Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ημερολόγιο 2004: Ομήρου Ιλιάδα
Βιβλίο Ημερολόγια >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Όμηρος (Homer) κ.ά. (et al.) Τσοπανάκης, Αγαπητός Γ. (Tsopanakis, Agapitos G.) Μαρωνίτης, Δημήτρης Ν., 1929-2016 (Maronitis, Dimitris N.) Kirk, Geoffrey S., 1921-2003 (Kirk, G. S.) Κομνηνού - Κακριδή, Όλγα (Komninou - Kakridi, Olga) Latacz, Joachim (Latacz, Joachim)
Μεταφραστής: Κομνηνού - Κακριδή, Όλγα (Komninou - Kakridi, Olga) Μαρωνίτης, Δημήτρης Ν., 1929-2016 (Maronitis, Dimitris N.)
Επιμελητής: Χριστόπουλος, Μενέλαος (Christopoulos, Menelaos)
Εκδότης: Διάμετρος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-7746-13-9 Διάμετρος 2003
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ23 - 280
Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο των εκδόσεων "Διάμετρος" της Χαλκίδας συνεχίζοντας μια παράδοση 7 ετών που προτείνει μια ποιοτική περιήγηση στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας.[...]
Φέτος η "Διάμετρος" πρωτοτυπεί σε πολλά επίπεδα. Πρώτα με το θέμα: για το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων, το ημερολόγιο προτείνει ένα αφιέρωμα στην "Ιλιάδα" του Ομήρου. Μέσα από κείμενα πιστά μεταφρασμένα σε ελκυστικό νεοελληνικό λόγο από μεταφραστές όπως η Όλγα Κομνηνού-Κακριδή, ο Δ.Ν. Μαρωνίτης, ο Θ. Στεφανόπουλος, μελετήματα Ελλήνων και ξένων ομηριστών και εικονογράφηση με ποικίλα εικαστικά μοτίβα και αγγειογραφικές απιεκονίσεις, παρουσιάζεται και φωτίζεται από πολλές όψεις το πρώτο έργο της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, το "Ιλιαδικό έπος"
Άλλη τολμηρή καινοτομία, το συνοδευτικό CD που προσφέρεται μαζί με το ημερολόγιο και περιέχει μουσικά έργα του 20ού αιώνα εμπνευσμένα από την "Ιλιάδα" ή γραμμένα ειδικά για φιλόδοξες εκδοτικές παρουσιάσεις του ομηρικού έπους στο εξωτερικό, αναγνώσεις καβαφικών ποιημάτων που βασίζονται στην "Ιλιάδα" από τον Γ.Π. Σαββίδη και μια αξιόπροσεκτη, μοναδική ως τώρα, ηχογράφηση απαγγελίας του προοιμίου της "Ιλιάδας" στην εικαζόμενη αρχαιοελληνική προσωδιακή και μετρική εκφορά από τον Χρήστο Τσαγγάλη, λέκτορα Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα