Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Συγγραφέας: Σαουλίδου, Σόνια ()
Εκδότης: Ωκεανίδα
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-410-890-9 Ωκεανίδα 2019
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 448
ΜΑΪΟΣ 2017 - ΒΑΜΠΑΛΝΙΝΚΑΣ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Η Ανίκε Κλέιζα δίνει τη μάχη της με τον χρόνο γράφοντας γράμματα σ\' εκείνον που απουσιάζει κι ο ντέτεκτιβ Στάουσκας της υπόσχεται πως πριν η ελπίδα εκπνεύσει, εκείνος θα έχει καταφέρει να διελευκάνει το μυστήριο των είκοσι χρόνων. Δολοφονία ή εγκατάλειψη;

ΜΑΪΟΣ 2017 - ΚΕΪΠ ΚΟΡΑΛ, ΝΔ ΦΛΟΡΙΝΤΑ
Ο κύριος Φρανκ Ντέλακρε βγάζει τον σκύλο του τον Όλαφ την καθιερωμένη πρωινή βόλτα. Εκεί, στο δάσος της Πάιν Άιλαντ, μέσα στην πυκνή ομίχλη, το πεντάχρονο μπασέ χάουντ θα οδηγήσει το τυφλό αφεντικό του στο πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Η μικρή πόλη του Κέιπ Κόραλ με τις λευκές αμμουδιές, τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα και την πυκνή τροπική βλάστηση μετατρέπεται σε κόλαση. Τρεις νεκρές γυναίκες και ένας μανιακός δολοφόνος που αφήνει την υπογραφή του: ακέφαλες μαριονέτες, ντυμένες στα λευκά.
Η Σοφία, η Ανίκε και η Πατρίσια ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές για να φτάσουν στο ίδιο μυστικό, ανακαλύπτοντας πού κρύβεται ο θίασος του κακού.
Ένα παιχνίδι εξολόθρευσης αρχίζει κι ενώ τα πιόνια έχουν στηθεί για τη μάχη, το παρελθόν θα ανατρέψει τα πάντα. Κάποιος περίμενε χρόνια για να εκδικηθεί.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Θεωνη Κωνσταντοπουλου
21/10/2019 22:33

ΤΟ ΑΚΡΩΤΉΡΙ ΤΩΝ ΚΟΡΑΛΛΙΩΝ ( Σόνια Σαουλίδου )

Ηάποψή μου

Ενα υπέροχο αναγνωστικό ταξίδι μόλις έφτασε στο τέλος του!! Ένα αξέχαστο ταξίδι στη Φλόριντα και την Λιθουανία που σας συστήνω ανεπιφύλακτα!!

Βρισκόμαστε στο Κέιπ Κοραλ της Φλόριντα, όπου ο κύριος Ντέλακρε βγάζει το σκύλο του τον Ολαφ την καθιερωμένη πρωινή του βόλτα. Εκεί, στο δάσος της Πάιν Άιλαντ, μέσα στην πυκνή ομίχλη, ο Ολαφ θα οδηγήσει το τυφλό αφεντικό του στο πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Η πόλη του Κέιπ Κοραλ από παράδεισος με τις λευκές αμμουδιές της θα μετατραπεί σε κόλαση... Οι τρεις δολοφονημενες γυναίκες που ανακαλύπτονται ακεφαλες, φορώντας λευκούς μανδύες στοιχειώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Την ίδια ώρα στη Λιθουανία, η Ανίκε Κλέιζα δίνει τον δικό της αγώνα ενάντια στο χρόνο, γράφοντας γράμματα σ' εκείνον που απουσιάζει... Ο ντετέκτιβ Στάουσκας προσπαθεί να διελευκανει την υπόθεση, η οποία μετρά είκοσι χρόνια. Δολοφονία ή εγκατάλειψη; Τι από τα δύο της τον στέρησε; Τρεις διαφορετικές γυναίκες, η Σοφία, η Πατρισια και η Ανίκε, ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές θα ανακαλύψουν το καλά κρυμμένο μυστικό.... Η Σοφία είναι μια γυναίκα που θα βιώσει την προδοσία και την εγκατάλειψη από τον σύζυγό της, μένοντας μόνη με δύο δίδυμα αγόρια. Η Πατρισια θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις υποψίες που βασανίζουν την ψυχή της. Υποψίες που έχουν να κάνουν με τον σύζυγό της και την πολύ περίεργη συμπεριφορά του. Η Ανίκε, γράφοντας τα άκρως φορτισμένα συγκινησιακά γράμματά της στον παραλήπτη που απουσιάζει εδώ και χρόνια, θα διαβεί πολύ δύσβατα μονοπάτια μέσα στο μυαλό της.

Που βρίσκεται η ρίζα του κακού; Ποιος είναι αυτός που περίμενε χρονια για να πάρει την εκδίκηση του;

Πρόκειται για τον πρώτο πόνημα της συγγραφέως Sonia Saoulidou η οποία μας προσφέρει ένα πολύπλευρο αστυνομικό μυθιστόρημα με πολλές ανατροπές και καταιγιστικές εξελίξεις. Η ιστορία που διαβάζουμε είναι πολύ σκοτεινή με περιγραφές άκρως γλαφυρές. Οι ήρωες ψυχογραφουνται σε βάθος και ξεδιπλώνουν τον εαυτό τους μπροστά στα μάτια του αναγνώστη. Ο αναγνώστης αναζητά κι αυτός τον δολοφόνο, την αλήθεια. Και όταν εκείνη του αποκαλύπτεται στις τελευταίες σελίδες δεν μπορεί παρά να μείνει απόλυτα ικανοποιημένος που επέλεξε να διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο. Πολλά συγχαρητήρια στην συγγραφέα για το υπέροχο αναγνωστικό ταξίδι που μου πρόσφερε!!

Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
2
Το έχουν
6
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
1
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
3
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα