Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το χέρι του Θεού
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
31-08-2022 09:53
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
13-06-2022 21:41
Υπέρ  Ενδιαφέρον
Κατά  Προβλέψιμο
Μια πολύ καλή κι ενδιαφέρουσα ιδέα, η οποία όμως χάνει σε εκτέλεση. Δυνατό το σενάριο που πλέκει η κ. Μεταξά, με κάποια υπερβολή και ανακρίβεια στις λεπτομέρειες (τις οποίες δικαιολόγησα συγγραφική άδεια), αλλά αυτό που με χάλασε πραγματικά ήταν το γεγονός πως μπορούσες να αντιληφθείς από την αρχή την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα καθώς και το πρόσωπο που κρυβόταν από πίσω.

Καλή γραφή, ίσως λίγο φλύαρο, αλλά σίγουρα σε ικανοποιεί σε κάποιο βαθμό.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
30-12-2021 15:05
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ένας άνδρας με ασκητική μορφή εισβάλλει στο αστυνομικό τμήμα και ισχυρίζεται πως έχει το χάρισμα της ενόρασης. Λέει πως είδε σε όραμα την δολοφονία του, ότι κάποιος θα τον κάψει ζωντανό, θα αφήσει πλάι του έναν φλεγόμενο σταυρό και ζητά προστασία. Σίγουρα πρόκειται για κάποιον τρελό, ήταν η πρώτη σκέψη των αστυνομικών και τον απομακρύνουν ευγενικά από το τμήμα.

Όμως την άλλη μέρα η προφητεία του άνδρα βγαίνει αληθινή και εντοπίζεται το πτώμα του όπως ακριβώς το περιέγραψε. Απανθρακωμένο, δίπλα του να καίγεται ένας ξύλινος σταυρός και στο κομοδίνο του να βρίσκεται η Αγία Γραφή, ανοιγμένη και υπογραμμισμένο με κόκκινο στυλό ένα συγκεκριμένο εδάφιο που να αναφέρεται στους ψευδοπροφήτες.

Το γνωστό πλέον σε όλους μας και αγαπημένο δίδυμο, ο αστυνόμος Μάνος Βαρσάμης και η ψυχολόγος Έλσα Γληνού, καλούνται να ξαναενώσουν το μυαλό, τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους για την διαλεύκανση μιας σειράς δολοφονιών, καθώς στο σκηνικό προστίθενται δυο ακόμη πανομοιότυπες δολοφονίες με εκείνες του νεαρού άνδρα, που όπως δείχνουν τα πράγματα, συνδέονται άρρηκτα με την θρησκεία.

Ø Τι συνδέει τους τρεις νεκρούς;

Ø Για ποιο λόγο ή αμάρτημα καταδικάστηκαν σε έναν τόσο φρικτό θάνατο;

Ø Ποιος είναι εκείνος που αποφάσισε να παίξει τον ρόλο του Θεού ή δικαστή και αφαίρεσε τρεις ζωές;

Ø Ποιο είναι το κίνητρο του δολοφόνου;

Όσο η υπόθεση προχωρά και τα κομμάτια του πάζλ ενώνονται, ο Βαρσάμης και η Γληνού θα έρθουν αντιμέτωποι με τον θανάσιμο κίνδυνο που κρύβουν ο θρησκευτικός φανατισμός και η δίψα για εκδίκηση. Και η Έλσα θα νιώσει την ανάσα του θανάτου πιο κοντά της από ποτέ…

Κάθε φορά που πιάνω στα χέρια μου βιβλίο της κ. Μεταξά γνωρίζω πως μέσα στις δυο, άντε βαριά πέντε σελίδες, κάτι συνταρακτικό θα συμβεί, λες και έχει πέσει βόμβα δέκα μεγατόνων, γεγονός που μου αρέσει πολύ. Με καθηλώνει με την γραφή της, με την εξαιρετική όπως πάντα πλοκή, τους υπέροχα σκιαγραφημένους και δομημένους χαρακτήρες της. Υπάρχει έντονη δράση, αγωνία, ένταση και ανατροπές. «Το χέρι του Θεού» έχει όλα τα στοιχεία που προανέφερα, είναι ένα εξαιρετικό αστυνομικό θρίλερ που κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση μέχρι και την τελευταία σελίδα και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Συγχαρητήρια κ. Μεταξά και γι'αυτό το εξαιρετικό σας πόνημα!!! Περιμένω με χαρά και αγωνία το νέο σας βιβλίο.

** Ο δρόμος της καρδιάς δεν γνωρίζει διλήμματα, είναι ένας και μοναδικός κι έχει για οδηγό την αγάπη και τη συγχώρηση. (σελίδα 257)

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-05-2021 23:14
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
ΜΕΣΟ ΤΕΧΝΗΣ!!! Λίτσα Κοντογιάννη

Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα απλό αστυνομικό μυθιστόρημα. Είναι αρκετά πράγματα μαζί. Θα μπορούσα να πω πως είναι κατά βάση ένα αστυνομικό θρίλερ, αλλά κι ένα ψυχογράφημα, κι ένα σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ ταυτόχρονα. Η χαρισματική γραφή της κυρίας Μεταξά ξέρει να μας παρασύρει στη δίνη της υπόθεσης και να μας κρατά δέσμιους μέχρι τη τελευταία σελίδα. Όσο περισσότερο το διαβάζουμε και προχωράει η πλοκή, τόσο περισσότερο πωρωνόμαστε και θέλουμε να το διαβάσουμε απνευστί. Η συγγραφέας μας, αυτή τη φορά τολμά και καταπιάνεται με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, που δεν το βρίσκει κανείς εύκολα στην ελληνική λογοτεχνία. Καταπιάνεται με την θρησκοληψία και τον θρησκευτικό φανατισμό. Το μοναδικό δίδυμο του Μάνου Βαρσάμη και της Έλσας Γληνού καλείται να διαλευκάνει μια σειρά δολοφονιών που γίνονται στο όνομα της Αγίας Γραφής. Έτσι μετατρέπεται η προσωπική αίσθηση του δολοφόνου σε εκδίκηση. Πόσο πραγματικά επικίνδυνοι γίνονται όλοι αυτοί που εκφράζουν ένα τέτοιο δόγμα; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η θρησκευτική χειραγώγηση με απώτερο σκοπό την απόδειξη της πίστεως στο Θεό; Πόσο αρρωστημένη μπορεί να γίνει μια τέτοια κατάσταση; Και οι ύποπτοι στη υπόθεση αυτή δεν είναι λίγοι. Τα υπόλοιπα πρόσωπα που αναφέρονται στην ιστορία κάθε άλλο παρά κομπάρσοι είναι, έχουν μια άμεση σχέση με την εξέλιξή της. Μια μυστηριώδης ατμόσφαιρα σε dark αποχρώσεις, μια απόλυτα κινηματογραφική γραφή, ολοζώντανη, γεμάτο ένταση, δράση και αγωνία, έχει μια απίστευτη πλοκή, όπου κυριαρχεί το σασπένς και οι συνεχείς ανατροπές, με τη κυριότερη να λαμβάνει χώρα στο τέλος. Είναι πραγματικά μαγικό που η συγγραφέας μας δεν μας παρουσιάζει απλά και μόνο την εξιστόρηση ενός εγκλήματος και τη λύση του, αλλά καταφέρνει και κάνει μια ανατομία στην ανθρώπινη ψυχή, μια απόπειρα να καταλάβει κάποιος τι ωθεί ένα άτομο στον φόνο, τι οπλίζει το χέρι του και τον οδηγεί να αφαιρέσει μια ζωή. Πόσο πραγματικά κακό μπορεί να γίνει το καλό, και πως η αγάπη μπορεί έτσι απλά να χαθεί και να πάρει τη θέση της το μίσος και ο άνθρωπος να γίνει ο απόλυτος και αδέκαστος κριτής και αντί να συγχωρεί να εκδικείται; Όψεις του ιδίου νομίσματος άραγε; Αγαπητέ αναγνώστη, είναι η σειρά σου να το ανακαλύψεις.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
27-04-2021 15:05
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
18-04-2021 15:14
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ένας άντρας με ασκητική μορφή αποκαλύπτει στον αστυνόμο Βαρσάμη πως προοιωνίζεται τον θάνατό του αλλά δε γίνεται πιστευτός. Πολύ σύντομα όμως εντοπίζουν το πτώμα του με τον τρόπο που το προέβλεψε ενώ στη συνέχεια έχουμε κι άλλες δολοφονίες! Ποιος επιλέγει τα θύματα και γιατί; Τι κοινό στοιχείο έχουν; Γιατί καίει τα πτώματα και υπογραμμίζει αποσπάσματα από την Καινή Διαθήκη; Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να οδηγήσουν κάποιον η θρησκοληψία και ο φανατισμός;

Η Έλσα Γληνού, διακεκριμένη ψυχολόγος που συνεργάζεται με την αστυνομία για διαλεύκανση εγκλημάτων συνθέτοντας το ψυχολογικό προφίλ των δραστών και ο μεσήλικας αστυνόμος Βαρσάμης, προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά φόνων που ακολουθούν το ίδιο τελετουργικό και έχουν τις ρίζες τους στις προσταγές της Βίβλου. Η νέα αυτή υπόθεση οδηγεί την ψυχολόγο και τον αστυνόμο στα μονοπάτια της βαθιάς χριστιανικής πίστης, σε μοναστήρια κι εκκλησίες, και διαπιστώνουν με τρόμο πως ο άνθρωπος μπορεί να φανατιστεί σε τέτοιο βαθμό που ν’ αρχίσει να αφαιρεί ζωές.

Στο νέο μυθιστόρημα της Ελευθερίας Μεταξά, όπως και στα προηγούμενα βιβλία της, υπάρχουν ανατροπές, εκπλήξεις, αγώνας ενάντια στον χρόνο, μόνο που αυτήν τη φορά η παρουσίαση των υπόπτων συγκροτεί ένα σκοτεινό παρελθόν κυρίως μέσα από τις μακροσκελείς αλλά ενδιαφέρουσες εξιστορήσεις τους. Βήμα προς βήμα ο Βαρσάμης και η Γληνού βρίσκουν τον επόμενο κρίκο που χρειάζεται για την επίλυση του μυστηρίου και με γέμισαν αγωνία ως προς την ταυτότητα του ενόχου και σκέψεις ως προς το πόσο παράλογο είναι να επιτρέπει κάποιος να πειστεί πως επιτελεί έργο Θεού. Όταν μάλιστα κατάλαβα πως στο στόχαστρο μπαίνει και η ίδια η ψυχολόγος λόγω του δικού της παρελθόντος, γύριζα τις σελίδες πυρετωδώς. Έχουμε και πάλι ηθελημένα στρεβλωμένο φωτισμό της υπόθεσης, όχι για να ξεγελαστεί ο αναγνώστης αλλά για να δοθεί μεγαλύτερη ένταση στο τέλος του μυστηρίου, μάλιστα ήταν τόσο καλά δοσμένο που δεν πίστεψα στην αρχική λύση, μιας και περίσσευαν αρκετές σελίδες μέχρι το τέλος μεν, πολύ εύκολα και βατά παρουσιάστηκαν τα γεγονότα δε. Και όντως, η συγγραφέας έκανε μια μεγάλη ανατροπή και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους όπως έπρεπε, σωστά και υπολογισμένα!

«Το χέρι του Θεού» είναι ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα με ενδιαφέρον κεντρικό θέμα, που σπάνια έχω συναντήσει σε σύγχρονα, αστυνομικά και μη, ελληνικά μυθιστορήματα κι ενδιαφέρουσες σκέψεις γύρω από τον θρησκευτικό φανατισμό, την υποκειμενική απόδοση δικαιοσύνης και για την εκδίκηση που μπορεί να ζητήσει κάποιος, «επικαλούμενος το όνομα του Κυρίου επί ματαίω».
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-03-2021 23:51
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Φανταστικό.... Πέρασα από όλα τα συναισθήματα... Αλλά στο τέλος ήρθε η λύτρωση!!!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
13
Το θέλουν
4
Αγαπημένο τους
2
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
16
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα