Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η ελευθερία των Ελλήνων
ελευθερία και δίκαιο, ελευθερία και άτομο, ελευθερία και κράτος, ελευθερία και οικονομία, ελευθερία και θρησκείες, ελευθερία και πολίτης, η παιδεία της ελευθερίας
Βιβλίο Ελευθερία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Μαγκλιβέρας, Διονύσης Κ., 1933-2019 (Magkliveras, Dionysis K.)
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Εκδόσεις Παπαζήση 2003
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
27χ14 - 104
[...] Στο παρόν μελέτημα, προσπαθήσαμε να εξετάσουμε τις μορφές της ελευθερίας ως έννοια, περιεχόμενο και πρόβλημα ορίων μεταξύ της ανθρώπινης ελευθερίας και της ανθρώπινης δράσης μέσα στα πλαίσια της συλλογικότητας. Ο διαχωρισμός στα συγκεκριμένα κεφάλαια έγινε χωρίς να έχουμε υπόψη κάποιο πρότυπο, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί κατά την κρίση μας καλύτερα ο σκοπός που επιχειρούμε.

Όπως είναι γνωστό, για το κυριαρχικό στην ανθρώπινη σύλληψη και στη συλλογική διαβίωση θέμα της ελευθερίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί από τις μεγαλύτερες μορφές της ανθρώπινης διανόησης χιλιάδες τόμοι. Η εργασία που ακολουθεί ξεκινά από την περιορισμένη φιλοδοξία του να παρουσιάσει μία συνθετική συνοπτική άποψη του περιεχόμενου και των μορφών της ελευθερίας, συμπληρωμένη με προσωπικές τοποθετήσεις του υπογράφοντος. Χωρίς καμιά αμφιβολία η συγκεκριμένη εργασία παρουσιάζει κενά. Πιστεύουμε ότι θα αποτελούσε επιστημονική άγνοια πρώτου μεγέθους το να διεκδικούσε κανείς πληρότητα και τελειότητα σε ένα μελέτημα που επιλαμβάνεται ενός τόσο μεγάλου και σύνθετου θέματος όπως είναι η ελευθερία.

Χωρισμένο το παρόν βιβλίο σε δύο σχεδόν ανεξάρτητα μέρη στο μεν πρώτο εξετάζει το θέμα της ελευθερίας στη φιλοσοφική, νομική, οικονομική, πολιτική και θρησκευτική μορφή του, στο δε δεύτερο παρουσιάζει τις εφαρμογές της ελευθερίας στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, στις σχέσεις μεταξύ κράτους και πολιτών, όπως, επίσης, και στην ελευθερία ως πρόβλημα παιδείας.

Καταγεγραμμένα και κωδικοποιημένα τα θέματα της ελευθερίας απευθύνονται στη γνώση του σύγχρονου ανθρώπου και κυρίως του Έλληνα πολίτη που είναι φορέας, υποκείμενο, αντικείμενο και προπάντων ο αληθινός υπερασπιστής της ελευθερίας.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα