Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Τα ψηλά τακούνια της Μαρσέλας
Βιβλίο Παιδικά βιβλία, Ελληνικά >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-01-2019 13:57
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Η Μαρσέλα, η καμηλοπάρδαλη, καλωσορίζει στο σχολείο τη Φρύνη, τη ζέβρα, εξαιτίας της όμως θα συμβεί κάτι που θα χωρίσει τη Μαρσέλα από τους φίλους της. Όταν κάποια μέρα έρχεται το τσίρκο στη ζούγκλα τα πράγματα θα αλλάξουν με αναπάντεχο και διασκεδαστικό τρόπο, χάρη σε ένα ζευγάρι κόκκινα τακούνια!

Πρόκειται για μια διασκεδαστική ιστορία, πολυεπίπεδη, γεμάτη ανατροπές, ρεαλιστική και με υπέροχα νοήματα όπως συγχώρεση, διαχείριση εγωισμού κ. ά. Μου άρεσε πολύ που το κείμενο του Γιώργου Μπουμπούση ήταν πυκνό σε περιστατικά και καθόλου μονότονο. Διάλεξε να περιγράψει διάφορα περιστατικά στο σχολείο και στην οικογένεια της Μαρσέλας, να εξελίξει μια αρχική διαφωνία που στοίχισε τη φιλία των άλλων ζώων και να φέρει ένα απρόσμενο αίσιο τέλος, δείχνοντας μια νέα πλευρά των ηρώων του βιβλίου. Μέσα σε μόλις 45 σελίδες ξεπηδούν ένα σωρό γεγονότα, ανατροπές και προβλήματα αλλά και οι χαρακτήρες αλλάζουν, κυρίως προς το καλύτερο. Μάλιστα, με εντυπωσίασε που έκλεισε ένας κύκλος για να ανοίξει αμέσως ένας άλλος, απόλυτα συνυφασμένος με τα περιστατικά στην αρχή του παραμυθιού. Η εικονογράφηση της κυρίας Μαριάννας Φραγκούλη είναι χαριτωμένη, με ωραία χρώματα και σωστές φωτοσκιάσεις. Αναπαριστά υπέροχα τον μικρόκοσμο της ζούγκλας και την τέντα της σκηνής του τσίρκο και αποτυπώνει ωραία τις εκφράσεις μικρών και μεγάλων.

«Τα ψηλά τακούνια της Μαρσέλας» είναι μια πολυεπίπεδη, ρεαλιστική και πρωτότυπη ιστορία, γεμάτη συναισθήματα, πολλές σκηνές δράσης, προσεγμένο λεξιλόγιο, προσεγμένη αφήγηση μα πάνω απ’ όλα ωραία νοήματα και ιδέες, κυρίως γύρω από τη φιλία και τους άτυπους κανόνες συμπεριφοράς που οφείλει να τηρήσει κάποιος για να κρατήσει στο πλάι του όποιον αγαπά. Επίσης, το βιβλίο αναφέρεται στη συγχώρεση και τον απαραίτητο ρόλο της στη ζωή μας ώστε να νιώσουμε πραγματικά καλά με τον εαυτό μας και ουσιαστικά ευτυχισμένοι.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα