Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Πρόσωπο, ευχαριστία και βασιλεία του Θεού σε ορθόδοξη και οικουμενική προοπτική
Σύναξιε ευχαριστίας προς τιμήν του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννη Δ. Ζηζιούλα
Βιβλίο Θεολογία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο ()
Εισηγητής: Βέντης, Χαράλαμπος () Τσαλαμπούνη, Αικατερίνη Γ. (Tsalampouni, Aikaterini G.) Δεληκωσταντής, Κωνσταντίνος Ζ. (Delikostantis, Kostas) Αμπατζίδης, Θεόφιλος (Ampatzidis, Theofilos) Γιαγκάζογλου, Σταύρος () Μαρτζέλος, Γεώργιος Δ. (Martzelos, Georgios D.) Μπαθρέλλος, Δημήτριος (Mpathrellos, Dimitrios) Αγόρας, Κωνσταντίνος (Agoras, Konstantinos) Ασπρούλης, Νικόλαος () κ.ά. (et al.)
Εκδότης: Εκδοτική Δημητριάδος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-82128-7-9 Εκδοτική Δημητριάδος 2016
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
20χ20 - 360
Ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Δ. Ζηζιούλας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της θεολογικής γενιάς του \'60, απολαμβάνοντας οικουμενική εκκλησιαστική ακτινοβολία και διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση. Δεσπόζοντας εδώ και δεκαετίες στον διεθνή θεολογικό χώρο, όπως και στον οικουμενικό εκκλησιαστικό διάλογο, πυροδοτεί με τις θέσεις και τις προτάσεις του τον γόνιμο προβληματισμό γύρω από τα ουσιώδη της θεολογικής συζήτησης και της εκκλησιαστικής ζωής, ανοίγοντας ταυτόχρονα την σύγχρονη ορθόδοξη θεολογία σε μία καρποφόρα συνάντηση με τον νεωτερικό πολιτισμό, πέρα από ομολογιακές και αμυντικές αγκυλώσεις αλλά και χωρίς τον φόβο της κάθε ετερότητας. Θεμελιώδεις άξονες του θεολογικού του προγράμματος αποτελούν το πρόσωπο, όπως επίσης και η ευχαριστιακή και εσχατολογική πρόγευση της σωτηρίας του ανθρώπου και ολόκληρης της κτίσης στο πλαίσιο του εκκλησιαστικού γεγονότος. Με τις πρωτότυπες και διεισδυτικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις του στην πατερική παράδοση, ανατέμνει υπαρξιακά τα δόγματα της πίστεως και την παράδοση της Εκκλησίας, επιχειρώντας να φέρει σε ουσιαστικό διάλογο την εκκλησιαστική εμπειρία με τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος, ζώντας σε καιρό ραγδαίων μεταβολών, κατακλύζεται από πλήθος υπαρξιακών και άλλων προβλημάτων (ατομικισμός, οικολογικό πρόβλημα, εκκοσμίκευση κ.ά.), επιζητώντας όμως παράλληλα να γνωρίσει και να βιώσει την υπαρκτική αλήθεια.
Για τους λόγους αυτούς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, αποφάσισε την υποδοχή του διακεκριμένου ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως Εταίρου και Επιτίμου μέλους της, διοργανώνοντας προς τιμήν του Διεθνές Συνέδριο και άλλες συναφείς εκδηλώσεις κατά το διήμερο 28-30 Οκτωβρίου 2011, με γενικό τίτλο "Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Δ. Ζηζιούλας: Πρόσωπο, Ευχαριστία και Βασιλεία του Θεού σε ορθόδοξη και οικουμενική προοπτική". Ο ανά χείρας τόμος περιλαμβάνει τις εισηγήσεις του εν λόγω Συνεδρίου, όπου διεθνώς αναγνωρισμένοι μελετητές του έργου του αναλύουν διάφορες πτυχές της πολύπλευρης σκέψης του κορυφαίου ορθοδόξου θεολόγου των ημερών μας, όπως και τα κείμενα της τιμητικής εκδήλωσης και την ομιλία του ίδιου του Μητροπολίτη Περγάμου.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα