Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Μίστερ Μπούλντογκ
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
19-01-2016 17:32
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Γρήγορο
Κατά  
 

Το Μίστερ Μπούλντογκ είναι το δεύτερο μυθιστόρημα που εκδίδει ο Γιώργος Κακουλίδης, ένα μυθιστόρημα αντισυμβατικό, ριζοσπαστικο που γοητεύει τον αναγνώστη ο οποίος ξεκινά την ανάγνωσή του σκεπτόμενος ότι θα διαβάσει ένα μυθιστόρημα γεμάτο ίντριγκες και φόνους με φόντο τον υπόκοσμο, αλλά τελικά η σκέψη αυτή ανατρέπεται και ο αναγνώστης αναθεωρεί.

 

Σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση ο Μπούλντογκ διηγείται, χωρίς να μοιάζει με μαρτυρία, μια ιστορία που βαδίζει μεταξύ παραφροσύνης και πραγματικότητας. Γεγονότα παρανοϊκά ξετυλίγονται μπρος στα μάτια του αναγνώστη τα οποία οδηγούν τη σκέψη στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Στο κέντρο της Αθήνας πλάθεται μια μικρογραφία της κοινωνίας στην οποία ο θεός-χρήμα καθοδηγεί τα πάντα.

 

Με λόγο μεστό και με χιουμοριστική διάθεση, ωμό λεξιλόγιο και σαφείς περιγραφές χωρίς περιττούς πλατειασμούς, ο Γιώργος Κακουλίδης καταφέρνει μέσα στην παράνοια που διέπει τους ήρωες του να αποδώσει με ωμό ρεαλισμό την ζοφερή πραγματικότητα.

 

Ήρωες με πάθη και παρελθόν που τους έχει στιγματίσει, αντισυμβατικοί, ριζοσπάστες και αρκετά λούμπεν. Ήρωες του περιθωρίου, του υπόκοσμου που προδίδουν φίλους, πωλούν και πωλούνται, αρνούνται κάθε αξία και δεν διαθέτουν ουδένα φραγμό, που όμως αργά ή γρήγορα αποδεικνύεται πως δεν είναι αλώβητοι ούτε και άπιαστοι. 

 

Ο Γιώργος Κακουλίδης, παρέδωσε στο αναγνωστικό κοινό ένα ιδιότυπο μυθιστόρημα, γραμμένο με χιούμορ και ωμό ρεαλισμό, που δεν κατατάσσεται εύκολα σε κάποιο είδος, αλλά όσοι το διαβάσουν προσεκτικά θα βρουν μέσα την ωμή πραγματικότητα που πλέον βιώνει ο ελληνικός λαός. Αρκετά δύσκολο μυθιστόρημα το οποίο, ωστόσο, θεωρώ πως θα αγαπηθεί.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα