Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Εν Θεσσαλονίκη: 13 σύγχρονοι πεζογράφοι
Μελέτη - ανθολογία
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Συλλογές >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Σφυρίδης, Περικλής, 1933- (Sfyridis, Periklis) Κοσματόπουλος, Αλέξανδρος, 1947- (Kosmatopoulos, Alexandros) Λαχάς, Κώστας, 1936-2014 (Lachas, Kostas) Σκαμπαρδώνης, Γιώργος (Skampardonis, Giorgos) Βογιατζόγλου, Στέλλα (Vogiatzoglou, Stella) Κουτσούκος, Ηλίας (Koutsoukos, Ilias) Καλούτσας, Τάσος (Kaloutsas, Tasos) Ναρ, Αλβέρτος, 1947-2005 (Nar, Almpertos) Ξεξάκης, Μανόλης (Xexakis, Manolis) Κάτος, Γιώργος Β. (Katos, Giorgos V.) Μάρκογλου, Πρόδρομος Χ., 1935- (Markoglou, Prodromos Ch.) Χριστιανόπουλος, Ντίνος, 1931-2020 (Christianopoulos, Ntinos) Μπακόλας, Νίκος (Bakolas, Nikos)
Ανθολόγος: Σφυρίδης, Περικλής, 1933- (Sfyridis, Periklis)
Επιμελητής: Σφυρίδης, Περικλής, 1933- (Sfyridis, Periklis)
Εκδότης: Ιανός
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-7771-50-6 Ιανός 2001
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 303
Οι πνευματικοί άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, είναι αυτοί που δημιουργούν και την πνευματική της φυσιογνωμία. Ειδικότερα οι πεζογράφοι της άνοιξαν καινούργιους δρόμους στα γράμματά μας, τόσο με τον εσωτερικό μονόλογο των "Μακεδονικών ημερών" του μεσοπολέμου, όσο και με τη νεορεαλιστική πρόζα του "Κύκλου της "Διαγωνίου"" μετά το 1960.

Η μελέτη "Εν Θεσσαλονίκη, 13 σύγχρονοι πεζογράφοι" έχει σκοπό να κάνει γνωστό σε ένα ευρύτερο κοινό -μέσα από το έργο δεκατριών καταξιωμένων συγγραφέων της πόλης, που ασφαλώς δεν είναι οι μόνοι - τα πεζογραφικά αυτά ρεύματα που ευδοκίμησαν στη Θεσσαλονίκη, όπως διαμορφώθηκαν με το κλείσιμο του 20ού αιώνα. Για κάθε πεζογράφο υπάρχει ολοκληρωμένη αναφορά στο έργο του και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της δουλειάς του (κυρίως διήγημα), για να σχηματίσει ο αναγνώστης μια πλήρη εικόνα για την πορεία του.

Αφορμή για τη σύνθεση της ανθολογίας ήσαν οι παρουσιάσεις των πεζογράφων από τον Περικλή Σφυρίδη, που έλαβαν χώρα στην αίθουσα διαλέξεων της δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Συκεών, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 1998- Απριλίου 2000.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα