Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
 
Το Bookia σε αριθμούς
13.078
βιβλιοθήκες (=μέλη)
245.727
βιβλία
2.150.727
σχέσεις
122.300
δημιουργοί
4.611
εκδότες
2.016
βιβλιοπωλεία
39.560
κριτικές
65
χαρίζονται
6.132
ανταλλάσσονται
Κατηγορίες βιβλίων
Συνέντευξη...
 
 
Blog
Βραβεία Αναγνώστη 2020 - Απονομή
Βραβεία Αναγνώστη 2020 - Απονομή
 
Χρήσιμες συνδέσεις

Το Bookia βραβεύτηκε στα “Digital Media Awards 2014″
Σχόλιο Συγγραφέα/Δημιουργού

Εύχομαι το Bookia να ταυτιστεί με τη λέξη ΒΙΒΛΙΟ, εύχομαι να γίνει μια μεγάλη αγκαλιά που θα χωράει μέσα της όλους τους Έλληνες αναγνώστες και συγγραφείς, όλα τα βιβλιοπωλεία!

Ρένα Ρώσση Ζαΐρη, συγγραφέας
Θέλετε να μοιραστείτε κάτι; Κάποιο νέο, ένα σχόλιο, κάτι που σκέφτεστε;
 
Συμβαίνει στο Bookia...
08-07-2020
Ο-Η Chris ακολουθεί το βιβλίο Ο βλακοχορτοφάγος.
Ο βλακοχορτοφάγος
1999 Barth, John, 1930- Πόλις
Ο Μπαρθ ειναι ενας απο τους συμαντικότερους εκπροσώπους της αμερικανικής πρωτοπορίας που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά απο το συγγραφέα Αλέξη Πανσέληνο. Πρόκειται για μια αλληγορία για την καταγωγή της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας. Ηρωας ένας νέος και άμαθος άνδρας, γεμάτος όνειρα και ιδανικά, που έρχεται αντιμέτωπος με τη μοίρα και ...
Υπέρ
Κατά
08-07-2020
Ο-Η Chris επιθυμεί να αποκτήσει το βιβλίο Ο βλακοχορτοφάγος.
Ο βλακοχορτοφάγος
1999 Barth, John, 1930- Πόλις
Ο Μπαρθ ειναι ενας απο τους συμαντικότερους εκπροσώπους της αμερικανικής πρωτοπορίας που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά απο το συγγραφέα Αλέξη Πανσέληνο. Πρόκειται για μια αλληγορία για την καταγωγή της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας. Ηρωας ένας νέος και άμαθος άνδρας, γεμάτος όνειρα και ιδανικά, που έρχεται αντιμέτωπος με τη μοίρα και ...
Υπέρ
Κατά
08-07-2020
Ο-Η Faidon έγραψε κριτική για το βιβλίο.
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό
Ένα πολυ όμορφο βιβλίο με πολλά νοήματα και πρωτότυπη χρωματίστη εικονογράφηση.Το συστήνω ανεπιφύλακτα! ...
Ο χρόνος κυλάει...
1 βαθμολόγηση.
1 θα το πρότεινε σε φίλο του.
2016 Βαϊμάκη, Κατερίνα Polaris
Τι είναι ο χρόνος; Γιατί άλλες φορές κυλάει γρήγορα και άλλες αργά; Μπορούμε να τον μετρήσουμε ή είναι, τελικά, κάτι σχετικό; Ο Ορφέας ξαγρυπνάει και προσπαθεί να βρει απαντήσεις. Να ξετυλίξει ένα κουβάρι μέσα από τις πιο άμεσες ερωτήσεις. Ερωτήσεις για τις οποίες και οι ενήλικες δεν έχουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Ταξιδέψτε και εσείς με τον Ορφέα σε μια περιπέτεια γεμάτη απορίες! Δείτε το χρόνο μέσα από τη ματιά του, σαν να είναι η πρώτη φορά... Ξαφνιαστείτε με τις απόψεις των φίλων, των γνωστών κα...
Υπέρ
Κατά
08-07-2020
Ο-Η Καλλιοπη πρόσθεσε σχόλιο στη συζήτηση Η διαθήκη του δολοφόνου.

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή-Κουγιώνη για το βιβλίο

“Η διαθήκη του δολοφόνου”
Συγγραφέας Νίκος Γκίκας
Εκδόσεις Bell
 

Η “Διαθήκη του Δολοφόνου” είναι ένα πολύ έξυπνο βιβλίο, που εντυπωσιάζει αμέσως διαβάζοντας την υπόθεσή στο οπισθόφυλλο. 

“…προαναγγέλλω ρητώς και υπευθύνως το θάνατο του γαμπρού μου Άνθιμου Χυδά, συζύγου της κόρης μου Αλίκης, εντός των επομένων δώδεκα ωρών. Αίτιο του θανάτου του θα είναι η καρδιακή ανακοπή. Η σύλληψη, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της πράξης αυτής οφείλονται αποκλειστικά σε δική μου πρωτοβουλία και δράση”.

Με αυτά τα λόγια ο καθηγητής Οδυσσέας Βερνής, αφού εξηγεί τον δικό του θάνατο, ομολογώντας πως ήταν αυτοχειρία, ανακοινώνει σε συγγενείς και φίλους, μα και σε όσους θελήσουν να το ψάξουν, πως αυτός είναι ο δολοφόνος του γαμπρού του, το εντυπωσιακό εδώ βέβαια είναι πως τον δολοφονεί..ενώ έχει ήδη πεθάνει και ο ίδιος, λίγες ώρες πριν.. Πρωτότυπη ιδέα και πολύ ευφάνταστη που σίγουρα κερδίζει αμέσως το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Ο αστυνόμος Άρης Δριμός καλείται να λύσει την υπόθεση, την τελευταία της καριέρας του και της ζωής του. Πάσχει από μια ανίατη ασθένεια και διανύει τους τελευταίους μήνες πριν τον θάνατο του. Η πλοκή του βιβλίου ξετυλίγεται με γρήγορη ροή, ταυτόχρονα με την ιστορία ζωής του Δριμού και αυτό δίνει περιθώριο τον αναγνώστη να τον γνωρίσει καλύτερα μέσα από πιο προσωπικές εξομολογήσεις και εκμυστηρεύσεις. 

Στο πρωτόλειο πόνημα του Νίκου Γκίκα υπάρχει αρκετή δράση μα η λύση του αινίγματος βασίζεται περισσότερο στη διασταύρωση πληροφοριών, την έρευνα και τον συνδυασμό γεγονότων. Το μυστήριο που προκύπτει αρχικά δεν είναι τόσο εύκολο να διαλευκανθεί, καθώς μπαίνουν στη μέση διάφορα στοιχεία που μπορεί να είναι και παραπλανητικά. Ένα ιδιαίτερο, έξυπνο εύρημα αποτελεί τη λύση – και η αποκάλυψή του είναι εντυπωσιακή. Οι περιγραφές των χώρων, είναι πολύ ζωντανές, κινηματογραφικές, οι σκηνές εναλλάσσονται τέλεια εναρμονισμένες και επιτείνουν την αναγνωστική απόλαυση, μοιάζουν με στοιχεία καλογραμμένου σεναρίου, έτσι ώστε άνετα να μπορεί να μεταφερθεί και στη μεγάλη ή στη μικρή οθόνη.

Ο συγγραφέας διερευνά  και σκιαγραφεί σε βαθμό άκρως ικανοποιητικό, την ψυχολογία καθενός από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας του και έτσι πολύ εύκολα κάνει κοινωνό τον αναγνώστη της ψυχικής κατάστασης των ηρώων του, αποτυπώνοντας με ακρίβεια τα συναισθήματα και τις σκέψεις, που κρύβονται σε κάθε τους απόφαση και κίνηση.  Ο κόσμος τους οικείος και ρεαλιστικός, άλλες φορές τον απωθεί, άλλες τον συγκινεί, τον θυμώνει, τον αγανακτεί,  μα σίγουρα κρατάει το ενδιαφέρον του αμείωτο ως την τελευταία σελίδα, καθώς ξέρει πως είναι πραγματικός. Διαφθορά, ασυδοσία, μοιραίες και επικίνδυνες γυναίκες,  εθισμοί, εκβιασμοί, ίντριγκες, δολοπλοκίες, διαταραγμένες ψυχικά προσωπικότητες, μα και δυνατοί θεσμοί, όπως αυτός της πατρικής αγάπης, θυσίας, της αγάπης, της φιλίας, της αφοσίωσης, συνθέτουν το σκηνικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου και παρασύρουν τον αναγνώστη στο κυνήγι της λύσης ενός καθηλωτικού μυστηρίου.  

Εντυπωσιακή και η πολύ καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας δια χειρός Νίκου Γκίκα, τραβάει την προσοχή και εγείρει τον θαυμασμό του αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα. Ο Νίκος Γκίκας πρωτοπορεί και επιλέγει έναν διαφορετικό τρόπο γραφής από αυτόν που μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει στα αστυνομικά μυθιστορήματα, που η γραφή τους είναι πιο συγκεκριμένη, πιο κοφτή θα έλεγα. Ο λόγος του είναι λυρικός,  καθώς περιγράφει την καθημερινότητα των ηρώων του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ανθρώπινα συναισθήματα, όπως αυτά του έρωτα, του χωρισμού, της μοναξιάς. Χρησιμοποιεί διηγηματικά στοιχεία για να περιγράψει ή να εξωτερικεύσει προσωπικά συναισθήματα, σκέψεις και εντυπώσεις με γραφή εμπλουτισμένη με άφθονη χρήση εκφραστικών μέσων. Φανερή και αξιέπαινη είναι επίσης και η επιμελής και σωστή ερευνά που φαίνεται να έκανε σε τομείς της ιατρικής, της νομικής και της τεχνολογίας όπου αυτή απαιτείται και εξυπηρετεί στην εξέλιξη της πλοκής. 

Εξαιρετική και η σύλληψη του τέλους. Ανατρεπτικό και καθόλου προβλέψιμο.  Αναζητώντας τον δολοφόνο, ο αναγνώστης μπορεί  να φανταστεί κάποια πράγματα μα αποκλείεται αυτή την έκβαση.  Ένα πολύ βαρύ παρελθοντικό ιστορικό, προκαλεί συνέπειες, άλλοτε προμελετημένες και άλλες φορές όχι, που βαραίνουν και προδικάζουν το μέλλον καθώς ζητούν δικαίωση. Ποιος έχει το δικαίωμα να απονείμει δικαιοσύνη..;;  Τι την χαρακτηρίζει ηθική και τι όχι…;; Τι σε κάνει ένοχο ή αθώο…;; Μπορεί μέσα από τον θάνατο να γεννηθεί ζωή..;; Μέσα από την απόγνωση να θριαμβεύσει η ελπίδα..;; Μπορεί ένας θάνατος να φωνάξει “συγνώμη”.. και αν ναι, αρκεί για να διορθώσει τραγικά λάθη και συμπεριφορές..;; Ερωτήματα που εύκολα ο καθένας θα χαρακτήριζε ως κενά ή αναπάντητα, στο βιβλίο του Νίκου Γκίκα, μα εγώ θα το έλεγα πως είναι όλα αυτά εσκεμμένα και εύστοχα τοποθετημένα τεχνάσματα από τον συγγραφέα, για να προκαλέσουν τροφή για σκέψη στον αναγνώστη..

Αν με ρωτήσετε τι είδους βιβλίο είναι “Η διαθήκη του δολοφόνου” δεν θα μπορούσα να σας απαντήσω με απόλυτο τρόπο. Είναι νουάρ; Είναι μια ιστορία εκδίκησης και ιδιόμορφης δικαιοσύνης; Είναι κοινωνικό; Θα έλεγα λοιπόν πως είναι λίγο απ’ όλα αυτά, μα απολύτως σίγουρη όμως είμαι στο ότι “Η διαθήκη του δολοφόνου” είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αστυνομικής λογοτεχνίας, που δεν πρέπει να χάσετε. Αποτελεί άρτιο δείγμα αριστουργηματικής γραφής από έναν πολύ ταλαντούχο, πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, που έχει πολλά να δώσει και σίγουρα θα το διαπιστώσουμε στην συνέχεια..

08-07-2020
Ο-Η Καλλιοπη πρόσθεσε σχόλιο στη συζήτηση Πάμε μια βόλτα;.
“Πάμε μια βόλτα;”
Συγγραφέας Μαρία Βουζουνεράκη
Εκδόσεις “Άνεμος εκδοτική”
.

“Πάμε μια βόλτα;”.. και αμέσως χαμογελάς και σκέφτεσαι “Πάμε όπου με πας..” και η Μαρία Βουζουνεράκη με πήγε μια υπέροχη βόλτα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της. Μια βόλτα που με έκανε πιο πλούσια καθώς μου έκανε δώρο ένα πολύτιμο, θαυματουργό πρίσμα, το κρατούσα και διάβαζα και μέσα από αυτό, τα είδα όλα αλλιώς..

Η Μυρτώ είναι η βασική ηρωίδα του βιβλίου, ένα κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία και ζει στο Ναύπλιο. Αποφασίζει λοιπόν να αφήσει την πόλη της και να πάει στην Αθήνα, για να κυνηγήσει τα όνειρα της και την δική της προσωπική ευτυχία. Με όπλα της το έμφυτο ταλέντο της στην συγγραφή και την πίστη στον εαυτό της, είναι έτοιμη να δώσει τον δικό της προσωπικό αγώνα και να δημιουργήσει, την ζωή που ονειρεύτηκε. Είναι έτοιμη για όλα, εκτός από ένα μοιραίο χτύπημα της τύχης, τόσο σκληρό και καθοριστικό που είναι ικανό να τα αλλάξει όλα και να επιβάλλει στην Μυρτώ να υποταχθεί στην μοίρα της. Μια ανίατη ασθένεια, η Σκλήρυνση κατά πλάκας, προσγειώνει την Μυρτώ σε μια πολύ σκληρή πραγματικότητα με την οποία πρέπει να μάθει να ζει και να συμβιβαστεί.. Πατάει φρένο στην ορμητική πορεία της Μυρτώ προς την κατάκτηση των ονείρων της και ζητάει..παράδοση αμαχητί.

Το βιβλίο της Μαρίας Βουζουνεράκη, είναι ένας οδηγός ζωής που σκοπό έχει να ανατρέψει τα όσα πιστεύαμε και θεωρούσαμε ως τώρα δεδομένα και να μας κάνει να τα δούμε όλα αλλιώς. Είναι ένα μάθημα, που θα το θυμόμαστε πάντα, είναι ένα ηχηρό μήνυμα, που φωνάζει πως η ζωή μας, είναι ένα ανεκτίμητο δώρο και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να το υποτιμάμε ή να μην το εκτιμάμε σωστά. 

Όλοι μας κουβαλάμε στερεότυπα που επηρεάζουν την συμπεριφορά μας και την ζωή μας. Όλοι έχουμε την τάση να θεωρούμε πολλά πράγματα δεδομένα, την υγεία μας, την αγάπη του συντρόφου μας, την αφοσίωση του φίλου μας, ακόμα και την καλή μας τύχη. Η Μαρία Βουζουνεράκη ξέρει από πρώτο χέρι πως δεν είναι έτσι, το έχει ζήσει, το ζει και προσπαθεί μέσω του βιβλίου της, όχι απλά να μας το υπενθυμίσει, μα να μας κάνει να δούμε πως τελικά το μόνο που μπορούμε να θεωρήσουμε ως δεδομένο είναι ακριβώς αυτό, πως τίποτα στην ζωή μας δεν είναι δεδομένο..

Τις περισσότερες φορές έχουμε άγνοια κίνδυνου. Υποδεχόμαστε το καλό όπου το συναντάμε πάντα έτοιμοι και πιστεύουμε πως το κακό αφορά πάντα τους άλλους. Έτσι, όταν αυτό συμβεί στις ζωές μας μάς βρίσκει ανοχύρωτους, ευάλωτους και απομυζεί εύκολα όλες μας τις ψυχικές δυνάμεις, γιατί εμείς το επιτρέπουμε. 

Το βιβλίο αυτό λοιπόν μας δείχνει πως αυτή η υπέροχη βόλτα μας στην ζωή, δεν πρέπει να σταματάει ποτέ, πρέπει να συνεχίζεται. Ο άνθρωπος πρέπει να προσαρμόζεται σε κάθε νέα συνθήκη που συναντά στο διάβα της. Πρέπει να συνεχίσει να κάνει όνειρα και να έχει στόχους. Πρέπει να προσπαθεί να εξελίσσεται σε καλύτερο άνθρωπο. Πρέπει να συνεχίσει με το ίδιο σθένος και ζήλο να διεκδικεί κάθε του δικαίωμα στον έρωτα, στην ευτυχία, στην αγάπη. Να υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις προσωπικές του επιλογές και να φεύγει μακριά από ότι προσπαθεί να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του και από κάθε “πρέπει” που του επιβάλλουν καθήλωση και “προσαρμογή” στις επιταγές τους. Τα δικά του θέλω και όνειρα είναι αυτά που θα του προσφέρουν την πραγματική ελευθερία. Το βιβλίο αυτό είναι μια υπέροχη βόλτα στη ζωή, γιατί είναι μια βόλτα στην δική μας ζωή, στο δικό μας παρακάτω. Μια βόλτα που πάνω από όλα, οφείλουμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Τις περισσότερες φορές μας είναι πιο εύκολα να εμφανιζόμαστε ως θύματα, θύματα των άλλων, της μοίρας, της ζωής. Αυτό δικαιολογεί κάθε μας παραίτηση και αδυναμία να αντισταθούμε σε αντίξοες συνθήκες που συναντάμε. Εκμαιεύει πιο εύκολα την συμπάθεια και την κατανόηση των άλλων. Όμως το αντίθετο από όλα αυτά, είναι το σπάνιο που όλοι θαυμάζουμε, το μοναδικό που όλοι κοιτάμε με δέος και η Μαρία Βουζουνεράκη, μας το λέει ξεκάθαρα με κάθε της λέξη, κρατώντας μας σφικτά από το χέρι, σε αυτή την όμορφη βόλτα, που φαντάζει σαν αυτό που λέγαμε στα μαθητικά μας χρόνια “εκπαιδευτική εκδρομή” 

Σε κάθε άσχημο που συναντάμε, χίλιες δικαιολογίες λειτουργούν ανασταλτικά για το αν πάμε παρακάτω, για το αν συνεχίσουμε να το παλεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη τα όνειρα μας ενώ στην πραγματικότητα, αυτές πρέπει να αφήσουμε στην άκρη, όχι την ίδια μας την ζωή. Δεύτερη φορά δεν έχει, κανένας δεν θα μας δώσει το δικαίωμα της επανάληψης για αυτό πρέπει να ζούμε απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή της ζωής μας και να εκμεταλλευόμαστε ή να δημιουργούμε ευκαιρίες γα να την κάνουμε ακόμα πιο όμορφη. Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε μετά από κάθε χτύπημα, πανηγυρίζοντας την κάθε νέα μας αρχή, όχι απλά να επιβιώνουμε περιμένοντας το τέλος.

Οι ήρωες του βιβλίου, απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, όπως εκείνοι που ο καθένας μας συνάντα στην καθημερινότητα του, αλλά που με τον δικό τους τρόπο, ηθελημένα ή όχι, επιδρούν καταλυτικά στην διαμόρφωση του χαραχτήρα μας.

Είναι εκείνοι που συνεχίζουν να είναι κοντά μας στα δύσκολα και εκείνοι που φεύγουν πρώτοι από τα ναυάγια της ζωής μας, σαν ποντικοί. Εκείνοι που αντιστέκονται στην μοίρα και εκείνοι που απλά της υποτάσσονται. Εκείνοι που λέμε διαφορετικούς και τους κατακρίνουμε, μα ξεχνάμε πως είναι ολόιδιοι με μας, το ίδιο άνθρωποι με μας και με τα ίδια ακριβώς δικαιώματα, στο όνειρο και στην διαμόρφωση της δικής τους προσωπικής ευτυχίας. 

Η συγγραφέας απλά και λυτά περνάει τα μηνύματα της αβίαστα μα τόσο επιβλητικά. Δεν γράφει για να εντυπωσιάσει με το συγγραφικό της ταλέντο -αυτό έτσι κι αλλιώς είναι αυταπόδεικτο στοιχείο του βιβλίου- γράφει γιατί έτσι μπορεί να μας πλησιάσει, να μας κάνει να ακούσουμε, να μας κάνει να δούμε, γιατί αυτό έχει σημασία για αυτήν. Καταθέτει μεγάλες αλήθειες, τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στον χώρα μας και στις προσωπικές τους ζωές, θίγει την αναλγησία του κράτους. Κάνει να φαίνονται τόσο εφήμερα όλα μας τα δεδομένα και αφαιρεί την αξία από κάθε υλική πολυτέλεια της ζωής μας, δίνοντας την πραγματική, πολύτιμη αξία στην ζωή και στις μικρές στιγμές ευτυχίας που αυτή μας χαρίζει κάθε μέρα. 

Η γραφή της ρέει, δεν αναλώνεται στο περιττό, μένει στα κύρια ζητήματα που θέλει να θίξει και μεταφέρει τις σωστές πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να έχουμε πλήρης εικόνες για αυτά. Δεν εκβιάζει συναισθήματα, δεν προκαλεί τον οίκτο, μα η τόσο ρεαλιστική και ανθρωπινή προσέγγιση της, προκαλεί άμεσα συγκίνηση και σεβασμό στον αναγνώστη και κερδίζει την εκτίμηση και τον θαυμασμό του, στην συγγραφική της δεινότητα.

Διαβάστε το, αυτή η βόλτα θα σας προκαλέσει τόσο βαθιά συναισθήματα, που δύσκολα θα την ξεχάσετε..

08-07-2020
Ο-Η Καλλιοπη έγραψε κριτική για το βιβλίο.
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
“Στη γη της αιώνιας θλίψης” Συγγραφέας Γιάννης Κυζιρόπουλους Εκδόσεις Πνοή   . Ταξιδεύουμε στην “Στη γη της αιώνιας θλίψης”.. Διακατέχεται από μια μεστή, συγγραφική δεινότητα αυτό το βιβλίο, που την αντιλαμβάνεσαι από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Μια ωριμότητα που σπ...
Στη γη της αιώνιας θλίψης
3 βαθμολογήσεις.
3 θα το πρότειναν σε φίλο τους.
Μυθιστόρημα 2020 Κυζιρόπουλος, Γιάννης Εκδόσεις Πνοή
Ο Ιάσονας και οι φίλοι του πασχίζουν να επιβιώσουν σε μια Αθήνα που μαστίζεται από λιμό. Στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή πέφτουν σε ενέδρα, με αποτέλεσμα να χάσει τους συντρόφους του. Ο ίδιος καταφέρνει να διαφύγει και κάνει σκοπό της ζωής του να πάρει εκδίκηση. Στην πορεία γνωρίζει έναν μυστηριώδη ξένο που θα αλλάξει όλα όσα νόμιζε πως ήξερε, καθώς και τον έρωτα της ζωής του. Μέσα από ζωντανές περιγραφές, αναδρομές στο παρελθόν και αλλεπάλληλες ανατροπές, ξετυλίγεται μαεστρικά μια αλληλουχί...
Υπέρ
Κατά
08-07-2020
Ο-Η Piskitzis Michael διάβασε το βιβλίο Μυστική δαντέλα.
Μυστική δαντέλα
1 βαθμολόγηση.
1 θα το πρότεινε σε φίλο του.
2020 Γαβριελάτου, Μαρία Εκδόσεις Έξη
"Η οδύσσεια μιας γυναίκας που άφησε την καρδιά της να μιλήσει μέσα από τα πάθη της. Λίγο πριν τη μικρασιατική καταστροφή, ο άρχοντας Λέανδρος Βραχνός επιστρέφει μόνιμα στον τόπο του. Στόχος του, να παντρευτεί και να κάνει απογόνους. Θύμα του η Ελισσώ, ένα κορίτσι που η ζωή την ανάγκασε να γίνει γυναίκα. Μια γυναίκα που μόνο απώλειες είχε να...
Υπέρ
Κατά
08-07-2020
Ο-Η Piskitzis Michael έγραψε κριτική για το βιβλίο.
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
Οι δίδυμες του πάγου
2 βαθμολογήσεις.
2 θα το πρότειναν σε φίλο τους.
2018 Tremayne, S. K. Εκδόσεις Πατάκη
Μία από τις κόρες της Σάρας είναι νεκρή. Όμως ξέρει ποια από τις δύο; Έναν χρόνο αφότου η μια από τις δίδυμες κόρες τους, η Λύντια, σκοτώνεται σε ατύχημα, ο Άνγκους και η Σάρα Μούρκροφτ μετακομίζουν στο μικροσκοπικό νησί που κληρονόμησε ο Άνγκους από τη γιαγιά του στη Σκοτία, ελπίζοντας να ενώσουν ξανά τα κομμάτια της διαλυμένης ζωής τους. Όμως όταν η άλλη κόρη τους, η Κέρστι, ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα εκείνη είναι η Λύντια, ο κόσμος τους καταρρέει για δεύτερη φορά. Ενώ πλησιάζει ο ...
Υπέρ
Κατά
08-07-2020
Ο-Η Piskitzis Michael ακολουθεί το βιβλίο Οι δίδυμες του πάγου.
Οι δίδυμες του πάγου
2 βαθμολογήσεις.
2 θα το πρότειναν σε φίλο τους.
2018 Tremayne, S. K. Εκδόσεις Πατάκη
Μία από τις κόρες της Σάρας είναι νεκρή. Όμως ξέρει ποια από τις δύο; Έναν χρόνο αφότου η μια από τις δίδυμες κόρες τους, η Λύντια, σκοτώνεται σε ατύχημα, ο Άνγκους και η Σάρα Μούρκροφτ μετακομίζουν στο μικροσκοπικό νησί που κληρονόμησε ο Άνγκους από τη γιαγιά του στη Σκοτία, ελπίζοντας να ενώσουν ξανά τα κομμάτια της διαλυμένης ζωής τους. Όμως ότα...
Υπέρ
Κατά
08-07-2020
Ο-Η Piskitzis Michael διάβασε το βιβλίο Οι δίδυμες του πάγου.
Οι δίδυμες του πάγου
2 βαθμολογήσεις.
2 θα το πρότειναν σε φίλο τους.
2018 Tremayne, S. K. Εκδόσεις Πατάκη
Μία από τις κόρες της Σάρας είναι νεκρή. Όμως ξέρει ποια από τις δύο; Έναν χρόνο αφότου η μια από τις δίδυμες κόρες τους, η Λύντια, σκοτώνεται σε ατύχημα, ο Άνγκους και η Σάρα Μούρκροφτ μετακομίζουν στο μικροσκοπικό νησί που κληρονόμησε ο Άνγκους από τη γιαγιά του στη Σκοτία, ελπίζοντας να ενώσουν ξανά τα κομμάτια της διαλυμένης ζωής τους. Όμως ότα...
Υπέρ
Κατά

Το πρόγραμμα της εβδομάδας:
Πρόγραμμα εκπομπής

5
Κληρώσεις βιβλίων
Διαφ.
 
Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα σύννεφα
Ανδριάς, Παύλος, Ίαμβος
Αντίτυπα: 2
Λήξη: 05/08/2020
 
Σε ρόδινο μισόφωτο γραμμένη
Πιερράκος, Τάκης Π., Περισπωμένη
Αντίτυπα: 1
Λήξη: 08/07/2020
 
Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;
Αλεπλιώτης, Πάνος, Ατέχνως
Αντίτυπα: 5
Λήξη: 04/08/2020
 
Ευτοπία: Η γέννηση ενός νέου κόσμου
Παπαθεοδώρου, Άννη, Άνεμος Εκδοτική
Αντίτυπα: 1
Λήξη: 04/08/2020
 
Αμέλια
Κωνσταντοπούλου, Γιούλα Γ., Άνεμος Εκδοτική
Αντίτυπα: 1
Λήξη: 04/08/2020
 
39.560
Πρόσφατες βαθμολογήσεις, σχολιασμοί, κριτικές
Προηγ/νος στόχος: 38.000 κριτικές!
Προηγ/νος στόχος: 39.000 κριτικές!
Επόμενος στόχος: 40.000 κριτικές!   Τι να διαβάσω;   Δημοφιλή βιβλία
Διαφ.
Ο χρόνος κυλάει...

Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό
Στη γη της αιώνιας θλίψης

Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή
Άγγελοι από στάχτη

Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες

Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Χαρίζονται
Διαφ.
Ανταλλάσσονται
Διαφ.
Οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
  Δημοφιλή βιβλία
Οι Βιβλιοθήκες των φίλων μου από το Facebook
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Βιβλίου

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα