Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Πουθενά να κρυφτείς
Βιβλίο Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Αστυνομική λογοτεχνία >> Εξαντλημένο
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
05-02-2019 14:49
Υπέρ  Interesting, Exciting, Entertaining
Κατά  Predictable
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-03-2018 13:32
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-01-2018 23:43
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Γρήγορο
Κατά  
Κακή επιμέλεια, συντακτικά λάθη, επανάληψη λέξεων, ανεπαρκή εκφραστικά μέσα. Κρίμα γιατί έχει ενδιαφέρουσα και γρήγορη πλοκή που σου κράτα το ενδιαφέρον. 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-12-2017 22:07
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-09-2017 23:54
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
28-08-2017 17:30
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Μεσα απο τις ακραίες συνθηκες κακοποίησης, η συγγραφέας καταφέρνει να περιφραψει γλαφυρα την αδερφικη αγαπη.  Καθηλωτικο στο μεγαλύτερο μερος του με καποια προβλεψιμα ομως σημεια στην πλοκή του. Το τελος προσωπικα μου αφησε ενα αισθημα θυμου - ηταν σαν ολες οι "αμαρτιες" μιας οικογένειας να εξιλεωθηκαν σε ενα ατομο. 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-07-2017 18:56
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Η Τζες, η Κόρτνεϊ και η Ντάνι Κάμπελ ζουν σε ένα ράντσο στο Λίτλφιλντ του Καναδά με τον βάναυσο και αυταρχικό πατέρα τους, έναν άντρα που δε δίστασε να κακοποιεί και τις κόρες του πλην της συζύγου του. Όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι, οι κοπέλες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και το σκάνε, με κατεύθυνση το Βανκούβερ. Θα καταφέρουν να φτάσουν εκεί, ενωμένες απέναντι στις δυσκολίες της ζωής; Είναι έτοιμες να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, όσα χρόνια κι αν περάσουν; Πώς θα κλείσει ο κύκλος αυτός του αίματος σχεδόν δεκαοχτώ χρόνια μετά; 

Αυτό το μυθιστόρημα πιστεύω πως περιγράφει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τον τρόμο και την κακή ψυχολογική κατάσταση των γυναικών που κακοποιούνται ψυχικά και σωματικά.  Η πένα της συγγραφέως είναι κοφτερή και σκληρή, περιγράφει τα συναισθηματικά αδιέξοδα των ηρωίδων της πολύ πειστικά και με αληθοφάνεια. Ένιωσα την αγωνία, τον φόβο, την καταπίεση, τον βιασμό, την εκμετάλλευση, τους ξυλοδαρμούς και στάθηκα στο πλάι των γυναικών αυτών όταν έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους. Όχι μονάχα μία αλλά πολλές φορές. Γιατί εκείνη η νύχτα στο σπιτικό τους ήταν η αρχή για έναν λαβύρινθο γεμάτο τυφλές γωνίες και ελάχιστο φως. Οι χαρακτήρες των τριών αδελφών μεγάλωσαν, μέστωσαν, υπέμειναν πολλά που τις ατσάλωσαν και δε θα χρησιμποιήσω τη λέξη «ωρίμασαν» γιατί οι καταστάσεις που βίωναν τις έφεραν από νωρίς στην ενήλικη ζωή. 

Η συγγραφέας κατάφερε να καταγράψει σωστά και καίρια τον αδελφικό δεσμό ανάμεσα στις κοπέλες. Σχεδίασε τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, αποφεύγοντας κάθε κλισέ αδελφικών σχέσεων και κατέστρωσε προσεκτικά τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι κοπέλες μεταξύ τους και γύρω τους αλλά και πώς οι αποφάσεις της μίας ίσως επηρεάσουν τις ζωές των υπολοίπων. Πρόκειται για τρεις γυναίκες με τα ελαττώματα και τα προτερήματά τους, με τα λάθη τους και τα ψυχολογικά τους αδιέξοδα και δεν ήξερα με ποια να πρωτοταυτιστώ και σε ποια να συμπαρασταθώ. 

 

Η ιστορία ξεδιπλώνεται με κύρια αφηγήτρια την Τζες, στη συνέχεια όμως κάποιυ κάπου την αντικαθιστούσαν εναλλάξ οι αδελφές της. Χωρίζεται σε δύο μέρη, με μια μεγάλη ανατροπή από τις πρώτες σελίδες του δεύτερου, μια εξέλιξη σχετικά απρόσμενη και όμως απόλυτα απαραίτητη για να κλείσει ο κύκλος που άνοιξε στο παρελθόν με μια καλή εμβάθυνση της πλοκής, την οποία φυσικά δε θα αποκαλύψω, γιατί είναι και ο κινητήριος μοχλός να κλείσουν σταδιακά οι οι εκκρεμότητες. Αφήγηση κοφτή σαν τις ανάσες των θυμάτων, γρήγορη σαν το τρέξιμό τους μακριά από το κακό, με πλήρη και αδρή σκιαγράφηση χαρακτήρων. Και το τέλος τόσο λυτρωτικό και ολοκληρωμένο που άφησα μια βαθιά ανάσα ανακούφισης στην τελευταία σελίδα. 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-02-2017 19:18
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
05-02-2017 10:44
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Το « Πουθενά να κρυφτείς» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, ένα αγώνας επιβίωσης τριών αδερφών που προσπαθούν να ζήσουν αποφεύγοντας ένα βίαιο πατέρα. Μετά από ένα άσχημο επεισόδιο το σκάνε από την πόλη τους για να μην καταλήξουν ξανά σε ανάδοχες οικογένειες και χωριστούν, θέλουν να είναι όλες μαζί. Φεύγοντας από την πόλη τους, μπλέκουν σε μια πιο επικίνδυνη για την ζωή τους κατάσταση, σε ένα αληθινό εφιάλτη, καταφέρνοντας με κάποια βοήθεια να πάνε σε μια άλλη πόλη και με άλλα ονόματα να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Όμως μετά από πολλά χρόνια οι καταστάσεις τις οδηγούν εκεί που έζησαν τον χειρότερο εφιάλτη τους, χωρίς να φαίνεται η έξοδος διαφυγής.

 

Ένα βιβλίο που το διάβασα με κομμένη την ανάσα, και μου άφησε βαθιά συναισθήματα: θλίψη, έντονο θυμό, και αγάπη. Η συγγραφέας μέσα από το βιβλίο της μας δείχνει τον ισχυρό δεσμό που έχουν οι τρείς αδερφές, τόσο πολύ δυνατός όσο και η ανάγκη τους για οξυγόνο…. Μια τρομακτική όσο και συναρπαστική ιστορία, που η Stevens ζωγράφισε τόσο έντονα ζωντανές εικόνες, που εκεί που ήθελα να φωνάξω δυνατά από θυμό, στην επόμενη σκηνή έπνιγα ένα λυγμό. Μια συναρπαστική ιστορία για τη σχέση  μέσα στην οικογένεια τους, την αγάπη, την τραγωδία, την επιβίωση και την εκδίκηση. Με αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος και με ένα φοβερό επίλογο της ιστορίας …
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-12-2016 13:08
Υπέρ  Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 2
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
2
Το έχουν
19
Το θέλουν
4
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
19
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
2

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα