Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Κάτω απ' τη μηλιά
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
17-11-2022 15:51
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
04-08-2022 21:36
Υπέρ  Πλούσια πλοκή, Συναρπαστικό, Ενδιαφέρον
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
17-03-2022 17:55
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Είναι η αληθινή ιστορία τριών διαφορετικων γυναικών, διαφορετική γενιά, η οποία δίνεται από τη δημιουργό με κείμενα μεστών νοημάτων που χαρακτηρίζονται από αρτιότητα και ουσιαστικό περιεχόμενο. Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που έρχεται να μας διδάξει με έναν συγκλονιστικό τρόπο πως πάντα υπάρχει ελπίδα να ξεφύγουμε από το πεπρωμένο μας και να φτιάξουμε τη ζωή μας όπως ακριβώς τη θέλουμε και μας αξίζει. Μια ιστορία τριών γυναικών της ίδιας οικογένειας, που είναι άρρηκτα συνδεμένες μεταξύ τους. Κρυμμένα μυστικά που βλέπουν το φως, έρωτας, πάθος, λάθη, ψέματα. Τα βαθύτερα νοήματα, μηνύματα που πηγάζουν από κάθε ιστορία είναι μοναδικά. Η δύναμη της συγχώρεσης και η ανιδιοτελής αγάπη είναι ικανά να ανατρέψουν το πεπρωμένο και να σβήσουν τα μελανά σημεία του παρελθόντος και να κάνουν τη διαφορά.

Άλλο ένα δημιούργημα από τη συγγραφέα Μαρία Τζιρίτα που καταφέρνει να εγκλωβίσει τον αναγνώστη στις σελίδες του.

Αξίζει να διαβαστεί και ν'αγαπηθεί όπως του αξίζει!!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
11-02-2022 19:26
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
ΜΕΣΟ ΤΕΧΝΗΣ!!! Λίτσα Κοντογιάννη

Οφείλω να παραδεχτώ πως η κυρία Τζιρίτα κάθε φορά καταφέρνει και μας εκπλήσσει ευχάριστα. Σε κάθε βιβλίο της, καταπιάνεται και με ένα διαφορετικό, αλλά πολύ σοβαρό θέμα. Με την πολύ δυνατή πένα της, καταφέρνει και μας δίνει ένα υπέροχο ψυχογράφημα, καλογραμμένο, άρτιο από κάθε άποψη, γεμάτο από έντονο συναίσθημα και συγκίνηση. Συνεχίζει και μας παραδίδει μαθήματα ζωής. Η αλήθεια είναι πως διαβάζοντας βιβλία της, δεν πλήττει κανείς ποτέ. Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και εδώ αξίζει να τονίσουμε πως η ζωή η ίδια ξεπερνάει την όποια φαντασία του ανθρώπου. Πόσες φορές δεν έχουμε πει, αρκετοί από μας τουλάχιστον, την έκφραση «και που θα πέσει το μήλο; Κάτω από τη μηλιά θα πέσει.» Είναι όμως όντως έτσι; Η πορεία που ακολουθούμε στη ζωή μας είναι πράγματι από πριν χαραγμένη; Μα ό,τι και να κάνουμε, πεπρωμένο φυγείν αδύνατον; Ή μήπως δεν χρειάζεται να είναι έτσι; Μήπως τελικά πρέπει να αγωνιζόμαστε και να παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και για όποιες λάθος αποφάσεις, είμαστε εμείς και μόνο εμείς υπεύθυνοι και να υποστούμε τις όποιες συνέπειες και να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες και άλλοθι; Τρεις γενιές γυναικών, της ίδιας οικογένειας, με τόσες πολλές ομοιότητες, αλλά και με τόσες πολλές διαφορές συνάμα. Η συγγραφέας μας με τη χαρισματική και σαφώς πολύ πιο ώριμη γραφή της, καταφέρνει να μας φέρει πολύ κοντά στις ηρωίδες της ιστορίας, και μας ξεδιπλώνει την ψυχοσύνθεσή τους, για να κατανοήσουμε καλύτερα τι ακριβώς κρύβουν στη ψυχή και τη καρδιά τους, να αγαπάμε και πονάμε μαζί τους, να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς τους, να νιώθουμε τι τις βαραίνει. Όλοι οι χαρακτήρες, ακόμα και οι δευτεραγωνιστές, δεν είναι διόλου χάρτινοι, απεναντίας πατάνε πολύ γερά στη γη. Τους βλέπουμε ολοζώντανους μπροστά μας. Το βιβλίο αυτό μας δίνει άφθονη τροφή για προβληματισμό, μιας και πραγματεύεται πολλά ζητήματα, όπως αυτό των οικογενειακών δεσμών, για το αν θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά το «γονιδιακό πεπρωμένο» ή να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και με θάρρος να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, το ζήτημα των ευθυνών που φέρουμε σχετικά με όλα όσα κάνουμε, κι όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, να μπορούμε να έχουμε τη δύναμη να συγχωρούμε τα λάθη της προηγούμενης γενιάς ή και γενικά των γύρω μας, για να μπορεί να έρθει η λύτρωση για όλους. Να το διαβάσετε! Έχει να σας δώσει πολλά και θα βγείτε απόλυτα κερδισμένοι!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-10-2021 09:01
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Το βιβλίο αυτό είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, που όσο παράξενα ή απίθανα αν σας φανούν τα γεγονότα, απλά θυμηθείτε πως τα σενάρια της ζωής ξεπερνούν ακόμη και την φαντασία του πιο ταλαντούχου συγγραφέα.

Πρόκειται για την ιστορία τριών συνεχόμενων γενεών γυναικών, μάνα – κόρη – εγγονή. Τρεις πονεμένες ψυχές που η ζωή δεν τους χαρίστηκε. Έπαιξε μαζί τους, τις βασάνισε, τις ταλαιπώρησε, τις δοκίμασε, τις αδίκησε. Έκαναν λάθη και μάλιστα πολλά. Λάθη που συνεχίστηκαν να επαναλαμβάνονται, λάθη που πλήγωσαν αθώους ανθρώπους. Οι συνέπειες αυτών ήταν τόσο καταστροφικές που ισοπέδωσαν ανθρώπινες ψυχές και συναισθήματα. Λέξεις που κόβουν σαν μαχαίρια. Αλήθειες που πονάνε. Θυμός, πίκρα, απογοήτευση. Μυστικά και ψέματα, όλα ένα κουβάρι μπερδεμένο που όσο περνούσε ο καιρός, αντί να ξετυλίγεται, μπερδευόταν ολοένα και πιο πολύ.

Φυσικά και ο έρωτας δεν θα μπορούσε να λείψει από την ιστορία. Κάποια όμως από τις πρωταγωνίστριες πιστεύει πως «ο έρωτας φέρνει πόνο, σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο, να μην ορίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο έρωτας έχει ρίσκο, αγωνία, τρέλα. Ο έρωτας είναι πάθος και το πάθος, από το ρήμα πάσχω, ποτέ δεν μπορεί να σημαίνει κάτι καλό» (σελίδα 311). Εσείς συμφωνείτε;

Κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι η σχέση μάνας – κόρης και πώς αυτή παίζοντας καθοριστικό ρόλο επηρεάζει ή καθορίζει την εξέλιξη του παιδιού στην μετέπειτα πορεία που θα ακολουθήσει στη ζωή του.

«Το μήλο κάτω απ’τη μηλιά θα πέσει». Είναι νόμος αυτό; ‘Η υπάρχουν εξαιρέσεις; Όλα είναι θέμα γονιδίων ή προσωπικότητας;

© Μπορούμε να ξεφύγουμε από το πεπρωμένο μας;

© Μπορούμε εμείς να ορίσουμε μόνοι μας την ρότα που θα ακολουθήσει η ζωή μας;

© Έχουμε τη δύναμη, την θέληση και την ικανότητα να αλλάξουμε τη ζωή μας;

Η ιστορία αυτή έχει πολλά να μας διδάξει. Την αξία και την δύναμη που έχει η συγχώρεση, η αληθινή αγάπη μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα πιο ανυπέρβλητα εμπόδια και πως η φυγή από οτιδήποτε δεν είναι η λύση. Δεν νιώθεις πραγματικά ελεύθερος παρά μόνο όταν έχεις συγχωρέσει όλους εκείνους που σε έβλαψαν, σε πόνεσαν ή σε αδίκησαν κι έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη. Μην αφήνετε το ποτάμι της ζωής να σας παρασύρει και να σας πάει όπου εκείνο θέλει. Παλέψτε, αντισταθείτε με όλες σας τις δυνάμεις. Εσείς είστε η καπετάνιοι στο καράβι της ίδιας σας της ζωής.

Θερμά συγχαρητήρια κ. Τζιρίτα για το καταπληκτικό σας συγγραφικό πόνημα. Εξαιρετική η γραφή σας!!!

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
3
Το έχουν
8
Το θέλουν
2
Αγαπημένο τους
4
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
9
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα