Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το αγόρι στο χιόνι
Βιβλίο Νορβηγική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Αστυνομική λογοτεχνία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Συγγραφέας: Bjork, Samuel ()
Μεταφραστής: Παπαγρηγοράκη, Δέσπω (Papagrigoraki, Despo)
Εκδότης: Διόπτρα
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-605-715-1 Διόπτρα 2019
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 512
Χειμώνας 1999.
Ένας ηλικιωμένος άντρας επιστρέφει οδηγώντας στο σπίτι του. Ο δρόμος είναι σκοτεινός και παγωμένος και φαίνεται να είναι ο μόνος που κυκλοφορεί αυτή την ώρα. Ξαφνικά οι προβολείς του αυτοκινήτου θα φωτίσουν κάτι σε μικρή απόσταση μπροστά και θα φρενάρει μανιασμένα. Μερικά εκατοστά από το καπό, βρίσκεται ένα νεαρό αγόρι παγωμένο και σε κατάσταση σοκ.
Φοράει κέρατα ελαφιού στο κεφάλι του.

Απρίλιος 2013. Μια μπαλαρίνα είκοσι ενός χρόνων βρίσκεται άγρια δολοφονημένη, να επιπλέει σε μια ορεινή λίμνη. Στο κοντινό δάσος, οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν μια κάμερα σε τρίποδο, στραμμένη προς το σκηνικό του εγκλήματος. Ο φακός της κάμερας έχει χαραγμένο τον αριθμό 4.
Ο ντετέκτιβ Μουνκ θα προσφερθεί να αναλάβει την υπόθεση. Αντίθετα η Μία, κορυφαία ερευνήτρια και συνεργάτιδά του, έχοντας μόλις τελειώσει με την απεξάρτηση έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να φροντίσει τον εαυτό της.
Ο δολοφόνος όμως φαίνεται να έχει άλλα σχέδια για εκείνη...
Καθώς τα θύματα αυξάνονται, το σκηνικό κάθε εγκλήματος είναι λίγο διαφορετικό από το προηγούμενο. Παρουσιάζουν όμως απίστευτες ομοιότητες με παλιές υποθέσεις της Μία.
Τα όρια της λογικής της θα δοκιμαστούν, όταν θα δει ένα γνώριμο πρόσωπο στο λεωφορείο. Είναι η αδελφή της η Σίγκρι. Μόνο που αυτό είναι αδύνατον. Έχει το πιστοποιητικό θανάτου που το αποδεικνύει...

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Chaido Kouroupaki
06/05/2019 22:56

Όταν το σώμα μιας μπαλαρίνας βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη λίμνη, καλείται η αστυνομία να ανακαλύψει το δολοφόνο. Μια ειδική ομάδα με  πρωταγωνιστές τους ερευνητές  Χόλγκερ Μουνκ και Μία Κρούγκερ, μαζί με τους συνεργάτες τους, εργάζονται για να ανακαλύψουν το δολοφόνο. Καθώς τα θύματα αυξάνονται, και το σκηνικό των φόνων διαφέρει το ένα με το άλλο, έχουν όμως ένα κοινό στοιχείο : μια κάμερα με τρίποδο που βρίσκεται πάντα στον τόπο του εγκλήματος και ο φακός της κάμερας έχει πάνω του χαραγμένο κάθε φορά και έναν αριθμό. Όσο τα θύματα αυξάνονται , ο Χόλγκερ και η Μια κάνουν ένα αγώνα δρόμου για να ανακαλύψουν την ταυτότητα του δολοφόνου που μοιάζει σαν να τους κοροϊδεύει όπως  η γάτα  το ποντίκι. Οι ομοιότητες με παλιές υποθέσεις που είχε αναλάβει η Μία πυκνώνουν σε σχέση με το δράστη και τους κάνει να βυθίζονται ολοένα στο παρελθόν ενώ απειλείται το μέλλον τους. Μου άρεσε πολύ η συνεργασία των δυο αυτών ντετέκτιβ που μέσα από τις αδυναμίες του καθένα και τα προσωπικά του σκαμπανεβάσματα , γνωρίζοντας καλά ο ένας το χαρακτήρα του άλλου καταφέρνουν να επικεντρωθούν και να φτάσουν στην λύση του αινίγματος βρίσκοντας το δολοφόνο. 

Το αγόρι στο χιόνι είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με σφιχτή πλοκή, σκοτεινούς χαρακτήρες και εξαιρετική γραφή που σε παρασύρει μέσα στις σελίδες του!!! 

Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
6
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
6
Το διαβάζουν
1
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα