Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Πόσο Έλληνας είσαι;
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Συγγραφέας: Ιβανίδης, Αλέξανδρος ()
Εκδότης: Εκδόσεις Φυλάτος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-5232-14-6 Εκδόσεις Φυλάτος 2016
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 168
Ο Γιάννης είναι ένας ομογενής που ζει στην Ελβετία και θέλει να δημιουργήσει ένα περιοδικό, για να τονώσει το χαμένο ηθικό των Ελλήνων αλλά και να βοηθήσει την Ελλάδα. Τελικά δεν καταφέρνει τίποτα. Λίγο πριν εγκαταλείψει την προσπάθειά του, μια γνώριμη του πατέρα του, που είναι παντρεμένη μ’ έναν δισεκατομμυριούχο Ελβετό, του προτείνει να το συνεχίσουν πάνω σε άλλες βάσεις. Καταφέρνουν έτσι, όχι απλά να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας μια νέα εποχή για τη Γηραιά Ήπειρο που ονομάστηκε Αναγέννηση, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Poli Miltou
04/01/2017 12:04

Λιτός, απλός, δυναμικός και άμεσος ο λόγος του, με απόλυτη έως σκληρή ειλικρίνεια. Ούτε στολίδια ούτε επιτήδευση και αρκετές φορές έντεχνα αδούλευτες οι φράσεις του. Όλα, όμως, μεστά και συγκεκριμένα, που σε προκαλούν να ανοίξεις την καρδιά και το νου να δεις και να νιώσεις τα πάντα γύρω σου.

Πέρα και πάνω από όλα, κυριαρχεί παντού η αγάπη για την Πατρίδα και ο πόνος της ξενιτιάς.. Ένας Έλληνας που την Πατρίδα την έχει μέσα του, στο DNA, στην καρδιά, στη σκέψη, σε κάθε του ανάσα, σε κάθε αγωνία, σε κάθε του λάθος. Την κουβαλάει παντού σε κάθε του βήμα, του κατακαίει τα φυλλοκάρδια του. Έντονη αναδεικνύεται η ελληνική ιδιοσυγκρασία, η δίψα για ελευθερία, το ατέλειωτο «γιατί» της αδικίας που γίνεται στην Ελλάδα, η αγωνία ενός ολόκληρου λαού. Και τα λάθη. 

Όλα με απόλυτη ειλικρίνεια. Στεγνά, στυφά, θα έλεγα. 

Το βιβλίο του ολοζώντανο!

Μια βιασύνη που κυριαρχεί έντονα και δεν αφήνει τον συγγραφέα να σταθεί περισσότερο σε χαρακτήρες και περιγραφές, δικαιολογείται εξαιτίας ενός φρικτού γεγονότος.Το παρόν βιβλίο γραφόταν όσο ο Πατέρας ήταν άρρωστος και ο συγγραφέας έπρεπε να τον προλάβει για να χαρεί το έργο του γιου του. 

Δυστυχώς δεν επρόλαβε. Τώρα τον καμαρώνει από ψηλά κι εμείς με αγωνία περιμένουμε τη συνέχεια στο δεύτερο, όπου θα πάρουμε περισσότερες απαντήσεις. Ελπίζω να εκδοθεί γρήγορα!

Με όλη μου την καρδιά του εύχομαι καλή του επιτυχία!

Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα