Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Θύελλα στη Βενετία
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
02-04-2020 19:17
”Θύελλα στην Βενετία” ο τίτλος του νέου βιβλίου της Βενετίας Πιτσιλαδή-Σούαρτ, ένα ατμοσφαιρικό, γεμάτο συγκινήσεις μυθιστόρημα, με γοητευτική γραφή και  άμεσο λόγο, που διερευνά και αγγίζει με ιδιαίτερο τρόπο τις ευαισθησίες της ανθρώπινης ψυχής, εμπνέοντας τροφή για σκέψη στον αναγνώστη, που θα επιλέξει να ταξιδέψει μοναδικά, μέσα από τις σελίδες του.  

 Γραμμένο σε γλωσσά απλή που ρέει ξεκούραστα και με μια μοναδική, ποιητική αύρα, να την διαποτίζει σε όλη την διάρκειά του βιβλίου, η συγγραφέας δημιουργεί ένα πολύχρωμο καμβά εικόνων και χαρακτήρων, με μαγευτικές περιγραφές και παραστατικούς διαλόγους.   

 Η ιστορία του Κόντε Διονύση Γιαννάτου, ξεκινά από το όμορφο νησί των Φαιάκων, την πανέμορφη Κέρκυρα. Αντιμέτωπος με την μητρική και κοινωνική απόρριψη και με λαβωμένη την νεανική του αθωότητα, τα ταπεινά του βήματα, θα τον οδηγήσουν από τον ασφυκτικό κλοιό της ελληνικής επαρχίας, στην χώρα τον Δόγηδων, με την ιστορική και καλλιτεχνική κληρονομιά, την μοναδική Βενετία.  

 Ένας άντρας που θα ανεβεί τα σκαλιά της ιεραρχίας, κατακτώντας την κορυφή  του οικονομικού και κοσμικού κύκλου, της ρομαντικής πόλης. Μια ισχυρή προσωπικότητα, ένας μπον βιβέρ, που ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή. Ένας δεινός καρδιοκατακτητης, που κάθε γυναικά που τον συναντά, αναζητά στο πρόσωπο του, την ευτυχία. Η Λουίζα, η Ορνέλα και η Χρύσα, τρεις διαφορετικές παρουσίες στην ζωή του, θα τον διεκδικήσουν και οι τρεις, θα παλέψουν για μια θέση στην καρδιά του, ωστόσο καμιά τους, δεν θα καταφέρει να τον κερδίσει. 

Η γραφή της Βενετίας Πιτσιλαδή-Σούαρτ,  λυρική και στοχαστική, ξετυλίγει στις σελίδες του βιβλίου μια ενδιαφέρουσα πλοκή και σε κερδίζει, από τις πρώτες  κιόλας σελίδες του.

 Η συγγραφέας καταφέρνει μέσα από μια φιλοσοφική μάτια, να δημιουργήσει μια ιστορία με έντονο κοινωνικό περιεχόμενο. Σκιαγραφώντας προσεκτικά χαρακτήρες, με έντονα πάθη και ανθρώπινες αδυναμίες, με εσωτερικές συγκρούσεις και αμφισβητήσεις, μεταφέρει αβίαστα, στον στον αναγνώστη της, μια θύελλα συναισθημάτων και εικόνων, κρατώντας του αμείωτο το ενδιαφέρον. 

Με φόντο την υδάτινη  αιώνια πόλη των Δόγηδων και της βενετσιάνικης κουλτούρας, η συγγραφέας φωτίζει ευγενικά και με ευαισθησία το θέμα της ανεκπλήρωτης αγάπης σε όλες τις εκφάνσεις της. Διεισδύει στον πληγωμένο ψυχισμό που αφήνει η έλλειψη της, στα τραύματα που δημιουργεί και στα μοιραία λάθη που οδηγεί η μοναξιά της απόρριψης.               

Γοητευτικό, πρωτότυπο, συγκινητικό και ανατρεπτικό μυθιστόρημα, με ποικίλα συναισθήματα, προδοσίες, πάθη, έρωτα και καταιγιστικές εξελίξεις, που εγείρουν την αγωνία του αναγνώστη μέχρι τέλους  

Τα βιβλία είναι τα ωραιότερα ταξίδια του μυαλού και της ψυχής, διαβάστε λοιπόν  το μυθιστόρημα “Θύελλα στη Βενετία” και γίνεται συνεπιβάτης σε ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι.  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
04-08-2019 19:20
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Διδακτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-07-2019 17:29
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
3
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
4
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα