Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Φυσάει
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Συγγραφέας: Ξύδη, Κάκια ()
Εκδότης: Εκδόσεις Πνοή
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-82500-0-0 Εκδόσεις Πνοή 2016
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 172
Φυσάει! Φυσάει πολύ δυνατά. Μετεωρίζομαι στην άκρη του ονείρου μου και χάνομαι μέσα του. Εγώ το δημιούργησα και μόνη μου θα το φτάσω μέχρι το τέλος. Στάλα στάλα, γεμίζω όλο και πιο πολύ από τις ευλογημένες στιγμές που έζησα. Στάμνα κρυστάλλινη κάτω από την πηγή του Θεού. Περιμένω καρτερικά. Μέχρι που μια θαυμαστή πληρότητα με κυριεύει. Είτε καλή είτε κακή, αυτή είναι η ζωή μου. Αρκετή για να γεμίσει τη στάμνα μου, ικανή να με ολοκληρώσει. Απαλλαγμένη από τα «γιατί» και τα "πρέπει", με τη μία και μοναδική της αλήθεια.
Φυσάω!
Είμαι ο αγέρας που με χτυπάει, με ξεγυμνώνει, με ταξιδεύει, με ξυπνάει, με λυτρώνει.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Χριστίνα Παπαβασιλείου
24/08/2016 22:53

Φυσάει λοιπόν! Είναι ένα ίδαίτερο βιβλίο-παζλ, συνδυασμός ποίησης και πεζού λόγου, δομημένο όμως ως μυθιστόρημα. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να κρατήσει όλα τα όμορφα χαρακτηριστικά ενός μυθιστορήματος αλλά και να προσθέσει την ζωντάνια των διηγημάτων και της ποίησης. Όπως έχει πει και η συγγραφέας του σε πρόσφατη συνέντευξη της "Απευθύνεται σε δυνατούς αναγνώστες που θα σηκώσουν απαλά την ιστορία του στα χέρια τους και θα γίνουν ένα μαζί της".
Το βιβλίο αυτό στα δικά μου χέρια έφτασε πριν από δυο βδομάδες περίπου και μου πήρε μονάχα λίγες ώρες για να το ολοκληρώσω. Πιστεύω δεν υπάρχουν οι κατάλληλες λέξεις για να το περιγράψει κανείς. Είναι ένα μοναδικό ταξίδι με οδηγό το συναίσθημα που συναρπάζει τον αναγνώστη.
Καλοτάξιδο εύχομαι!

Νεφέλη Πόπη Ζάνη
11/06/2016 12:19

Η αγαπημένη μου φίλη Κάκια Ξύδη επιστρέφει μ' ένα καινούριο βιβλίο με μια εντελώς διαφορετική γραφή απο αυτή που ως τώρα μας είχε συνηθίσει. Εξεπλάγην ευχάριστα διαβάζοντας το νέο της βιβλίο με τίτλο "Φυσάει" που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Πνοή! Ποίηση και πεζός λόγος εναλλάσονται, με τέτοιο τρόπο που δημιουργούν στον αναγνώστη την αίσθηση της οικειότητας. Καταστάσεις που λίγο πολύ καθένας μας έχει βιώσει. Έρωτας, αγάπη, προδοσία, μοναξιά, ελπίδα, συναισθήματα που ξεπηδάνε μέσα από κείμενα, φράσεις, στίχους, λέξεις, τόσο όμορφα δωσμένα απο την συγγραφέα! Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου βιβλίου, έγκειται στους πρωταγωνιστές του, όπου δεν έχουν να κάνουν με περιγραφές ανθρώπων, πρόσωπα ή καταστάσεις. Πρωταγωνιστές είναι τα ίδια τα συναισθήματα, οι αξίες, τα πως και τα γιατί, τα πρέπει και δεν πρέπει, τα θέλω και λαχταρώ!Κάθε κεφάλαιο έχει να δώσει και κάτι, ξέχωρισα όμως τα κεφάλαια "Βροχή μου", "Ένα βράδυ κλεμμένο", "Αμυγδάλου ΙΟΝ", "Η Αλήθεια μου", "Μοιραία συνάντηση", ένιωσα την απόλυτη ταύτιση και τι πιο πετυχημένο απο το να ταυτιστεί ο αναγνώστης με τα γραφόμενα του συγγραφέα;! Αγαπημένη μου Κάκια, ευχαριστώ για όσα διάβασα, αποκόμισα, ένιωσα! Σου εύχομαι η έμπνευση να μην σε εγκαταλείψει ποτέ και να συνεχίσεις να δημιουργείς! Να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σου, όπως του αξίζει! Νεφέλη Πόπη Ζάνη Συγγραφέας

Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
5
Το έχουν
8
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
6
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
2
Το διάβασαν
11
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα