγάλη η αίσθηση της αδικίας και πάνω απ’ όλα απύθμενο το μίσος του πραγματικού ενόχου. 

 

Ποιος σκότωσε λοιπόν τη Νικόλ εκείνη τη νύχτα και γιατί; Ήταν πραγματικά προσωπική εκδίκηση απέναντι στην Τόνι ή υπήρχε κάτι βαθύτερο ως αίτιο; Ποιο ήταν το μυστικό της Νικόλ που δεν έπρεπε να μαθευτεί από κανέναν; Ως πού είναι αποφασισμένος να φτάσει κάποιος από μίσος, ζήλια και μνησικακία όσα χρόνια κι αν περάσουν; Και γιατί η μάνα, η γυναίκα που φέρνει δικό της παιδί στον κόσμο, να έχει αυτήν την αρνητική συμπεριφορά και να μη χάνει στιγμή για να εξακοντίζει πίκρα και δηλητήριο απέναντι στο πλάσμα που η ίδια ανέθρεψε; Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται και η σοκαριστική αλήθεια έκλεισε με έναν σωστό, δεδικαιωμένο τρόπο τη νέα συναρπαστική ιστορία της Chevy Stevens. 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
25-12-2016 03:45
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει
Κατά  Αδικαιολόγητα μεγάλο, Αργό
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
07-09-2016 16:09
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-08-2015 14:17
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Διδακτικό
Κατά  
Ωραίο βιβλίο. Η κεντρική υπόθεση αφορά τη δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού, της αδερφής της πρωταγωνίστριας (Τόνι), για την  οποία κατηγορούνται άδικα η Τόνι και ο φίλος της και κλείνονται στη φυλακή όπου περνούν σεβαστό χρονικό διάστημα (15 χρόνια). Όμως η συγγραφέας δεν μένει εκεί, ασχολείται επίσης με τις σχέσεις μεταξύ των μελών μιας οικογένειας καθώς και με το Bullying, και όλα αυτά γραμμένα με εξαιρετικό τρόπο. Προσωπικά, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το βιβλίο κοινωνικό και όχι αστυνομικό. 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
23-07-2015 20:39
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-07-2015 14:33
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-03-2015 01:55
Υπέρ  Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 2
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
3
Το έχουν
23
Το θέλουν
5
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
17
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
2

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα