Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Πορτοκαλάδα σλουρπ!
Βιβλίο Παιδικά βιβλία, Ελληνικά >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
30-09-2018 13:05
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ο μικρός ήρωας της νέας ιστορίας του Βασίλη Κουτσιαρή λαχταράει να πιει την πορτοκαλάδα με ανθρακικό που του έφερε δώρο η θεία του. Η μαμά όμως ξέρει πως το ανθρακικό δεν κάνει καλό και του κρύβει το πολύτιμο αναψυκτικό. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, το φαγητό τους εκείνο το βράδυ ήταν μπάμιες! Κι έτσι ο αφηγητής σκαρφίζεται κάτι που θα τον οδηγήσει σε μια ευφάνταστη περιπέτεια όλο εκπλήξεις!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω και είναι γεμάτο αστεία στιγμιότυπα και περιστατικά που αφήνουν ένα γλυκό (σαν πορτοκαλάδα!) επιμύθιο. Η κεντρική ιδέα είναι το βλαβερό του ανθρακικού αλλά η ιστορία αυτή καθαυτή αφήνει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να περιπλανηθούν στην καθημερινότητα ενός μικρού παιδιού, να ζήσουν τις αντιλήψεις του και το σκεπτικό του και να γελάσουν με τα καμώματά του. Το παιδί μαθαίνει λοιπόν μέσα από το γέλιο και το φροντισμένο λεκτικά κείμενο τι θα μπορούσε να του συμβεί αν παράκουε το «μη» των γονιών του κι έτσι δεν έχουμε ένα «δάχτυλο» να κουνιέται φοβιστικά μπροστά στα μάτια τους αλλά μια εξιστόρηση οικείων καταστάσεων και γεγονότων που θα φέρει αυθόρμητα χαμόγελα στα παιδικά χείλη. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας περιγράφει με ειλικρίνεια το πάθημά του και καταλαβαίνει το λάθος του, κάτι που αναγνωρίζει προς μεγάλη χαρά των γονιών του στο τέλος του βιβλίου.

Η εικονογράφηση της κυρίας Ναταλίας Καπατσούλια δίνει έμφαση στις ανθρώπινες φυσιογνωμίες, χρησιμοποιώντας ωραία χρώματα και αποδίδοντας τις κινήσεις τους με αγάπη απέναντι στον αναγνώστη που θα εμπιστευτεί το βιβλίο. Οι εκφράσεις ποικίλουν και καταγράφονται ρεαλιστικά: από την πονηριά ως την ήττα και την αναγνώριση του λάθους είναι ένας δρόμος αστείος, ζωηρός και πολυποίκιλος. Επιπλέον απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο το χειρότερό μου φαγητό, τις μπάμιες!

Η «Πορτοκαλάδα Σλουρπ!», το 1ο βιβλίο της σειράς «Μικροί ήρωες σε μεγάλες σκανταλιές», είναι ένα διασκεδαστικό κείμενο για τις συνέπειες της ανυπακοής στις επιθυμίες των γονιών και μια σειρά από αστεία περιστατικά μέσα από τα οποία οποιοδήποτε παιδί καταλαβαίνει πώς πρέπει να βελτιώσει τη συμπεριφορά του.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα