Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας 40 χρόνια (1978-2018)
Βιβλίο Κινηματογράφος >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Ψυχοπαίδης, Γιάννης (Psychopaidis, Giannis) Τοτόμης, Θανάσης () Σπαρτινός, Κώστας () Μαλλιώρη, Καλλιρρόη (Malliori, Kallirroi) Λογαράς, Κώστας (Logaras, Kostas) Καρώνης, Παναγιώτης () Γαλανάκη, Ρέα, 1947- (Galanaki, Rea) Δάσιου, Ελένη () κ.ά. (et al.)
Επιμελητής: Λογαράς, Κώστας (Logaras, Kostas) Δάσιου, Ελένη ()
Εκδότης: Πικραμένος Γιάννης
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-5342-11-1 Πικραμένος Γιάννης 2018
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
29χ21 - 264
Στη Λέσχη έμαθα να εκτιμώ τον καλό κινηματογράφο. Αλλά και όλη η στάση μου απέναντι στη ζωή άλλαξε μέσα από τις ταινίες, πιστεύω. Έμαθα να εκτιμώ τις ταινίες, τα πράγματα, τα νοήματα, τους ανθρώπους που δεν κραυγάζουν, αλλά "μιλάνε" με άλλο τρόπο, αφήνοντας σκόπιμα κενά, σιωπές που μιλάνε καλύτερα, για να ερμηνεύσεις, να μαντεύσεις, να προβληματιστείς. Επειδή τις απαντήσεις θα τις βρούμε μόνοι μας, δεν θα δοθούν έτοιμες, επειδή η αλήθεια δεν είναι ποτέ μία. Και ο καθένας από μας έχει το δικαίωμα να βρει τη δική του απάντηση, σύμφωνα με τον χαρακτήρα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του. Και αυτό γίνεται μέσα από ταινίες που μιλάνε για "μεγάλα" και ουσιαστικά, όμως με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο, έτσι που να σε διαμορφώνουν κι εσένα, να σε διαφοροποιούν, να σε αλλάζουν.

Τελικά ποια είναι η επιτυχία της Λέσχης; Είναι η επιλογή των ταινιών, είναι οι άνθρωποι που την "τρέχουν", είναι οι άνθρωποι που έρχονται; Είναι, όπως γράφτηκε σε κάποια εφημερίδα, "μόδα";

Η μεγάλη επιτυχία της Κινηματογραφικής Λέσχης είναι ακριβώς τα σαράντα χρόνια, τα αδιάλειπτα σαράντα χρόνια. Το ότι από τύχη βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που τη δημιούργησαν και στη συνέχεια κάποιοι άλλοι που την αγάπησαν και αφοσιώθηκαν στην επιτυχία της. Αυτό της εξασφάλισε τη μακροβιότητα που είναι πολύ σπάνια σε δραστηριότητες εθελοντικές που δεν τις χαρακτηρίζει η συνέχεια και η συνέπεια. Δεν κουράστηκε η Λέσχη. Μεγάλωσε, μαζί της μεγαλώσαμε και εμείς όμως δεν κουράστηκε, δεν κουραστήκαμε ακόμη! Διατηρεί μια νεανικότητα θαυμαστή, γι\'αυτό κολλήσαμε επάνω της, ελπίζοντας να διατηρήσουμε και εμείς τη νεανικότητά μας κοντά της. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που για χρόνια την ακολουθούν και άλλοι νεότεροι που τώρα την ανακαλύπτουν ανανεώνει τη φρεσκάδα της και τη νεανικότητά της, την παιδικότητά της.


Γράφουν οι:
Ελένη Δάσιου, Άγγελος Αθανασόπουλος, Θανάσης Αναστασόπουλος, Ρέα Γαλανάκη, Γιώργος Δάσιος, Βίκυ Ζουμή - Σταύρου, Αθηνά Θανοπούλου, Παναγιώτης Καρώνης, Ελένη Κατωπόδη, Πηνελόπη Κοντοδήμου - Δικαίου, Κλεομένης Κωστόπουλος, Βασίλης Λαδάς, Κώστας Λογαράς, Καλλιρρόη Μαλλιώρη, Θόδωρος Μελίδης, Σεμέλη Μεσολογγίτη, Ρένα Μπαλή, Αναστασία Ντόντη, Ασπασία Παΐζη, Βασίλης Πανούσος, Γωγώ Παπαβασιλείου, Ιλιάνα Παπαδάκη - Παντελούς, Κώστας Σπαρτινός, Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου - Κοντογεωργάκη, Άνθη Τομαρά, Θανάσης Τοτόμης, Χριστίνα Φακιολά, Λάκης Φιλιππάτος, Βάσω Χρηστάκου, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα