Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Κεντρικός Υμηττός
Πεζοπορικός χάρτης
Χάρτης Ελλάς - Χάρτες >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Αδαμακόπουλος, Τριαντάφυλλος (Adamakopoulos, Triantafyllos) Ματσούκα, Πηνελόπη (Matsouka, Pinelopi)
Εκδότης: Ανάβαση
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8195-15-8 Ανάβαση 2002
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ12 - -
Στην κλίμακα αυτή αποτυπώθηκαν περισσότερα από 100 μικρά και μεγαλύτερα μονοπάτια που καλύπτουν το βόρειο και κεντρικό τμήμα του πολυσύχναστου αθηναϊκού βουνού.
Η γεωμορφολογία αποδίδεται με ισοϋψείς καμπύλες ανά 10μ. και φωτοσκιασμένο ψηφιακό ανάγλυφο, πάνω στο οποίο εμφανίζεται και η μορφή της βλάστησης. Στο χάρτη αποτυπώνονται επίσης όλο το οδικό δίκτυο, οι χώροι αναψυχής, πηγές και κρήνες, εκκλησίες, εικονοστάσια και μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι, ασβεστοκάμινα, πυροφυλάκεια, αναρριχητικά πεδία και τα πολυάριθμα βάραθρα και σπήλαια του Υμηττού.
Στην πίσω όψη των χαρτών υπάρχει σκαρίφημα των μονοπατιών, όπου δίνονται με τη μορφή μικρών σχολίων και σημαδιών, συμπληρωματικές πληροφορίες για την ύπαρξη σήμανσης στα μονοπάτια και για την κατάσταση βατότητάς τους, ενώ επισημαίνονται και τυχόν δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κανείς πάνω στις διαδρομές.
Η σειρά "Topo" αποτελεί το τελευταίο βήμα στη μακρόχρονη πορεία εξέλιξης των χαρτογραφικών εργασιών της "Ανάβασης".
Η σειρά "Τopo" περιλαμβάνει χάρτες σε κλίμακες 1:100.000, 1:50.000, 1:25.000 και 1:10.000. Οι χάρτες είναι κατασκευασμένοι στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (ΕΓΣΑ 87), το εθνικό γεωδαιτικό σύστημα που εφαρμόστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των μεγάλων προγραμμάτων κτηματογράφησης και χαρτογράφησης της χώρας.
Θεωρώντας ότι ο χάρτης είναι ένα εργαλείο από το οποίο κάποιες φορές εξαρτάται η ασφάλεια του χρήστη, η "Ανάβαση" προσπαθεί να προσφέρει το καλύτερο και ακριβέστερο χαρτογραφικό υλικό. Έτσι όλες οι εργασίες (κατασκευή των υποβάθρων, συλλογή και αποτύπωση των στοιχείων πεδίου, τελική χαρτοσύνθεση) γίνονται με καθορισμένες και αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και πιστότητας, που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια για τις συγκεκριμένες κλίμακες.
Στη σειρά "Topo" της "Ανάβασης" εμφανίζονται δύο συστήματα συντεταγμένων:
-Ο κάναβος τετραγωνισμού ανά 1 χλμ. στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς. Είναι ένα πλήρες ορθογώνιο πλέγμα (πορτοκαλί γραμμές). Οι προβολικές συντεταγμένες του ΕΓΣΑ, είναι εκφρασμένες σε μέτρα.
-Οι σταυροί των γεωγραφικών συντεταγμένων ανά 1 πρώτο λεπτό στο WGS84. Είναι τα σημεία τομής μεσημβρινών-παραλλήλων του παγκόσμιου γεωδαιτικού συστήματος αναφοράς που έχουν προβληθεί πάνω στο χάρτη.
Αν χρησιμοποιείτε το χάρτη σε συνδυασμό με GPS μπορείτε να εντοπίζετε τη θέση σας βάσει των συντεταγμένων που σας δίνει το GPS χωρίς να του αλλάξετε καμία ρύθμιση.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα