Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Πόλεις που μαθαίνουν
Καλές πρακτικές, μεθοδολογίες και πολιτικές στην Αθήνα, Θέρμη, Κόρινθο και Λάρισα
Βιβλίο Εκπαίδευση και κοινωνία >> Περιφερειακός προγραμματισμός >> Εκπαίδευση ενηλίκων >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο ()
Επιμελητής: Μπαγάκης, Γιώργος (Bagakis, Giorgos) Δεληγιάννης, Δημήτριος (Deligiannis, Dimitrios) Γιώργος Α. Κουλαουζίδης () Ηλιοπούλου, Μαρία, 1957- ()
Εκδότης: Γρηγόρη
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-612-234-7 Γρηγόρη 2019
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 206
Το βιβλίο εστιάζεται στη λογική του νέου διεθνούς προγράμματος της UNESCO "Πόλεις που Μαθαίνουν/Learning Cities", στο οποίο αξιοποιείται η ολιστική και Διά Βίου θεώρηση των διαφορετικών φορέων εκπαίδευσης και μάθησης μιας πόλης. Πιο συγκεκριμένα, αναδεικνύονται καλές πρακτικές, μεθοδολογίες και πολιτικές τριών ελληνικών πόλεων, οι οποίες είναι ενταγμένες στο προαναφερθέν πρόγραμμα: της Λάρισας (που είναι και βραβευμένη από την UNESCO), της Αθήνας και της Θέρμης.

Επιπλέον, στο βιβλίο υπάρχουν σχετικά κείμενα που αφορούν μια άλλη πόλη, την Κόρινθο, η οποία ενεργοποιείται με τη στενή συνεργασία της Μονάδας Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο, για να αξιοποιήσει το διεθνές πρόγραμμα της UNESCO. Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο επικεντρώνεται στο πώς η Κόρινθος μπορεί να επωφεληθεί από το διεθνές αυτό πρόγραμμα, με βάση όσα αναφέρει η Ομάδα Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του προαναφερθέντος Τμήματος στην Κόρινθο.

Το βιβλίο αποτελεί συνέχεια μιας πολύ επιτυχημένης Ημερίδας, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κορινθίων και η Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις 24 Νοεμβρίου 2018 στην Κόρινθο.

Είναι ίσως πρώτη φορά που προβληματισμοί από διαφορετικές ελληνικές Πόλεις που Μαθαίνουν ή που προετοιμάζονται να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό της UNESCO συντίθενται σε ένα βιβλίο στη χώρα μας. Η επικαιρότητα των καλών πρακτικών, των μεθοδολογιών και των πολιτικών που συζητούνται, οι οποίες βασίζονται στη δημοκρατία, την ανθρωπιστική, την ολιστική και τη Διά Βίου θεώρηση στην εκπαίδευση είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε, σε μια εποχή που οι αγορές και ο ανταγωνισμός τείνουν να αποτελέσουν το κυρίαρχο μότο.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα