Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η Ελλάδα στην Ευρώπη
Πρακτικά συνεδρίου στη μνήμη των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου Δημήτρη Θ. Τσάτσου και Γιώργου Παπαδημητρίου
Βιβλίο Ευρωπαϊκή Ένωση >> Ευρωπαϊκή Ένωση - Δίκαιο και νομοθεσία >> Ευρωπαϊκό δίκαιο >> Συνταγματικό δίκαιο - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Γώγος, Κωνσταντίνος Ε. (Gogos, Konstantinos E.) Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work)
Επιμελητής: Γώγος, Κωνσταντίνος Ε. (Gogos, Konstantinos E.) Πικραμένος, Μιχάλης Ν. (Pikramenos, Michalis N.) Παπαδοπούλου, Λίνα (Τριανταφυλλιά) ()
Εισηγητής: Ανθόπουλος, Χαράλαμπος Θ. (Anthopoulos, Charalampos Th.) Πρεβεδούρου, Ευγενία (Prevedourou, Evgenia) Φουντεδάκη, Πηνελόπη Ν. (Fountedaki, Pinelopi N.) Πικραμένος, Μιχάλης Ν. (Pikramenos, Michalis N.) Στεργίου, Άγγελος (Stergiou, Angelos) Μηλιώνης, Νικόλαος Α. (Milionis, Nikolaos A.) Σωτηρέλης, Γιώργος Χ. (Sotirelis, Giorgos Ch.) Ξηρός, Αθανάσιος Γ. (Xiros, Thanasis G.) Παπαδοπούλου, Λίνα (Τριανταφυλλιά) () Κανελλοπούλου - Μαλούχου, Νέδα Α. (Kanellopoulou - Neda, Ath.) Γιαννίτσης, Τάσος (Giannitsis, Tasos) Σημίτης, Κωνσταντίνος Γ., 1936- (Simitis, Konstantinos G.) Βενιζέλος, Ευάγγελος (Venizelos, Evangelos)
Εκδότης: Ευρασία
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-5027-92-6 Ευρασία 2019
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 376
Ο Δημήτρης Θ. Τσάτσος και ο Γιώργος Παπαδημητρίου συγκαταλέγονται αναμφισβήτητα σε εκείνους τους επιστήμονες και στοχαστές που είχαν όραμα για την Ευρώπη, ακλόνητη πίστη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Σταθεροί και ενσυνείδητοι Ευρωπαίοι που γνώριζαν άριστα τα επιτεύγματα αλλά και τους κινδύνους για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Είχαν πλήρη επίγνωση των δυσχερειών που εμφανίζει η πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, οι οποίες συνδέονται με τον βαθμό ωριμότητας των ιστορικών συνθηκών, τις "αντιστάσεις" του κρατικού φαινομένου αλλά και των ευρωπαϊκών λαών σε αυτήν τη μακρά και επίπονη διεργασία που συντελείται στη σχέση εθνικής πολιτείας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τούτο, τα κείμενά τους διακρίνονται για τη σφαιρική γνώση του ενωσιακού οικοδομήματος αλλά και για τη θαρραλέα κριτική σε ελλείμματα και παθογένειες του τελευταίου, για την πεποίθησή τους ότι οι θεσμοί και οι πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλεται να αναζωογονηθούν, ότι ο πολίτης πρέπει να έλθει στο επίκεντρο των εξελίξεων και ότι εν τέλει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν μπορεί παρά να στηρίζεται αταλάντευτα στις αρχές και στις αξίες της δημοκρατίας.

Οι συγγραφείς του τόμου είναι πρόσωπα που προέρχονται από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης και της δικαιοσύνης και καταθέτουν τις απόψεις τους για κρίσιμα ζητήματα των πολιτικών, των συνταγματικών και των ευρωπαϊκών θεσμών και γενικότερα του εθνικού κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της δημοκρατίας. Διερευνούν και αναλύουν θεματικές που είναι στον ευρύτερο κύκλο του έργου των δύο τιμωμένων, αντλώντας έμπνευση από τη σπουδαία συμβολή τους στις σχετικές επιστημονικές και πολιτικές αναζητήσεις.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα