Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Είμαι εκδότης, «Πως αξιοποιώ το Bookia;»

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Το Bookia (boú-ki-a) είναι το βασικότερο μέσο ενημέρωσης των αναγνωστών για βιβλία και το σημείο συνάντησής τους με τους εκδότες και τους συγγραφείς.

3 είναι οι βασικές μορφές παρουσίας ενός εκδοτικού οίκου στο Bookia για την προβολή-προώθηση βιβλίων, συγγραφέων αλλά και του οίκου συνολικά.

1. Χρυσή συνδρομή

 • 6 βιβλία σε διαφήμιση, σε όλες τις θέσεις στο Bookia, με περιοδική ανανέωση.
 • 3 ρεπορτάζ1 για παρουσιάσεις βιβλίων ή άλλων εκδηλώσεων.
 • 1 ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και ανάρτηση τού βίντεο τής εκδήλωσης.
 • Banner στα βιβλία σας που οδηγεί σε επιλεγμένη σελίδα.

2. Ασημένια συνδρομή

 • 4 βιβλία σε διαφήμιση, σε όλες τις θέσεις στο Bookia, με περιοδική ανανέωση.
 • 2 ρεπορτάζ1 για παρουσιάσεις βιβλίων ή άλλων εκδηλώσεων.
 • Banner στα βιβλία σας που οδηγεί σε επιλεγμένη σελίδα (σελ. 61).

3. Χάλκινη συνδρομή

 • 3 βιβλία σε διαφήμιση, σε όλες τις θέσεις στο Bookia, με περιοδική ανανέωση.
 • 1 ρεπορτάζ1 παρουσίασης βιβλίου ή άλλης εκδήλωσης.
 • Banner στα βιβλία σας που οδηγεί σε επιλεγμένη σελίδα.

Δεν υπάρχει καμία χρονική δέσμευση, το πρόγραμμα ξεκινάει και διακόπτεται όποτε επιθυμεί ο εκδοτικός οίκος.

Υποστηρικτές

Οι εκδοτικοί οίκοι που χρησιμοποιούν τα συνδρομητικά πακέτα είναι οι Υποστηρικτές τού Bookia, και αναλόγως το πακέτο που επιλέγουν, αναφέρονται ως

 • Χρυσοί Υποστηρικτές
 • Ασημένιοι Υποστηρικτές
 • Χάλκινοι Υποστηρικτές

Όλους όμως, το Bookia τους ευχαριστεί για την υποστήριξή τους και τους τιμά εμφανιζοντάς τους αμέσως μετά το περιεχόμενο της κάθε σελίδας, με λογότυπο και link της επιλογής τους. Η εικόνα δείχνει τον τρόπο ανάδειξης των Υποστηρικτών που αξιοποιούν τα συνδρομητικά πακέτα τού Bookia.

Μηνιαίες συνδρομές Εκδοτικών Οίκων στο Bookia

 

Μεμονωμένες ενέργειες προβολής παρουσίασης, συγγραφέα ή βιβλίου

 

Επιπλέον και ανέξοδα...

...οι εκδοτικοί οίκοι μπορούν να αξιοποιήσουν διευκολύνσεις και δυνατότητες που προσφέρει το Bookia ώστε να προωθήσουν αποτελεσματικότερα τη δουλειά τους.

 • Κριτικές! κριτικές! κριτικές! Προσκαλείτε και προκαλείτε τους αναγνώστες, αφού διαβάσουν ένα βιβλίο σας, να έρθουν στο Bookia και να γράψουν τη γνώμη τους για αυτό. Έτσι, θα το αναδείξουν σε σχέση με άλλα βιβλία στην ίδια κατηγορία αλλά και γενικά. Αξιοποιήστε τη σελίδα σας στο Facebook και όλα τα μέσα επικοινωνίας που έχετε για αυτό το σκοπό, δίνετε πάντα τη διεύθυνση τού βιβλίου σας στο Bookia για να τους διευκολύνετε.

 • Κληρώσεις βιβλίων. Με χορηγίες βιβλίων σας, έχετε παρουσία στην πιο δημοφιλή ίσως σελίδα τού Bookia, τις κληρώσεις. Οι κληρώσεις ενεργοποιούνται είτε από το Bookia αφού στείλετε με email τα βιβλία και τις ποσότητες, είτε απευθείας από εσάς (δείτε αυτή τη σελίδα με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο).

 • Ημερολόγιο εκδηλώσεων. Ενημερώνοντας το Bookia για τις εκδηλώσεις που αφορούν τα βιβλία σας ή τους συγγραφείς σας, τις προσθέτουμε στο Ημερολόγιο τού Bookia (μόνη προϋπόθεση, τα στοιχεία των προσκλήσεων να είναι σε μορφή κειμένου).

 • Προτάσεις βιβλίων. Διαβάζουμε και προτείνουμε ως Bookia βιβλία σας, με την επιφύλαξη τού χρόνου και εάν πραγματικά κριθεί ως προτεινόμενο.

 • Συνεντεύξεις συγγραφέων σας.

 • Σχόλιο συγγραφέων για το Bookia. Καταχωρούμε σχόλια και των δικών σας συγγραφέων σε αυτή τη στήλη. Ένα από αυτά τα σχόλια εμφανίζεται (με τυχαία επιλογή) στην αρχική σελίδα (κάτω αριστερά), προβάλλοντας και το συγγραφέα.

Δύο σημεία είναι ιδιαίτερα στο Bookia και αξίζουν πιστεύουμε ιδιαίτερης προσοχής:

 • Η προβολή, εκτός από τη μορφή των μπάνερ, μπορεί να προσομοιάσει το ίδιο το περιεχόμενο στο Bookia αυξάνοντας τις πιθανότητες να τύχει τής προσοχής των αναγνωστών. Το σχετικό άρθρο στο blog εξηγεί αναλυτικότερα το σκεπτικό και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

 • Τα ρεπορτάζ, με φωτογραφική ή/και τηλεοπτική κάλυψη, είναι πλέον από τις πιο δημοφιλείς σελίδες στο Bookia. Με ενέργειες πριν και μετά τις εκδηλώσεις βιβλίων σας, προσεγγίζεται μεγάλος αριθμός αναγνωστών και δημιουργείται περιεχόμενο (κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο), το οποίο προσελκύει συνεχώς νέους αναγνώστες. Έτσι, μία εκδήλωση για ένα βιβλίο συνεχίζει να αποδίδει και μετά την ολοκλήρωσή της.

Τέλος, προτείνουμε να δείτε επιλεγμένες σελίδες τις οποίες εκτιμούμε ότι θα βρείτε χρήσιμες:

Είμαστε στη διάθεσή σας για να δώσουμε οποιαδήποτε διευκρίνιση και να συζητήσουμε το πως θα αξιοποιήσετε το Bookia προς όφελος των εκδόσεών σας.

1 Τα ρεπορτάζ παρέχονται για την Αττική αλλά και για άλλες πόλεις όπου το Bookia έχει συνεργάτες ή με την παροχή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο ή audio) από τους διοργανωτές των εκδηλώσεων.
2 Η πληρωμή γίνεται μηνιαίως, στην αρχή κάθε μήνα για τον προηγούμενο.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα