Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Τα κορίτσια του Ένισμορ
Βιβλίο Ιρλανδική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
18-09-2018 17:39
Υπέρ  Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Τα κορίτσια του 'Ενισμορ είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα εποχής, που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία, στις αρχές της δεκαετίας του 20 αιώνα, στα ταραγμένα χρόνια της επανάστασης της χώρας, για την ανεξαρτησία της από τους Βρετανούς. Ένα συναρπαστικό βιβλίο, που αφηγείται μια ασυνήθιστη φιλία ανάμεσα σε δύο κορίτσια και αργότερα νεαρές γυναίκες, με διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο, σε μια Ιρλανδία που οι ταξικές διαφορές νικούσαν κατά κράτος ... 

Ιρλανδία 1900.. Μια φιλία καταλύτης γεννιέται ανάμεσα στη Ρόζι Κιλιν από μια φτωχή Ιρλανδική αγροικία και την Βικτώρια Μπέλ, από την πλούσια Έπαυλη των 'Ενισμορ, όταν θα συναντηθούν για πρώτη φορά στα πράσινες εκτάσεις της Ιρλανδικής υπαίθρου. Μια σχέση που σφυρηλατήθηκε με αγάπη καθώς η Ρόζι, βρίσκεται ξαφνικά να περνά τα παιδικά της χρόνια μαζί με την Βικτωρία, στην πολυτελή έπαυλη και που ωστόσο θα δοκιμαστεί σκληρά, καθώς μεγαλώνουν και εγκαταλείπουν το πολυτελές Αρχοντικό, για να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, στα λιθόστρωτα δρομάκια του Φλεγόμενου Δουβλίνου .... 

 Η ιστορία κινείται στον απόηχο του Α΄Παγκόσμιο πολέμου, μέσα στην δίνη της μεγάλης εξέγερσης  του Πάσχα το 1916 στην χώρα. Τα κορίτσια θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τα θέλω τους, θα κάνουν τα δικά τους λάθη και θα πολεμήσουν για αυτά που πιστεύουν. Και οι δύο θα βιώσουν την αληθινή αγάπη, θα νιώσουν την απώλεια και θα μάθουν τη σημαίνει πραγματική φιλία.

 Με απόλυτα γοητευτική γραφή, η συγγραφέας ζωγραφίζει και μας παραθέτει ένα πραγματικά ιστορικό βιβλίο, με τον απαραίτητο ρομαντισμό που εξέφραζε η εποχή στις αρχές του 20 αιώνα. Με θαυμάσιες περιγραφές για τον Αγγλικό τρόπο ζωής, από τις επιβλητικές επαύλεις των ευγενών μέχρι τα υγρά υπόγεια του καπνισμένου Δουβλίνου. 

Ένα βιβλίο που υμνεί την φιλία και την αγάπη μέσα στην βαναυσότητα του  τον πόλεμου, υμνεί τον αγώνα για την ελευθερία και το δικαίωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας !
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
14-06-2018 19:46
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
6
Το θέλουν
2
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
6
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα