Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Σε μαύρο φόντο
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
10-05-2021 17:17
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Μ'ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο κοινωνικό θέμα ασχολήθηκε η συγγραφέας Ελένη Γαληνού με μεταφυσικές προεκτάσεις. Ένα βιβλίο πολύ ενδιαφέρον που σκοπό έχει να προβληματίσει κυρίως τον αναγνώστη εκτός από το να του χαρίσει αξιόλογες αναγνωστικές στιγμές. Μπορεί να είναι μυθοπλασία αλλά μέσα του διακρίνεις μεγάλες αλήθειες.

Αξιόλογη πλοκή με αλλεπάλληλες ανατροπές όλο μυστήριο, έρωτα, προδοσία, ενοχές, συγκίνηση. Ένα μυστήριο που εξάπτει το ενδιαφέρον και μια αγωνία που κόβει την ανάσα για να έρθει μια κορύφωση που αφοπλίζει και γαληνεύει τη ψυχή και όχι μόνο της κεντρικής ηρωίδας αλλά ελπίζω και όλων μας. Διαβάζοντας το βιβλίο έπιασα τον εαυτό μου να μελετά εκτενέστερα και από άλλη οπτική γωνία κάποια σημάδια ορισμένων γεγονότων, της Μοίρας ίσως, που συνέβησαν στην οικογένειά μου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά και όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Από το 2019, εκτός των άλλων δυσκολιών που ταλανίζουν την ανθρωπότητα έρχεται και η μάστιγα της πανδημίας που χτύπησε όλο τον πλανήτη σκορπώντας το θάνατο από τη μια αφυπνίζοντας από την άλλη όλους μας αναγκάζοντάς μας να δούμε με άλλη ματιά κάποια πράγματα. Έγινε αιτία να έρθουμε πιο κοντά με τις οικογένειές μας. Έγινε αιτία να σταματήσουμε να εξαρτώμαστε μόνο από την ύλη."...Θα ζήσουμε μια πανδημία με ένα άγνωστο επιθετικό ιό, μια πολύ δύσκολη κατάσταση για ολόκληρη την ανθρωπότητα, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα σημαντικό Δώρο Αφύπνισης για τους ανθρώπους και ίσως από τα τελευταία που τους απομένουν..."

Η συγγραφέας ξεκινά με μια μικρή αναφορά από την Αρχαία Ελλάδα το 147π.χ. και συνεχίζει στο σήμερα με έντονη παραστατικότητα των εικόνων από Κάιρο, Πράγα, Παρίσι και με τελικό προορισμό αυτού του αναγκαίου ταξιδιού φυγής της πρωταγωνίστριας Δάφνης Μελίτη, στην πανέμορφη Αμοργό. Από όλη αυτή την εσωτερική αναζήτηση που ψάχνει σε αυτό το ταξίδι θα έρθει αντιμέτωπη με μία άκρως ανατρεπτική και μεταφυσική διαπίστωση που θα δώσει απαντήσεις σε όλους τους προβληματισμούς και ερωτήματα που βρέθηκαν στο δρόμο της. Στην αρχή δε μπορεί να διανοηθεί και να συνδέσει τα σημάδια της Μοίρας που συναντά στην πορεία της ζωής της και της καριέρας της γενικότερα. Σιγά σιγά όμως η μνήμη ξυπνά, τα ερεθίσματα που λαμβάνει την οδηγούν στο να ενώσει το παζλ. Ένα μυστικό Τάγμα, μια μυστική αδελφότητα που επιβιώνει ως σήμερα, προστατεύοντας ακόμα και με τη ζωή της σπάνια κείμενα, αποκαλυπτικά κειμήλια, πολύτιμες γνώσεις για την ανθρωπότητα. Γνώσεις που κάποιοι προσπάθησαν να την καταχραστούν ή να την εξαφανίσουν...

Η Ελένη Γαληνού όντας καλλιτεχνική φύση και η ίδια απέδωσε με εξαιρετική μαεστρία τα συναισθήματα και την πηγή έμπνευσης της ηρωίδας της κατά τη δημιουργία των πινάκων της προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στον αναγνώστη πετυχαίνοντας να ζήσει και να νιώσει μαζί με την ηρωίδα τη στιγμή.

Εύχομαι ολόψυχα να διαβαστεί απ'το αναγνωστικό κοινό και όχι μόνο ν'αγαπηθεί αλλά και να προβληματίσει. Γιατί παρ'όλες τις δυσκολίες "...πρέπει να ελέγξουμε και να επιβληθούμε στα σκοτεινά πλοκάμια της Ύλης που μας επιβάλλει ο κόσμος που ζούμε.."

Ένα μυθιστόρημα σταθμός για το θαύμα της ζωής και της αιώνιας αγάπης.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
2
Το θέλουν
4
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
4
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα