Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Jacobin: 100 χρόνια από τη Ρωσική Επανάσταση
Βιβλίο Ρωσία - Ιστορία >> Σοβιετική Ένωση - Ιστορία >> Πολιτική - Ιστορία - Ρωσία >> Κοινωνική ιστορία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-83073-8-4 RedMarks 2018
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 206
Συμμετέχοντας στη διεθνή συζήτηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από το 1917, οι εκδόσεις Red Marks ανέλαβαν να εκδώσουν στα ελληνικά το επετειακό αφιέρωμα του Jacobin, του πλατιάς κυκλοφορίας αμερικάνικου περιοδικού της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τα κείμενα, που στην πλειοψηφία τους γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του 2017, μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και αναρτήθηκαν στο Marxists Internet Archive, ως τμήμα του Αρχείου Σοβιετικής Ιστορίας. Οι ελληνικές μεταφράσεις φιλοξενήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017 στη συνεργαζόμενη με το Ινστιτούτο Κοινωνικής, Οικονομικής και Ιστορικής Έρευνας "Κομμούνα" ιστοσελίδα Rproject.gr.

Οι συγγραφείς του αφιερώματος, μαρξιστές-ακτιβιστές, με δράση στα σύγχρονα κινήματα, ανήκουν κυρίως στο ρεύμα των ιστορικών που δίνουν έμφαση στην ιστορία "από τα κάτω". Δουλεύοντας σοβαρά και σε βάθος, αξιοποιώντας τα πολύ περισσότερα στοιχεία που είναι πλέον διαθέσιμα στην ιστορική έρευνα, υπερασπίζουν την "παράδοση" του Οκτώβρη του 1917 σε σύγκρουση με δύο σχολές παραποίησης: Αφενός, ενάντια στην κυρίαρχη στη Δύση αστική σκοπιά, που παρουσιάζει τον Οκτώβρη περίπου ως μπολσεβίκικο πραξικόπημα. Αφετέρου, ενάντια στην τυποποίηση της Ρώσικης Επανάστασης από το σταλινικό καθεστώς, μια τυποποίηση ανίκανη να αντιμετωπίσει τους βασικούς ισχυρισμούς της αστικής ιστοριογραφίας.

Τα κείμενα αυτά "γιορτάζουν" τον Οκτώβρη, αποδεικνύοντας ότι ήταν το αποτέλεσμα της ορμητικής εισόδου των εργατών, των αγροτών, των στρατιωτών στην ιστορία. Και ισχυρίζονται ότι η κατάληψη της εξουσίας από τα σοβιέτ, υπήρξε το πιο βαθιά δημοκρατικό "γεγονός" στον 20ό αιώνα. Τότε που, μέσα στην κρίση του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, οι εργαζόμενες μάζες πέτυχαν, για πρώτη φορά στην ιστορία, όχι μόνο να υπερασπίσουν το "πρόγραμμα" των διεκδικήσεών τους, αλλά να κατακτήσουν, έστω και προσωρινά, την εξουσία. Εξαπολύοντας, έτσι, το πιο μεγάλο κύμα επαναστατικών αγώνων που έχει, μέχρι σήμερα, γνωρίσει ο κόσμος.

Κείμενα των:
Todd Chretien (Τοντ Κρετιέν), Kevin Murphy (Κέβιν Μέρφι), Christipher Read (Κρις Ριντ), Lars D. Lih (Λαρς Τ. Λιχ), Mike Haynes (Μάικ Χέινς), Yurii Colombo (Γιούρι Κολόμπο), Daniel Gaidoo (Ντανιέλ Γκαϊντού), Paul Le Blanc (Πολ Λε Μπλαν), Megan Trudell (Μέγκαν Τρουντέλ), Eric Blanc (Έρικ Μπλανκ), China Mieville (Τσάινα Μιέβιλ), Ronald Suny (Ρόναλντ Σάνι), Sarah Badcock (Σάρα Μπάντκοκ), Brendan McGeever (Μπρένταν Μακγκίβερ), Alvaro Bianchi (Αλβάρο Μπιάνκι), Daniela Mussi (Ντανιέλα Μούσι), Suzi Weissman (Σούζι Βάισμαν), Alexander Rabiniwitch (Αλεξάντερ Ραμπίνοβιτς), David Mandel (Νταβίντ Μαντέλ), Neil Davidson (Νίλ Ντέιβιντσον).

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα