Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Είμαι συγγραφέας, «Πως αξιοποιώ το Bookia;»

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Το internet πλέον στην εποχή μας αποτελεί ένα ισχυρό μέσο επικοινωνίας των συγγραφέων με τους αναγνώστες τους και τους δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουν μια σχέση μαζί τους.

Μέσω του Bookia οι συγγραφείς μπορούν:

 • να προβάλουν το όνομα τους και το έργο τους
 • να διαβάσουν κριτικές για τα βιβλία τους
 • να διαφημιστούν οι εκδηλώσεις τους

Αναλυτικά...

Είστε συγγραφέας και αναζητάτε τρόπους να προωθήσετε το βιβλίο σας, να δημιουργήσετε ευκαιρίες να το ανακαλύψουν περισσότεροι αναγνώστες και βιβλιοπώλες.

Το Bookia (boú-ki-a) είναι το βασικότερο μέσο ενημέρωσης των αναγνωστών για βιβλία και το σημείο συνάντησής τους με τους εκδότες και τους συγγραφείς.

Μπορείτε και εσείς να αξιοποιήσετε το Bookia με τρεις βασικούς τρόπους:

 1. Δημοσιογραφική & Τηλεοπτική κάλυψη εκδηλώσεων βιβλίου
 2. Πρόγραμμα προώθησης βιβλίου και συγγραφέα
 3. Διαφήμιση βιβλίου

Επιπλέον και ανέξοδα...

...οι συγγραφείς μπορούν να αξιοποιήσουν διευκολύνσεις και δυνατότητες που προσφέρει το Bookia ώστε να προωθήσουν αποτελεσματικότερα τη δουλειά τους.

 • Κριτικές! κριτικές! κριτικές! Προσκαλείτε και προκαλείτε τους αναγνώστες σας, αφού διαβάσουν ένα βιβλίο σας, να έρθουν στο Bookia και να γράψουν τη γνώμη τους για αυτό. Έτσι, θα το αναδείξουν σε σχέση με άλλα βιβλία στην ίδια κατηγορία αλλά και γενικά.

  Αξιοποιήστε τη σελίδα σας στο Facebook και όλα τα μέσα επικοινωνίας που έχετε για αυτό το σκοπό, δίνετε πάντα τη διεύθυνση τού βιβλίου σας στο Bookia για να τους διευκολύνετε.

 • Κληρώσεις βιβλίων. Με χορηγίες βιβλίων σας, έχετε παρουσία στην πιο δημοφιλή ίσως σελίδα τού Bookia, τις κληρώσεις.

  Οι κληρώσεις ενεργοποιούνται είτε από το Bookia αφού στείλετε με email τα βιβλία και τα αντίτυπα, είτε απευθείας από εσάς (δείτε αυτή τη σελίδα με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο).

 • Ημερολόγιο εκδηλώσεων. Ενημερώνοντας το Bookia για τις εκδηλώσεις που αφορούν τα βιβλία σας, τις προσθέτουμε στο Ημερολόγιο τού Bookia (μόνη προϋπόθεση, τα στοιχεία των προσκλήσεων να είναι σε μορφή κειμένου).

 • Προτάσεις βιβλίων. Διαβάζουμε και προτείνουμε ως Bookia βιβλία σας, με την επιφύλαξη τού χρόνου και εάν πραγματικά κριθεί ως προτεινόμενο.

 • Συνεντεύξεις.

 • Σχόλια συγγραφέων για το Bookia. Καταχωρούμε και το δικό σας σχόλιο σε αυτή τη στήλη. Ένα από αυτά τα σχόλια εμφανίζεται (με τυχαία επιλογή) στην αρχική σελίδα (κάτω αριστερά), με τη φωτογραφία σας (περισσότερα).

 • Ανάρτηση περιεχομένου. Στα βιβλία σας προσθέτετε επιπλέον περιεχόμενο, εξώφυλλο, εικόνες, βίντεο, έγγραφα, συνδέσεις.

Δύο σημεία είναι ιδιαίτερα στο Bookia και αξίζουν πιστεύουμε ιδιαίτερης προσοχής:

 • Η προβολή, εκτός από τη μορφή των μπάνερ, μπορεί να προσομοιάσει το ίδιο το περιεχόμενο στο Bookia αυξάνοντας τις πιθανότητες να τύχει τής προσοχής των αναγνωστών. Το σχετικό άρθρο στο blog εξηγεί αναλυτικότερα το σκεπτικό και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

 • Τα ρεπορτάζ, με δημοσιογραφική ή/και τηλεοπτική κάλυψη, είναι πλέον από τις πιο δημοφιλείς σελίδες στο Bookia. Με ενέργειες πριν και μετά τις εκδηλώσεις βιβλίων σας, προσεγγίζεται μεγάλος αριθμός αναγνωστών και δημιουργείται περιεχόμενο (κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο), το οποίο προσελκύει συνεχώς νέους αναγνώστες. Έτσι, μία εκδήλωση για ένα βιβλίο συνεχίζει να αποδίδει και μετά τη λήξη της.

Τέλος, σας προτείνουμε να δείτε επιλεγμένες σελίδες τις οποίες εκτιμούμε ότι θα βρείτε χρήσιμες:

Είμαστε στη διάθεσή σας για να δώσουμε οποιαδήποτε διευκρίνιση και να συζητήσουμε το πως θα αξιοποιήσετε το Bookia προς όφελος των βιβλίων σας.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα