Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Προβλήματα συμπεριφοράς σε άτομα με νοητική αναπηρία
Διαχείριση στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης
Βιβλίο Άτομα με ειδικές ανάγκες >> Ειδική αγωγή >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Αλευριάδου, Αναστασία (Alevriadou, Anastasia) Γκιαούρη, Στεργιανή (Gkiaouri, Stergiani)
Εκδότης: Πεδίο
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-546-711-1 Πεδίο 2016
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ16 - 176
Με το παρόν βιβλίο μάς δίνεται η ευκαιρία να εστιάσουμε στη νοητική αναπηρία και να την προσεγγίσουμε μέσα από την κατανόηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι η επιλογή των συγγραφέων να φωτίσουν όχι τους γνωστικούς περιορισμούς της νοητικής αναπηρίας αλλά τα προβλήματα της προσαρμοστικής συμπεριφοράς, με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλητικές συμπεριφορές. Μέσα από τη σύνθεση των ερευνών που παρουσιάζονται, οι συγγραφείς αναδεικνύουν όχι μόνο ποιες είναι οι προκλητικές συμπεριφορές που συνοδεύουν συχνά τη νοητική αναπηρία, αλλά και πώς αλληλεπιδρούν με τον τρόπο που όλοι μας τις νοηματοδοτούμε και αντιδρούμε σε αυτές.

Τα ερωτήματα που αναδύονται είναι πολλά. Τι είναι οι στερεοτυπίες; Γιατί ένα παιδί αυτοτραυματίζεται; Τι εξυπηρετεί η επιθετική συμπεριφορά των ατόμων με νοητική αναπηρία; Πρέπει να αποδεχόμαστε τις προκλητικές συμπεριφορές ή να προσπαθούμε να τις αλλάξουμε; Πρέπει να αδιαφορούμε ή να παρεμβαίνουμε άμεσα, ακόμη και κατασταλτικά; Πολλά είναι επίσης τα ερωτήματα για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να εργαστούν με παιδιά στο πλαίσιο όχι μόνο της ειδικής αλλά και της γενικής εκπαίδευσης.

Τα ερευνητικά πορίσματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο έρχονται να υποστηρίξουν σύγχρονες αναγκαιότητες και να δώσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με τις δυνατότητες θετικής παρέμβασης στις προκλητικές συμπεριφορές των ανθρώπων με νοητική αναπηρία.

Σουζάνα Παντελιάδου από το "Προλογικό σημείωμα"

Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, για φροντιστές και επαγγελματίες παιδιών και εφήβων με νοητική αναπηρία (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές), αλλά και για γονείς που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους με νοητική αναπηρία.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα