Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το τιμολόγιο
Βιβλίο Σουηδική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

Εξαιρετικό βιβλίο!
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-10-2016 19:06
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διασκεδαστικό
Κατά  
Σαν θεατρικός συγγραφέας ο KARLSOON έγραψε ένα μυθιστόρημα που διαβάζοντας το έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι στην πλατεία του θεάτρου και συμμετεχεις στα δρώμενα. Εξωπραγματικό? ή προφητικό? για όσα θα φέρει η παγκοσμιοποίηση? Σίγουρα σε κάνει να εκτιμήσεις τα απλά καθημερινά πράγματα και να αναρωτηθεις που βρίσκεται πραγματικά η ευτυχία! Εξαιρετικό βιβλίο! 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
13-07-2016 09:15
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Εξαιρετικά πρωτότυπο και ανατρεπτικό βιβλίο, με μια πολύ καλή κεντρική ιδέα που αναπτύσσεται εξίσου καλά. Ένας υπέροχος ήρωας που με τον αφοπλιστικό του τρόπο, και την ματιά του σε όλα όσα του συμβαίνουν, σε κάνει να επανεκτιμήσεις την αξίες της ζωής και ν' αναρωτηθείς, για το τι τελικά έχει πραγματική αξία. 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
31-03-2016 10:29
Εξωπραγματικό και σουρεαλιστικό, αλλά και αρκετά αστείο.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-03-2016 10:43
Υπέρ  Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ο συγγραφέας, ο οποίος είναι διάσημος ηθοποιός στη Σουηδία και εξαίρετος θεατρικός συγγραφέας, έχει πιάσει το σφυγμό της εποχής μας και βουτάει την πένα του στην τρέλα των καταστάσεων που βιώνουν οι άνθρωποι στο σύγχρονο κόσμο. Μέσα από τη διαδικασία που ακολουθεί ο ήρωάς του, για να βρει λύση στο πρόβλημά του και να μειώσει όσο γίνεται το ποσό που του αναλογεί, καυτηριάζει την αντίληψη που φαίνεται να έχει παρεισφρήσει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα παγκοσμίως : η ευτυχία είναι ανάλογη των υλικών αγαθών που κατέχουμε, της δόξας και της επαγγελματικής και προσωπικής επιτυχίας! Με μεστούς διαλόγους και δυνατές φράσεις καταδεικνύει περίτρανα την αξία της απλότητας, των αγνών συναισθημάτων, της χαράς που προσφέρουν οι στιγμές της καθημερινότητας, των μικρών απολαύσεων. 

 

Ο μοναδικός αυτός ήρωας καταφέρνει με την αθωότητά του να σαγηνεύσει τους πάντες, να φέρει τα πάνω κάτω στον οργανισμό και στη ζωή της ίδια της υπαλλήλου, και να συνειδητοποιήσει την αλήθεια της ζωής του. Δίπλα του ο χαρακτήρας του Ρότζερ, τόσο οικείος και γνώριμος σε όλους μας, παρουσιάζει με υπέροχες πινελιές το μοτίβο ζωής που όλοι επιδιώκουμε να αποκτήσουμε για να νιώσουμε ολοκληρωμένοι. Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του βιβλίου είναι η περιγραφή μιας αγαπημένης σκηνής του ήρωα από την ταινία "η Γέφυρα" στη Μοντ, και ο ρόλος που τελικά αυτή η σκηνή διαδραματίζει στην εξέλιξη του έργου. Ναι, το ομολογώ ότι με μάγεψε η γραφή, το ύφος, οι χαρακτήρες μα κυρίως η ιστορία του ήρωα και η συγκλονιστική διαπίστωση ότι η ευτυχία μας γνέφει καθημερινά, αλλά οι ρυθμοί της ζωής μας δεν μας αφήνουν περιθώρια να την αντικρύσουμε! Συγχαρητήρια στις εκδόσεις Παπαδόπουλος που έδωσαν την ευκαιρία στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό να γνωρίσει τον Jonas Karlsson και ελπίζω αυτή να είναι η αρχή για να μεταφραστούν και τα υπόλοιπα έργα του. 

"Το τιμολόγιο" είναι ένα συγγραφικό διαμαντάκι που μέσα από το πρίσμα του μπορείς να δεις τις διαφορετικές όψεις της σύγχρονης ζωής και ν' ανακαλύψεις τη δύναμη της απλότητας ...
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Ευρηματικο κείμενο!
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
11-03-2016 22:21
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ευχάριστο, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
6
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
5
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα