Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η Ηλιογέννητη
Βιβλίο Παιδικά βιβλία, Ελληνικά >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
13-05-2017 10:59
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ευχάριστο, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα μικρό χωριουδάκι ήρθε στον κόσμο ένα πανέμορφο κορίτσι, που η μητέρα του το ονόμασε Ηλιογέννητη, γιατί το είχε τάξει στον Ήλιο. Σαν μεγάλωσε το κοριτσάκι βοηθούσε τη μητέρα του στις καθημερινές δουλειές. Ο καιρός περνούσε και καθώς μεγάλωνε ο Ήλιος δεν ξεχνούσε… Πρώτη του Μάρτη,  ξαφνικά, μία βροντερή κι απόκοσμη φωνή την καθήλωσε στη θέση της και µια θερμή πνοή τής φλόγισε το πρόσωπο:

 «Ηλιογέννητη, εγώ είμαι, ο Ήλιος. Να πεις στη μάνα σου πως ξέχασε την υπόσχεσή της. Αν βροντήξω και αν λάμψω, την καρδούλα της θα κάψω»… Το κορίτσι περίμενε να σβήσει ο αντίλαλος και, αφού σηκώθηκε µε επιφύλαξη, τράβηξε γρήγορα για το σπίτι... η μητέρα της προσπάθησε με κάθε τρόπο να την γλιτώσει από την Ήλιο, κάνοντας πως ξεχνά  την υπόσχεσή της.

Θα καταφέρει ο Ήλιος να πάρει την Ηλιογέννητη από την αγκαλιά της μητέρας της; Δυο σιδερένια παπούτσια, ένα πουλί, μια μάγισσα τι ρόλο θα παίξουν στη ζωή της Ηλιογέννητης;

Το νέο βιβλίο του Αριστείδη Δάγλα, σε εικόνες της Λιάνας Δανεζάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ένα παραδοσιακό παραμύθι που βασίζεται σ’ ένα μύθο που διασώθηκε από στόμα σε στόμα.

Εικόνες, μυρωδιές, συναισθήματα, μηνύματα αγάπης, υπόσχεσης,  στοιχεία λαογραφίας συνθέτουν αυτό το παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω. Με  κύριο μήνυμα του «να κρατάμε τις υποσχέσεις και το λόγο μας» σε κάθε περίπτωση.

Δε θα μπορούσα να μην μιλήσω και για την εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη, παστέλ χρώματα, γήινες αποχρώσεις, ρομαντικές πινελιές, τονίζοντας στοιχεία που έχουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, βοηθά τον μικρό αναγνώστη να διαβάσει μέσα από τις εικόνες το βιβλίο.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα