Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Μετασχηματισμοί της Ευρώπης
Δοκίμια προς τιμήν του Λουκά Τσούκαλη
Βιβλίο Πολιτική - Ευρώπη - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο ()
Μεταφραστής: Γεμελιάρης, Χρήστος (Gemeliaris, Christos)
Επιμελητής: Νίκος Κουτσιαράς () Παγουλάτος, Γιώργος () Helen Wallace ()
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-221-956-0 Αλεξάνδρεια 2022
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24x17 - 384
Οι Μετασχηματισμοί της Ευρώπης είναι το κεντρικό θέμα αυτού του συλλογικού έργου, το οποίο φέρνει σε επαφή κορυφαίους πανεπιστημιακούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Με τις γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες να μετατοπίζονται, τη βιωσιμότητα του δυτικού οικονομικού μοντέλου να απειλείται σοβαρά και τις εσωτερικές έριδες στην Ευρώπη να βαθαίνουν, η πρόθεσή μας είναι να εξετάσουμε τα μεγάλα ζητήματα υπό το πρίσμα της «μεγάλης εικόνας».

Αντλούμε συμπεράσματα από τον τρόπο που η Ευρώπη ανταποκρίθηκε ή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις αλλεπάλληλες κρίσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια τόσο στο εσωτερικό της όσο και εκτός αυτής, επιχειρούμε να κατανοήσουμε τι διακυβεύεται και εξετάζουμε εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις. Όλοι οι συντελεστές αυτού του βιβλίου διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία και ευρέως αναγνωρισμένες γνώσεις σε ένα μεγάλο φάσμα ζητημάτων που αφορούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τον ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο. Δεν περιορίζονται στα στεγανά της πανεπιστημιακής και επαγγελματικής τους κατάρτισης αλλά, ως κορυφαίοι αναλυτές και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής –μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και ένας Αμερικανός πρώην πρέσβης στην ΕΕ– συνεισφέρουν διαφορετικές οπτικές. Συναντιούνται ως φίλοι, συνάδελφοι και πρώην φοιτητές του Λουκά Τσούκαλη, τιμώντας το ερευνητικό του έργο και τη συνολική προσφορά του στην ευρωπαϊκή δημόσια σφαίρα.

Ο τόμος διαιρείται σε τρία μέρη. Το πρώτο πραγματεύεται ζητήματα δημοκρατίας και ευημερίας. Το δεύτερο μέρος καταπιάνεται με τις πιο σημαντικές αλλαγές που επήλθαν στην ευρωπαϊκή ισορροπία δυνάμεων, καθώς και στην ισορροπία μεταξύ των θεσμών. Το τρίτο μέρος εξετάζει τις αλλαγές που συντελέστηκαν στο παγκόσμιο σύστημα και τον ρόλο που διαδραματίζει και θα μπορούσε να διαδραματίσει σε αυτό η Ευρώπη.

Κείμενα: Anand Menon, Nathalie Tocci, Γιώργος Παγουλάτος, Yves Mény, Xavier Prats Monné, Wolfgang Wessels, Vivien A. Schmidt, Ngaire Woods, Matthew Bevington, André Sapir, Jean Pisani-Ferry, Jacques Rupnik, Herman Van Rompuy, Helen Wallace, Enrico Letta, Brigid Laffan, Anthony Gardner, Νίκος ΚουτσιαράςΣυζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα