Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Έλενα Χουσνή, «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», στη Σάμο
Διαφ.
Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα».
Η συγγραφέας Έλενα Χουσνή.
Οι εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ.

εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου, παρουσίασαν το αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή, «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα».

Για το βιβλίο μίλησαν οι εκπαιδευτικοί Ερασμία Κρητικού και Βίκυ Λεκάτη ενώ τον συντονισμό της συζήτηση έκανε ο Γιώργος Σκαπέτης από την Σαμιακή Τηλεόραση. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν φωτογραφίες της Ελεάννας Κωνσταντάκη με τίτλο «Enfin c`est l`enfant».

Έλενα Χουσνή, «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», εκδόσεις Κύφαντα

«Η τριλογία της Χουσνή που κλείνει με το βιβλίο αυτό -με την διεισδυτική ματιά, την σκληρή γλώσσα και την κοφτερή πένα μιας συγγραφέως  που έχει θητεύσει στην δημοσιογραφία κι έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής της εκεί, αποκαλύπτει γενναία σκοτεινές ή τουλάχιστον σκιώδεις υποθέσεις που λειτουργούν υπογείως και παράνομα, με άξονα το χρήμα και τον προσωπικό πλουτισμό σε βάρος των πολιτών. Νοσηρές καταστάσεις που οδηγούν μια χώρα – την δική μας χώρα- σε παρακμή, σε λοιδωρία, σε παρακράτος», είπε η Ερασμία Κρητικού παρουσιάζοντας το βιβλίο και συμπλήρωσε, «Τα θέματα που επιλέγει η Έλενα είναι θέματα που θίγουν και που ενοχλούν. Θέματα κρίσιμα, βαρυσήμαντα, που πρέπει όλους να μας προβληματίσουν, να μας πολιτικοποιήσουν, να μας αφυπνίσουν. Είναι θέματα που κρύβουν πολύ έρευνα από πίσω και αποκαλύπτουν στατιστικά στοιχεία και αμείλικτους αριθμούς, θέματα που μας φέρνουν αντιμέτωπους με άβολες αλήθειες. Θέματα που δεν είναι αμιγώς αστυνομικά, αλλά μάλλον κοινωνικές αληθινές ιστορίες ντυμένες με πέπλο αστυνομικού μυστηρίου και σασπένς. Θέματα τέλος που αφορούν κι εσένα κι εμένα και τον καθέναν από μας ξεχωριστά  όσο και όλους μας μαζί».

Ακόμη ανέφερε ότι, «Μιλώντας πιο συγκεκριμένα γι’ αυτό το βιβλίο, «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», έχουμε να κάνουμε μ' ένα έργο της ωριμότητας, θα λέγαμε, της συγγραφέως, όπου πια διακρίνεται η εμπειρία στον έντεχνο λόγο και στην ανατρεπτική πλοκή. Μια γραφή που σε παρασέρνει σε εγρήγορση και αγωνία. Μια αυστηρή, ανελέητη γραφή που ξεβολεύει και σχεδόν σε πονάει. Με ένα θέμα που χτυπάει κατευθείαν στο θυμικό της κοινωνίας, του ατόμου, του γονέα, του κάθε ανθρώπου τελικά. Με δυνατές εικόνες, αλογόκριτες εικόνες και φροντισμένη γλώσσα, που επίσης δεν του λείπει η λυρικότητα και η ευαισθησία. Με χαρακτήρες- σύμβολα που τονίζουν την οικουμενικότητα της υπόθεσης, και μας υποδεικνύουν πως στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας.  Άρα προκαλούν ταύτιση και προβληματισμό».

Έλενα Χουσνή, «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», εκδόσεις Κύφαντα

Από την πλευρά της, η Βίκυ Λεκάτη στην παρουσίασή της σημείωσε ότι «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» αποτελεί ένα κοινωνικό αστυνομικό μυθιστόρημα που καθηλώνει τον αναγνώστη ενώ ταυτόχρονα τον αποκαθηλώνει από την ευκολία και την προσποιητή άγνοια για προβλήματα της εποχής μας. Διάσπαρτα μέσα στην ιστορία θίγονται θέματα όπως η οικονομική εξαθλίωση, οικογενειακή βία, η εκμετάλλευση των αδυνάτων, η επιφανειακότατα των ανθρωπίνων σχέσεων και φυσικά ο έρωτας».

«Η απόφαση της Έλενας Χουσνή να παρουσιάσει παράλληλες ιστορίες αλλά κυρίως η επιλογή της να βάλει τα ίδια τα πρόσωπα να αφηγηθούν την ιστορία τους, μέσα από τα δικά τους μάτια, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να γνωρίσει ολόπλευρα τους ήρωες και για ακόμα μια φορά να τους λατρέψει ή να τους μισήσει. Η αφήγηση άλλοτε κυλά γρήγορα άλλοτε πιο αργά, δίνοντας έτσι στον αναγνώστη την ευκαιρία να επεξεργαστεί και να χωνέψει τα όσα έμαθε. Η καθαρότητα των εικόνων σε μεταφέρουν νοερά στο σκηνικό και ζεις -εκ του ασφαλούς- τις εξελίξεις μαζί με τους ήρωες», ανέφερε.

Η συγγραφέας ευχαρίστησε με θέρμη τους παρευρισκόμενους επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να λαμβάνει κανείς στήριξη και ενθάρρυνση στον τόπο όπου ζει. Ανέλυσε τις δυσκολίες που είχε η συγγραφή του βιβλίου λόγω του «εφιαλτικού» όπως χαρακτηριστικά είπε, θέματος της παιδικής πορνογραφίας και του ηλεκτρονικού εγκλήματος ευρύτερα, αναφέρθηκε στη δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαίροντας τη δουλειά της στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής αλλά και  στην έρευνα που προηγήθηκε της συγγραφής και η οποία ήταν εκτεταμένη. Τέλος εξέφρασε την επιθυμία το βιβλίο της να αποτελέσει αφορμή να αναδειχθεί η δουλειά που κάνουν πολλές εθελοντικές ομάδες ανά την Ελλάδα για την προστασία κακοποιημένων παιδιών.

Έλενα Χουσνή, «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», εκδόσεις Κύφαντα

«Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα…» Η εικόνα του επανήλθε στο μυαλό της. Μικροσκοπικό, αδύνατο. Λεπτά μακριά πόδια, όμορφα μάτια, χέρια παιδικά, κορμί παιδικό. Και δίπλα στο κομματιασμένο σώμα του ένα μπλουτζίν παντελόνι και ένα ριγέ μπλουζάκι. «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», είπε και ήξερε ήδη πως ήθελε να μάθει τα πάντα γι’ αυτό.

Στις σκοτεινές γειτονιές του διαδικτύου, η ηλεκτρονική παρανομία στήνει παγίδες στα ανύποπτα ανήλικα θύματά της. Διώκτες και διωκόμενοι, θύτες και θύματα αναμετρώνται σε μια ιστορία στην οποία νικητής πρέπει να είναι η ίδια η ζωή. Μαζί της και η παιδική αθωότητα, θησαυρός που δεν εκποιείται. Το παιδί με την ριγέ μπλούζα στοιχειώνει τη σκέψη της δημοσιογράφου Νάνσυ Καρβούνη. Όσο προχωρά την έρευνά της για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδυσώπητα πλοκάμια τους. Όμως, όπως πάντα, υπάρχει το φως που αχνοφέγγει πίσω από τα σκοτάδια. Εγγύηση ότι η μάχη δεν έχει χαθεί…

Έλενα Χουσνή, «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», εκδόσεις Κύφαντα

Είπαν για το βιβλίο

Μια γροθιά στο στομάχι δίνει η Έλενα Χουσνή με το βιβλίο της «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα». Μα όπου υπάρχει απελπισία, υπάρχει και ελπίδα. Δυνατή, υπαρκτή, σχεδόν καθημερινή ιστορία που μας αφήνει άφωνους. Ευτυχώς.
- Τιτίνα Δανέλλη, συγγραφέας

«Παράλληλες ιστορίες που σταδιακά συγκλίνουν και γίνονται ένα αξεδιάλυτο κουβάρι με φόντο τον αδυσώπητο ζοφερό κόσμο της εκμετάλλευσης της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία. Ένα κόσμο γεμάτο σκοτεινά κι επικίνδυνα μυστικά. Η Έλενα Χουσνή, με το τρίτο της βιβλίο, δείχνει να καταλαμβάνει μια σημαντική θέση στον χώρο του κοινωνικού αστυνομικού μυθιστορήματος, αναδεικνύοντας το θέμα με την απαιτούμενη ισορροπία σκληρότητας και ευαισθησίας».
- Γρηγόρης Αζαριάδης, συγγραφέας

Διαδίκτυο και ηλεκτρονικό έγκλημα, ως λέξεις - έννοιες μιας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνουμε, θίγονται με τρόπο γλαφυρό και διακριτικό στο βιβλίο της Έλενας Χουσνή. Στο «Παιδί με τη ριγέ μπλούζα» ξετυλίγεται η πλοκή μιας σκοτεινής υπόθεσης, πτυχές της οποίας ακουμπούν στη νέα τεχνολογική τάξη πραγμάτων.
- Γιώργος Παπαπροδρόμου, επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Έλενα Χουσνή, «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», εκδόσεις Κύφαντα

Σχετικά με τη συγγραφέα

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Επίσης εργάστηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση Σάμου, και σήμερα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου.

Το 2012 το μυθιστόρημά της της Άλικο σαν το… Αίμα έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Νωρίτερα, το 2009, είχε βραβευθεί από την ΠΕΛ με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού Έργου και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα και περιοδικά.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο Στα άδυτα... των δυτών από τις εκδόσεις Δίαυλος. Ακολούθησε το 2016 η Χρυσή Εκδίκηση – Η πτώση μιας δυναστείας από τις εκδόσεις Κύφαντα.

Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα