Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Γεώργιος Δρακάτος-Παπανικόλας: Ένας Ιόνιος πατριώτης
Βιβλίο Βιογραφίες - Μαρτυρίες >> Επτάνησα - Ιστορία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Παγκράτης, Νίκος ()
Εκδότης: Imagedgd
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-618-5401-25-2 Imagedgd 2021
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24x17 - 120
Για την Ιόνιο Πολιτεία μας (τα Επτάνησα της σημερινής Ελλάδας), κατά τον κρίσιμο 19ο αιώνα, υπήρξαν άνδρες που κατεργάστηκαν με το προσωπικό τους όραμα και την προσωπική τους ανένδοτη στάση και δράση την ελευθερία από τον αποικιοκρατικό ζυγό της αγγλοκρατούμενης πάτριας γης και την πολυπόθητη ένωση με τη μητέρα Ελλάδα. Η Ιστορία έστρεψε τον φακό της σε ονόματα πρωταγωνιστών που τιμήθηκαν εξόχως για τα ανδραγαθήματά τους, όχι βέβαια χωρίς λόγο.

Ξέχασε όμως να αποδώσει το ηρωικότερο στεφάνι στον Γεώργιο Δρακάτο-Παπανικόλα, που στο πρόσωπό του ενσαρκώθηκε όλος ο ζήλος, όλη η θέρμη και αγωνιστικότητα και όλη η λόγια και έγκριτη επιρροή του μέσω του εγχώριου και διεθνούς Τύπου και που εστιάστηκε αμετακίνητα και ακαταπόνητα προς τον ευγενή αυτό διπλό πατριωτικό σκοπό: ελευθερία και ένωση.

Ο άξιος συμπολίτης μας Νίκος Παγκράτης, έγκριτος νομικός, ιστοριοδίφης, ιστορικός ερευνητής και θεατρικός συγγραφέας, ερευνητής δε του αρχείου της Βιβλιοθήκης του Φώτη Αργυρού, με το βιβλίο «Γεώργιος Δρακάτος Παπανικόλας», ΕΝΑ ΙΟΝΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, εκδόσεις “image”, 2021 αναβιώνει μια ολόκληρη ιστορική εποχή, αναζωγραφίζοντας την πολύπτυχη δράση του σεμνού Ήρωα (Γ.Δ.Π.) μέσα από αξιόπιστες ιστορικές πηγές και πολλή έρευνα σε ιστορικά αρχεία και τον Τύπο της εποχής, τόσο τον Ελληνόφωνο όσο και τον διεθνή.
Κρίσεις, αψιμαχίες, αντεγκλήσεις, ίντριγκες, αδικίες, εγκλήματα, αλλά και γνήσια πατριωτική έξαρση αποτελούν το σκηνικό όπου οι πρωταγωνιστές άλλοτε παραδίδονται στην ιστορική χλεύη και κατακραυγή, άλλοτε όμως αναδεικνύονται σε τροπαιοφόρους αγωνιστές και μάρτυρες ενός Αγώνα που η Θεία Δίκη τον κάνει να τελεσφορήσει. Η αδημονία είναι μεγάλη. Όμως η αύρα της ελευθερίας πνέει σαν ζέφυρος μέσα στις ψυχές των αγωνιστών που έχουν για εμπνευστή και οδηγητή τους το άξιο τέκνο της πατρίδας, τον Γεώργιο Δρακάτο-Παπανικόλα.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα