Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το θαύμα
Βιβλίο Αγγλόφωνη πεζογραφία (Καναδάς) - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
22-04-2018 20:04
19ος αιώνας. Σε ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας, η 11χρονη Άννα επιβιώνει χωρίς φαγητό. Θαύμα ή απάτη;

Πιστεύετε στα θαύματα; Όμως σε ποιά θαύματα, δεν μπορώ να σας πω. Αλλά θα πω να διαβάσετε το βιβλίο για να ανακαλύψετε εάν τελικά η Άννα ήταν κάτι το διαφορετικό ή απλά μια ψεύτρα... Για να δώσετε απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργεί αυτό το βιβλίο.

Απλή γραφή, τριτοπρόσωπη αφήγηση με όμορφους διαλόγους. Μέχρι τα μισά του βιβλίου η ιστορία εξελίσσεται σταδιακά με σταθερό ρυθμό. Ενώ διαβάζεις θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει επιτέλους με αυτό το κορίτσι, για ποιο λόγο είναι τόσο κοντά στο Θεό και την πίστη και εάν στο τέλος θα πεθάνει ή οχι από την ασιτία. Είναι τελικά ένα θαύμα όπως λένε όλοι ή κρύβεται κάτι πίσω από όλο αυτό; Στα δύο τελευταία κεφάλαια (συνολικά 5 κεφάλαια) έρχεται και η ανατροπή και είναι τόσο ωραία! 

Ένα ακόμη όμορφο βιβλίο που θα σου δημιουργήσει συναισθήματα αγάπης και στοργής. Που θα σε κάνει να συμπαθήσεις την Άννα, αλλά και να ταυτιστείς με τη νοσοκόμα που την παρακολουθεί. 

 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-12-2017 10:25
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-12-2017 12:18
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
05-10-2017 10:46
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Η Emma Donoghue εμπνέεται από τις Νηστεύτριες-για τις οποίες έλεγαν οτι μπορούσαν να περάσουν μεγάλες περιόδους χωρίς τροφή-στα Βρετανικά νησιά, στη Δυτική Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, μεταξύ δέκατου έκτου και εικοστού αιώνα και γράφει «Το Θαύμα». Μια φανταστική ιστορία που εκτυλίσσεται στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα μικρό Ιρλανδικό χωριό.Ένα μέρος με ανθρώπους γεμάτους προλήψεις. Πιατάκια με γάλα που αφήνονται το βράδυ έξω από την πόρτα για να κατευνάσουν τις νεραιδες. Η φωτιά που καίει δυνατά ακόμα κι όταν έχει ζέστη για να κρατάει στεγνό το σπίτι γιατί αλλιώς θα γκρεμιστεί. Σιγανά τραγουδίσματα για να γητέψουν το βούτυρο να βγει από την καρδάρα που χτυπάνε το γάλα. Ένα κομμάτι ψωμί στην τσέπη όταν βγαίνει κάποιος για περπάτημα για να μην έρχονται οι μικρούληδες. Κουρελάκια που βουτάνε στο νερό και μετά τα τρίβουν όπου πονούν ή έχουν πλήγη και το κακό μένει σε αυτό. Και μια βαθιά πίστη στο θείο. Μια θρησκομανία στα όρια της υστερίας.

Μια Αηδόνα (νοσοκόμα) της Νάιτινγκέιλ καλείται να παρατηρήσει την εντεκάχρονη Άννα. Ένα παιδί που επιβιώνει χωρίς τροφή για μήνες. Πρόκειται για θαύμα, ιατρικό φαινόμενο ή θρασύτατη απάτη;Ένα παιδί που ισχυρίζεται οτι τρέφεται με μάννα εξ ουρανού και οι αρχαίοι μύθοι είναι χειροπιαστές αποδείξεις στο μυαλό του. Ένα παιδί που δεν είναι από τη φύση του κτητικό και άπληστο για τις χαρές της ζωής αλλά υπομονετικό και καταδεκτικό. Ένα παιδί με μεγάλη αγάπη προς τη φύση και με μια εντυπωσιακή ενσυναίσθηση. Ένα παιδί που, όμως, σιγά σιγά αρχίζει να φθίνει, που αργοσβήνει. Ένα παιδί που οδηγείται στον θάνατο.

Η Λιμπ λέγοντας αινίγματα στην Άννα κερδίζει τη συμπάθεια της. Τη φιλία της. Η μικρή της γίνεται πολύ αγαπητή. Καθώς οι μέρες περνούν και η μικρή αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο η Λιμπ παλεύει μάταια να τη βοηθήσει. Πως να μιλήσεις όμως λογικά με το παράλογο όταν όλοι γύρω της παραληρούν, την κοιτούν σαν να βλέπουν εξωγήινο και γυρνούν τις πλάτες τους στην κατάσταση της Άννας;  Η λογική της επιστήμης απέναντι στον φανατισμό της θρησκείας.Ένας σύμμαχος εμφανίζεται στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου από το Δουβλίνο και η σωτηρία της μικρής γίνεται ο μοναδικός σκοπός της Λιμπ. Αψηφώντας τους πάντες και τα πάντα!«Κάνε το καθήκον σου κι άσε τον κόσμο να γυρίζει» έλεγε η μις Νάιτινγκέιλ….

Η Donoghue πραγματικά ξεπερνάει τον εαυτό της σε αυτό το βιβλίο. Όσο μονότονο φαντάζει στην αρχή του τόσο συναρπαστικό γίνεται καθώς πλησιάζει στο τέλος του. Και στο τέλος της μικρής Άννας. Ποιο είναι τελικά αυτό το τρομερό μυστικό που οδηγεί τη μικρή στον θάνατο;

Η γραφή της Donoghue φέρνει τον αναγνώστη στα όρια της οργής με την απάθεια των περίοικων του παιδιού και όσων είναι μπλεγμένοι σε αυτή την ιστορία. Τα κολλημένα τους μυαλά στις προλήψεις και στην εξοργιστική τους μανία οτι όλο αυτό είναι έργο θεού θα κάνει πολλούς να σφίξουν τα χείλη τους από θυμό και αγανάκτηση και σίγουρα άθελα τους θα φωνάξουν «Κάντε κάτι! Τυφλοί είστε;». Ακριβώς όπως η Λιμπ. Μήπως όμως όλες αυτές οι δεισιδαιμονίες και η βαθιά πίστη είναι που θα φέρουν τη λύση στο μυστήριο της συνεχόμενης νηστείας; Η κάθαρση θα λυτρώσει και την Άννα αλλά και τους αναγνώστες μέσα από μια ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική ιστορία.

https://booktalesgr.wordpress.com/2017/09/11/το-θαύμα-emma-donoghue-review/
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-09-2017 17:09
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
19-09-2017 21:14
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-07-2017 02:25
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
2
Το έχουν
9
Το θέλουν
7
Αγαπημένο τους
2
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
10
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα