Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Fritz Lang
Βιβλίο Κινηματογράφος - Σκηνοθέτες και παραγωγοί >> Κινηματογράφος - Ερμηνεία και Κριτική >> Κυκλοφορεί

Μπάμπας, Δημήτρης (Mpampas, Dimitris) Συγγραφέας: Λιναράς, Θωμάς (Linaras, Thomas) Γαβαλά, Μαρία (Gavala, Maria) Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου () Ακτσόγλου, Μπάμπης, 1954-2007 (Aktsoglou, Bampis) Κερκινός, Δημήτρης (Kerkinos, Dimitris) Γουδέλης, Τάσος, 1949- (Goudelis, Tasos) Κολοβός, Νίκος, 1938-2006 (Kolovos, Nikos) Σούμας, Θόδωρος (Soumas, Thodoros) Στάθη, Ειρήνη (Stathi, Eirini) Σαββάτης, Νίκος (Savvatis, Nikos) Δημόπουλος, Μιχάλης (Dimopoulos, Michalis) Συλλογικό έργο ()
Φορέας: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (International Thessaloniki Film Festival)
Υπεύθυνος Σειράς: Δημόπουλος, Μιχάλης (Dimopoulos, Michalis)
Επιμελητής: Κυριακίδης, Αχιλλέας (Kyriakidis, Achilleas) Σαββάτης, Νίκος (Savvatis, Nikos) Δημόπουλος, Μιχάλης (Dimopoulos, Michalis)
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-03-3479-1 Εκδόσεις Καστανιώτη 2003
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
26χ21 - 395
"Εκτός από εμβληματική ενσάρκωση της κλασικής σκηνοθεσίας, ο Fritz Lang παραμένει, για τους κινηματογραφόφιλους όλου του κόσμου [κυρίως από την εμφάνισή του στην "Περιφρόνηση" (1963), όπου υποδύεται τον εαυτό του], ίσως η ύστατη και κορυφαία έκφραση του δημιουργού-καλλιτέχνη που, με την ολύμπια επιβλητικότητά του, προσφέρει την τέχνη του στο κοινό· μια τέχνη της ισορροπίας και της πληρότητας, που μοιάζει παράταιρη, στο κατακερματισμένο και ανολοκλήρωτο σύμπαν του Godard. Η ταινία αυτή, γυρισμένη από το τρομερό παιδί της Νουβέλ Βαγκ, ενώ επικυρώνει απόλυτα το μύθο του Lang, παράλληλα καθιστά σαφές και ότι η σοφία του και η κυριαρχία του εκφράζουν την πεμπτουσία μιας εποχής που ανήκει ολοκληρωτικά στο παρελθόν." [...]

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της πλήρους αναδρομής στο έργο του μεγάλου δημιουργού Fritz Lang στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει την μονογραφία Fritz Lang. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πλούσια έκδοση 400 σελίδων, η οποία φωτίζει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας, της ζωής και του έργου του σκηνοθέτη, μέσα από μια ευρεία επιλογή κειμένων, μελετών και σπάνιων ντοκουμέντων.

Την ειδική έκδοση επιμελήθηκε ο Νίκος Σαββάτης με τη συνεργασία του Μιχάλη Δημόπουλου, στην έρευνα και την επιλογή των κειμένων. Υπεύθυνος για την γλωσσική επιμέλεια είναι ο Αχιλλέας Κυριακίδης. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις εκδόσεις "Καστανιώτη".

Συγκεκριμένα, η μονογραφία για τον Fritz Lang περιλαμβάνει:
- Προσεγγίσεις και μελέτες πάνω στο έργο του δημιουργού από εντρυφείς μελετητές, θεωρητικούς αλλά και διάσημους σκηνοθέτες που προέρχονται από την Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ελλάδα. Ενδεικτικά, κείμενα της έκδοσης υπογράφουν σημαντικοί Γάλλοι σκηνοθέτες, όπως οι Jacques Rivette, Jean-Luc Godard, Francois Truffaut , ο σπουδαίος πρόδρομος της νουβέλ βαγκ Georges Franju, η κορυφαία ιστορικός του γερμανικού κινηματογράφου Lotte H. Eisner, ένας από τους βασικούς εμπνευστές της \'κινηματογραφοφιλίας\' στη μεταπολεμική Γαλλία Jean Douchet, o διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης αλλά και κριτικός Peter Bogdanovich, o θεωρητικός του σινεμά Raymond Bellour, ο μελετητής του Lang Paolo Bertetto και ο συνθέτης, μουσικολόγος και κριτικός Michel Chion.

- Από ελληνικής πλευράς, στην έκδοση υπογράφουν μελέτες και αναλύσεις τους κριτικοί και θεωρητικοί κινηματογράφου, όπως οι Μιχάλης Δημόπουλος, Νίκος Σαββάτης, Ειρήνη Στάθη, Θεόδωρος Σούμας, Νίκος Κολοβός, Τάσος Γουδέλης, Δημήτρης Κερκινός, Μπάμπης Ακτσόγλου, Αλέξης Ν. Δερμετζόγλου, Μαρία Γαβαλά, Θωμάς Λιναράς, Δημήτρης Μπάμπας, Ηλίας Κανέλλης.

- Κείμενα του ίδιου του δημιουργού και συνεντεύξεις που φωτίζουν το πρόσωπό του, τις πηγές της έμπνευσής του και την οπτική του πάνω στον πολιτισμό, τον κινηματογράφο, τη σκηνοθεσία, την ηθοποιία.

- Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τμήμα του βιβλίου τιτλοφορείται "Ντοκουμέντα" και περιέχει μαρτυρίες συνεργατών του Λανγκ, συνεντεύξεις από συναδέλφους του και ντοκουμέντα που ρίχνουν φως σε κρυφές εκφάνσεις της προσωπικής και καλλιτεχνικής του ζωής.

- Πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

- Αναλυτική βιογραφία και φιλμογραφία που περιλαμβάνει ζενερίκ, συνόψεις, κριτικές όλων των ταινιών του ακόμη και αυτές στις οποίες έχει εργαστεί με την ιδιότητα του σεναριογράφου, του ηθοποιού αλλά και σχέδιά του τα οποία δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει ποτέ.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα