Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Θεωρητική ανάλυση και μέτρηση της παραγωγικότητας
Μεθοδολογία και εφαρμογή
Βιβλίο Οικονομία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Μέργος, Γεώργιος Ι. (Mergos, Georgios I.) Καραγιάννης, Γιάννης, δρ. πολιτικής επιστήμης ()
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Εκδόσεις Παπαζήση 1997
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 286
Η άσκηση οικονομικής πολιτικής αφορά, κατά ένα μεγάλο μέρος, στην επιλογή μεταξύ εναλλακτικών μέτρων πολιτικής και διευκολύνεται σημαντικά όταν η επιλογή βασίζεται σε αποτελέσματα εμπειρικής ανάλυσης. Η εφαρμοσμένη οικονομική, τόσο στο σύνολο της οικονομίας όσο και στους επιμέρους τομείς, διερευνά και αναλύει, θεωρητικά, εμπειρικές σχέσεις, προκειμένου να επιλεγούν ορθότερα μέτρα πολιτικής. Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ένα σημαντικό θέμα της εφαρμοσμένης οικονομικής, την παραγωγικότητα, που αποτελεί εξαιρετικής χρησιμότητας βοήθεια στην άσκηση οικονομικής πολιτικής.

Η γνώση των παραγόντων μεγέθυνσης της οικονομίας και του ρυθμού αύξησης της παραγωγικότητας είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την επιλογή μέτρων που έχουν ως στόχο την έξοδο από την ύφεση και την ανάκαμψη της οικονομίας. Η εκτενής συζήτηση σε διεθνή οικονομικά περιοδικά για τα αίτια της επιβράδυνσης της παραγωγικότητας συνεχίζεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 μέχρι και σήμερα. Η γνώση των παραγόντων που επηρεάζουν το ρυθμό μεταβολής της παραγωγικότητας έχει τόσο θεωρητική όσο και εμπειρική αξία. Στο βιβλίο αυτό οι συγγραφείς παρουσιάζουν μία εκτενή επισκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας και προχωρούν σε θεωρητική θεμελίωση των σχέσεων και των προσδιοριστικών παραγόντων της παραγωγικότητας. Στη συνέχεια παρουσιάζουν τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις για τη μέτρηση και ανάλυση της παραγωγικότητας και εφαρμόζουν αυτή στον αγροτικό τομέα της Ελλάδας.

Η ανάλυση της παραγωγικότητας που παρουσιάζεται στο βιβλίο αυτό είναι χρήσιμη από πολλές πλευρές στην εφαρμοσμένη οικονομική και στην οικονομική πολιτική. Θεωρητικά παρουσιάζονται και αναλύονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγικότητα και μεθοδολογικά αναλύονται οι νέες μέθοδοι για τη μέτρηση και ανάλυση της παραγωγικότητας που βασίζονται στη δυϊκή θεωρία της παραγωγής. Η μεθοδολογία αυτή είναι χρήσιμη για τη μέτρηση της παραγωγικότητας τόσο στο σύνολο της οικονομίας όσο και σε επιμέρους τομείς αυτής. Πέραν της θεωρητικής και μεθοδολογικής συμβολής, το βιβλίο αυτό είναι εξίσου χρήσιμο για το σχεδιασμό και επιλογή μέτρων πολιτικής στον αγροτικό τομέα, ο οποίος παρουσιάζει στοιχεία μακροχρόνιας κρίσης. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα