Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Δάχτυλα πάνω στο σώμα της
Μυθιστόρημα
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
23-06-2017 12:27
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Ιδιαίτερο θέμα
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-05-2017 19:30
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πρωτότυπο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
30-03-2016 12:20
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ο συγγραφέας με διακριτικότητα και ειλικρίνεια καταπιάνεται μ' ένα θέμα ταμπού, τη γυναικεία ομοφυλοφιλία. Το έργο αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον λόγω του φύλλου του συγγραφέα, ένας άνδρας γράφει για ένα απόλυτα γυναικείο ζήτημα και αυτή η διαφορετική ματιά του το καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και για τα δύο φύλλα.

Είναι η ομοφυλοφιλία προσωπικό ή κοινωνικό ζήτημα; Διαπιστώνουμε ότι ακόμα και σήμερα, σε μία εποχή όπου η κοινωνική ανάπτυξη έχει φτάσει στο υψηλότερο ίσως σημείο της ανθρώπινης ιστορίας, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο, η κοινωνία είναι που αποφασίζει, καθορίζει θα έλεγα, σημαντικά ζητήματα της ανθρώπινης προσωπικότητας και ο συγγραφέας αναδεικνύει αυτήν την κοινωνική συμπεριφορά με ένα ξεχωριστό λογοτεχνικό κείμενο. "Με την αυθαιρεσία του δημιουργού" λέει ο ίδιος, "Με τη διορατικότητα και εμβάθυνση του διανοητή", λέω εγώ.

Η ιστορία μιας γυναίκας, μεγαλωμένης σ' ένα "αυστηρό" οικογενειακό περιβάλλον, προστατευμένη και καθοδηγούμενη από τους γονείς της και ιδιαίτερα από τον αυταρχικό πατέρα της. Είναι ήσυχη και υπάκουη. Μία απρόσμενη συνάντηση με παλιά της συμμαθήτρια φέρνει στη μνήμη της τα πρώτα σκιρτήματα της σεξουαλικής διαφορετικότητάς της, απ' όταν ήταν μαθήτρια. Σοκάρεται από τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που νιώθει όταν είναι δίπλα σε μία γυναίκα και θυμάται την πορεία αναζήτησης της σεξουαλικής της ταυτότητας, έως την τελική αποδοχή της.

Στην αρχή φοβάται να την αποδεχτεί. Προσπαθεί να εναντιωθεί σε αυτή δημιουργώντας σχέσεις με άνδρες και φτάνει έως το γάμο. Οι γνωριμίες που θα κάνει θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην αποδοχή των δικών της "θέλω", "επιθυμώ", "ποθώ". Μέσα από καταστάσεις θα ωριμάσει και σαν προσωπικότητα. Θα πάψει να είναι το ανασφαλές, δειλό, κατευθυνόμενο άτομο. Με αποφασιστικότητα θα διεκδικήσει, θα επιβληθεί και θα ελευθερωθεί. Πλέον δεν θα διατρέχουν το κορμί της ξένα δάχτυλα παρά μόνο "τα δικά της κρατώντας τη ταυτότητά της".

Εξαιρετικό εξώφυλλο, παραπέμπει αισθητικά σε προηγούμενες δεκαετίες παρόλο που πρόκειται για μία σύγχρονη ιστορία.

Ενδιαφέρον το εύρημα του συγγραφέα να ξεκινάει κάθε κεφάλαιο της ιστορίας με ένα στίχο της Σαπφούς, και χρήσιμες οι παραπομπές και οι βιβλιογραφικές αναφορές που δείχνουν το βάθος της έρευνας που έκανε ο συγγραφέας. Την ίδια βιβλιογραφία προτείνει σε όσους θέλουν να εμβαθύνουν και οι ίδιοι, με μελέτες αλλά και επιπλέον λογοτεχνικά έργα.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
5
Το θέλουν
2
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
2
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα