Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η κακιά μάγισσα παραιτείται
Βιβλίο Παιδικά βιβλία, Ελληνικά >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-07-2017 20:44
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διασκεδαστικό
Κατά  
Μια κακιά μάγισσα με ένα κουκλίστικο ροζ αυτοκίνητό, κάτι νυχτερίδες, χύτρες, σκοτάδια, ιπτάμενες σκούπες- σακαράκες και ζαχαρένια σπίτια- παγίδες που κάνουν κακό στα δόντια, βραδινά ωράρια και στριγκά γέλια που προκαλούν φαρυγγίτιδα συνθέτουν ένα περίεργο πάζλ στην ιστορία.

Η μάγισσα Κάκια δουλεύει το καλοκαίρι ως η Κακιά Μάγισσα των παραμυθιών! Η Κάκια αγαπάει πολύ τα παιδιά, ζει σε μια καλλιτεχνική γειτονιά, της αρέσει η υγιεινή διατροφή, είναι οικολόγος, αγαπά τη γυμναστική, της αρέσουν τα έντονα χρώματα, τα φρούτα, το φως του ήλιου, κ.α.

Δεν τις αρέσει το σκοτάδι, στεναχωριέται που τρομάζουν τα παιδιά όταν αντικρύζουν την άσχημη κακιά μάγισσα και  δεν τις αρέσουν τα μαύρα… Πόσο θα αντέξει να παριστάνει την κακιά  και άσχημη ενώ είναι γλυκιά καλόκαρδη καλλονή;

Δεν αντέχει. Κι έτσι καλεί όλους τους κακούς ήρωες, τους  συναδέλφους της, στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Παραμυθιών, να κατέβουν σε απεργία! Τους καλεί να πείσουν και να αποδείξουν στα παιδιά ότι πλέον οι «κακοί ήρωες» των παραμυθιών έχουν αλλάξει.

Ο Γίγαντας, ο φρουρός της πολυκατοικίας, ο χορτοφάγος Λύκος, το Κακό Ξωτικό, οι Άσχημες Αδερφές, ο Μοχθηρός Μάγος Μόμα, η Μήκα, η κακιά Μητριά, κάτι άπονες βασίλισσες του Σκοταδιού, οι σπουδαίοι Ευρωπαίοι παραμυθάδες: ο Άντερσεν, οι αδερφοί Γκριμ, ο Λαφονταίν,  καθώς και ο πιο σοφός Έλληνας παραμυθάς, ο Αίσωπος θα καταφέρουν να πειστούν και να πείσουν;

Το νέο βιβλίο της Αλεξάνδρα Τσόλκα, σε εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου, που κυκλοφορεί από εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι γεμάτο ανατροπές, ευχάριστες εκπλήξεις, μιλά για κάτι διαφορετικό, φέρνει τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω, κρατώντας  τον μικρό αναγνώστη σε αγωνία  μέχρι το τέλος, που πατάς ένα κουμπί πλυντηρίου και όλα αλλάζουν!

 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα