Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Όλα τα μηνύματα
 1. Αντζελα Δεμ

  07/03/2020 16:27

  Πολύ συγκινητική ιστορία που αγγίζει την ψυχή του αναγνώστη!

  Ζάχαρη άχνη Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 2. Είναι ένα από τα λίγα βιβλία που ξεκινώντας να το διαβάζω δεν μπόρεσα να το αφήσω,
  παρά μόνο όταν το τελείωσα.
  Νομίζω ότι θα πρέπει να το διαβάσετε για να θυμηθείτε όσοι ζήσατε εκείνη την εποχή
  πως ήταν & η δική σας ζωή & νομίζω σε πολλά σημεία του βιβλίου θα βρείτε στοιχεία & της δικής σας ζωής.
  Οι νεότεροι θα μάθετε πως έζησαν οι γονείς σας & οι Παπούδες σας, πέρα από τις Ιστορίες, που ίσως σας έχουν
  διηγηθεί οι γονείς σας.

  Τα σ αγαπώ πεθαίνουν στην αγχόνη Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 3. Kostas Patouras

  01/02/2020 15:07

  Στα ποιήματα «Οι λέξεις» βάλτε εσείς τίτλο στο καθένα, ο συγγραφέας δεν ήθελε να τα «βάλει σε ένα κουτί» όπως είπε και τα άφησε έτσι… άτιτλα. Διαβάζονται σαν νεράκι, μακριά από πολύπλοκες φόρμες και πολύ αφηρημένα νοήματα. Άλλα έχουν ρίμα και μέτρο, άλλα όχι. Γραμμένα όμως με μαστοριά, αγάπη και έναν αυθορμητισμό χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του (ο συγγραφέας έχει εκδώσει και παλιότερα ακόμα μία ποιητική συλλογή «Παροτρύνσεις»).
  Ένα από τα ποιήματα μελοποίησε σε μια ροκ φόρμα ο μουσικός Μιχαλης Σουμας (Mixail Soumas) και το ερμήνευσε μοναδικά, αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα!

   

   

  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 4. Sotiris Vanakaris

  08/01/2020 18:56

  Είναι αρκετά σημαντικό να αποκτήσω αυτό το βιβλίο, ακόμα και ακριβότερα.

  Όποιος μπορεί να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο ας επικοινωνήσει μαζί μου, ευχαριστώ πολύ!

  Επί του εργαστηρίου Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 5. Michael Votsis

  05/01/2020 11:32

  Θυμάστε όλα όσα θα θέλατε να πείτε στα ανήψια σας, στα παιδιά σας που μεγαλώνουν, που μπαίνουν στην εφηβεία; Θυμάστε πως αναρωτιόσασταν πως να τους μιλήσετε για τον ευαίσθητο τομεά της ερωτικής ωρίμανσης; Για τις τόσες πρώτες φορές που δοκιμάζει κανείς στο μονοπάτι της ερωτικής αφύπνισης, όπως το πρώτο φιλί, το πρώτο χάδι...

  Τώρα μπορείτε να τους δώσετε απλά αυτό το βιβλίο, να τα αγκαλιάσετε και να τους πείτε οτι αφού το διαβάσουν τα περίμενετε να συζητήσετε.

  Η ερωτική αφύπνιση ενός νέου της επαρχίας Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 6. Συγγραφέας:
  ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ Εύαθλον. Το αναζητώ 

  Εύαθλον Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 7. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!!! ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΩΝ 3 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟΙ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΟΙ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΕΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΞΑΝΑ…..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΣΤΗ (ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ), ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

  Το μυστικό της κόκκινης βροχής Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 8. Penny Avgeri

  09/12/2019 23:40

  Η δική μου αλήθεια!

  Τι να πει κανείς γι’αυτό το υπέροχο αριστούργημα?Είχα την τύχη να μου το κάνει δώρο μια πολύ καλή φίλη,πόσο δίκιο είχε που μου έλεγε ότι είναι τέλειο.Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του αλήθεια και αναλόγως με τα πιστεύω του βλέπει και τα πράγματα,έτσι λοιπόν,μέσω αυτού του βιβλίου ο συγγραφέας μας διηγείται τις προσωπικές του ιδέες και αντιλήψεις.Δεν θα σας κρύψω ότι πολλές φορές προβληματίστηκα και αναρωτιόμουν,είναι όντως έτσι?Κι’όμως έτσι είναι τα πράγματα. Είναι ένα βιβλίο που ξεκινάει μια ιστορική αναδρομή από την αρχαιότερη Ελλάδα για να φτάσει εώς και τη σημερινή πραγματικότητα παίρνοντας μας συνοδοιπόρους σ’ένα ταξίδι ώστε να αντιληφθούμε τη ροή των γεγονότων και τις αιτίες που μας έφτασαν στο συγκεκριμένο παρόν. !Πόσο δύσκολο είναι άραγε να αναζητήσει κανείς την αλήθεια??? Ευχαριστώ πολύ τον συγγραφέα για το υπέροχο ταξίδι που μου χάρισε, αλλά και επειδή μου δίδαξε να πιστεύω την δική μου αλήθεια και όχι το ψέμα που μας βολεύει όλους! Πολλά συγχαρητήρια,πάντα επιτυχίες!!!!!!!

  Η δική μου αλήθεια Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 9. Tzoylia Pyrgiotoy

  01/12/2019 22:09

  Πολύ καλό βιβλίο με ταξίδεψε σχεδόν τα παιδικά μου χρόνια

  Απ όπου έρχεται η βοή Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 10. Είναι διαθέσιμο;  Το θέλω. billkatr@gmail.com

  Ευχαριστώ πολύ.

  Βασίλης Κατραλής.

   

  Secrets υπέρτασης Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 11. «7 Άστρα-Η ιστορία μου» Η.Παυλιδάκης Εκδόσεις Λιβάνης 2019 σελ. 141

  Ο νεαρός Νίκος διαβάζει το ημερολόγιο που του άφησε ο παππούς του. Εκεί μέσα έμαθε διάφορους τρόπους ,για να γίνει καλύτερος άνθρωπος .

  Του δίδαξε ο παππούς του ,επτά τρόπους για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, και τους ονόμασε   «7 άστρα» : να προσέχει την υγεία του, να έχει πίστη, να κάνει πράγματα που αγαπά, να επιμένει, να είναι έντιμος, να προσφέρει και τέλος να διασκεδάζει. Υγεία, πίστη, αγάπη, επιμονή, εντιμότητα , προσφορά. Απίστευτες πνευματικές δυνάμεις! Με αυτές μπορεί να επιτύχει στους στόχους του αλλά και σαν άνθρωπος. Όλα αυτά θα τον κάνουν επιτυχημένο και σπουδαίο, αλλά όχι ευτυχισμένο. Είναι περίεργο πράγμα η πραγματική ευτυχία!

   Μετά από όλα αυτά τα μαθήματα , ο Νίκος  ανακοινώνει στους γονείς του, ότι θα πάει στην Ινδία να συναντήσει κάποιους   φωτισμένους δασκάλους.

  Ο Νίκος   πάει στην Ινδία, για να ενδυναμώσει την πίστη του και να γίνει κυρίαρχος του πνεύματός του. Εκεί θα βρει δύο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της ζωής, την αγάπη και τον θάνατο.

  Επειδή ο Νίκος δε διακατέχεται από πάθη θα ζητήσει , από τον δάσκαλό του και σοφό καθοδηγητή του, ό,τι πιο απλό υπάρχει. Μόνο να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Δεν ζητάει ούτε χρήμα, ούτε δόξα ,ούτε αθανασία.

  Τότε ο δάσκαλος που τον μυεί στα μυστικά της ζωής θα σηκώσει μια πέτρα και θα χτυπήσει ένα πέτρινο βιβλίο. Το βιβλίο θρυμματίστηκε και αποκαλύφθηκε ένα χρυσό βιβλίο με σκαλισμένο ένα άστρο.

  -Ο θρύλος, λέει ο δάσκαλος, μας αναφέρει ότι ο Θεός το έκανε το βιβλίο από πέτρα και ζήτησε από τον πρώτο δάσκαλο του ναού να μην ανοιχτεί μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα έρθει ο εκλεκτός για να ζητήσει το πιο απλό πράγμα: να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

  Ο δάσκαλος γονάτισε μπροστά στον Νίκο και του είπε :

  -Εγώ δεν μπορώ να σε διδάξω τίποτα, μόνο ο ίδιος ο Θεός, αυτός θα σε καθοδηγήσει.

  Πήρε το βιβλίο και του το έδωσε.

  Το αγόρι του είπε :

  -Δάσκαλε, δεν είμαι αυτός που ψάχνετε , σηκωθείτε επάνω , εγώ είμαι απλώς ένα παιδί ! Δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο ! Πάρτε πίσω το βιβλίο σας!

  -Οι γραφές δεν κάνουν λάθος , έχε πίστη.

  Με μια κίνηση ο δάσκαλος άνοιξε το βιβλίο, το οποίο είχε μία μόνο χρυσή σελίδα με σκαλισμένα γράμματα.

  -Τώρα ,Νίκο, είπε ο δάσκαλος , θα σου διαβάσω τι λέει:

   Να με αγαπάτε με όλη την ψυχή, το πνεύμα και το σώμα σας.

  Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σας, μην την αναζητάτε σε χίλια μέρη γύρω σας…

  …να δώσετε φως στο μέλλον, πρώτα στην καρδιά σας και μετά στους άλλους ανθρώπους.

   

  Όσες ιστορίες κι αν γράφτηκαν , γράφονταν ή θα γραφούν, καμία δε θα έχει μεγαλύτερη αξία για εσένα από τη δική σου. Χρησιμοποιώντας τα 7 άστρα και τη γνώση του παρελθόντος σου θα φωτίσει το μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο απλές ιστορίες ανθρώπων θα λάμψουν. Γράφοντας κι εμείς με τη σειρά μας τη δική μας ιστορία , θα απελευθερωθούμε και θα φωτίσουμε τις σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας.

  Ποια είναι η δική σου ιστορία ;

  Το βιβλίο  «7 Άστρα -Η ιστορία μου» από τις 141 σελίδες έχει 123 λευκές σελίδες και περιμένει τη δική σου ιστορία.

   Ας γράψουμε όλοι εμείς οι αναγνώστες μια ιστορία , με πλούσιο περιεχόμενο , πολλά νοήματα και δυνατές σκέψεις,  για μια καλύτερη και ευτυχισμένη  ζωή ,για έναν καλύτερο κόσμο και ας  στείλουμε αυτό το βιβλίο, με τη χειρόγραφη ιστορία του καθενός μας , στον συγγραφέα Ηλία Παυλιδάκη.

  Λένε ότι το πιο δύσκολο στον αναστοχασμό είναι να περιγράψεις με λέξεις το συναίσθημα. Γι΄αυτό και το κείμενο της ιστορίας σου θα διατηρεί ελεγχόμενο την εσωτερική θερμοκρασία του. Το συναίσθημα ορίζεται από το αυτοβιογραφικό περίσσευμα που παραμονεύει. Ελευθερωθείτε και φωτίστε τις σκοτεινές πλευρές του εαυτούς σας. Δεχτείτε τη σαρωτική αίσθηση ότι η ζωή σε κατακλύζει από παντού.  Αυτοαναλυθείτε. Αναθεωρείστε. Εξιστορείστε. Ξεσπάστε. Λύστε τους παλιούς λογαριασμούς σας,  μέσω της γραφής. Εκτονώστε την ευαισθησία σας. Χαιρετήστε  το φως που υπάρχει μέσα σας . Δώστε φως στο μέλλον σας. Εισέλθετε στην αφηγηματική χρονοκάψουλα . Η σκουληκότρυπα  προς το παρελθόν σας, κρύβει το «μυθολογικό» υλικό, που πρέπει να αναδιαταχθεί. Θυμηθείτε ότι μόνο οι ιδέες μας μπορούν να ταξιδέψουν στον χρόνο. Μίλησε, μνήμη (Ναμπόκωφ).  Ανακαλύψτε το ερμηνευτικό κλειδί για να πορευτείτε με αγάπη, πίστη και ελπίδα. Απομακρυνθείτε από τον φόβο, τις τύψεις και τη θλίψη. Τραγουδήστε ένα πολυφωνικό τραγούδι για την ζωή, την υγεία, την ευτυχία, την ομορφιά, την εντιμότητα, την προσφορά .  Αναδείξτε τον τρόπο που βλέπετε τη ζωή.  Δεν πρέπει στην ιστορία σας να κάνετε  διδασκαλία ή καταγγελία. Προσπαθήστε να ακούσετε ήχους από τις λέξεις και φωνές από τα γεγονότα της ζωής σας. Θυμηθείτε ότι είμαστε όσα έχουμε ξεχάσει. Αλλά ορισμένες φορές είμαστε και όσα καταφέρνει να μας θυμίσει ότι ξεχάσαμε, η αφήγηση  των άλλων…

  Θυμηθείτε ότι ο μέσος και απλός άνθρωπος , κάτω από ορισμένες συνθήκες και συγκυρίες , είναι αυτός που ανυψώνεται, αυτός που καταφέρνει να υπερβεί την κοινοτοπία του για έναν καλύτερο κόσμο. Ο απλός άνθρωπος συμπυκνώνει όλα τα αρχέτυπα που στοιχειώνουν τη ζωή μας και έχει μέσα του ένα ωραίο ,δυνατό και μεγάλο, που τον διαπνέει.

  Η δική σας  ιστορία, η απλή σας ιστορία,  μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!!

  Όλα αυτά που θα γράψετε ,πρέπει να τα χαρίσετε ατόφια και ανέγγιχτα ,στον συγγραφέα-παρατηρητή Ηλία Παυλιδάκη .

  O Ηλίας Παυλιδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1983 και ζει στο Κάτω Βαρσαμόνερο του νομού Ρεθύμνου. Δε γνωρίζει καλή γραμματική και ορθογραφία λόγω της δυσλεξίας του.  Έχει εργαστεί ως αυτοκινητιστής, ναυαγοσώστης, πωλητής κοσμημάτων, αλλά δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανένα από αυτά τα επαγγέλματα, γιατί όλα τα έκανε με αγάπη και το καθένα τού δίδαξε κάτι διαφορετικό.

  Άλλα  βιβλία του  είναι:  « 7 Άστρα – Ο Μαθητής» και « 7 Άστρα-Το ημερολόγιο».

                                     Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

   

   

  7 Άστρα: Η ιστορία μου Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 12. ΤΟ ΑΚΡΩΤΉΡΙ ΤΩΝ ΚΟΡΑΛΛΙΩΝ ( Σόνια Σαουλίδου )

  Ηάποψή μου

  Ενα υπέροχο αναγνωστικό ταξίδι μόλις έφτασε στο τέλος του!! Ένα αξέχαστο ταξίδι στη Φλόριντα και την Λιθουανία που σας συστήνω ανεπιφύλακτα!!

  Βρισκόμαστε στο Κέιπ Κοραλ της Φλόριντα, όπου ο κύριος Ντέλακρε βγάζει το σκύλο του τον Ολαφ την καθιερωμένη πρωινή του βόλτα. Εκεί, στο δάσος της Πάιν Άιλαντ, μέσα στην πυκνή ομίχλη, ο Ολαφ θα οδηγήσει το τυφλό αφεντικό του στο πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Η πόλη του Κέιπ Κοραλ από παράδεισος με τις λευκές αμμουδιές της θα μετατραπεί σε κόλαση... Οι τρεις δολοφονημενες γυναίκες που ανακαλύπτονται ακεφαλες, φορώντας λευκούς μανδύες στοιχειώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

  Την ίδια ώρα στη Λιθουανία, η Ανίκε Κλέιζα δίνει τον δικό της αγώνα ενάντια στο χρόνο, γράφοντας γράμματα σ' εκείνον που απουσιάζει... Ο ντετέκτιβ Στάουσκας προσπαθεί να διελευκανει την υπόθεση, η οποία μετρά είκοσι χρόνια. Δολοφονία ή εγκατάλειψη; Τι από τα δύο της τον στέρησε; Τρεις διαφορετικές γυναίκες, η Σοφία, η Πατρισια και η Ανίκε, ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές θα ανακαλύψουν το καλά κρυμμένο μυστικό.... Η Σοφία είναι μια γυναίκα που θα βιώσει την προδοσία και την εγκατάλειψη από τον σύζυγό της, μένοντας μόνη με δύο δίδυμα αγόρια. Η Πατρισια θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις υποψίες που βασανίζουν την ψυχή της. Υποψίες που έχουν να κάνουν με τον σύζυγό της και την πολύ περίεργη συμπεριφορά του. Η Ανίκε, γράφοντας τα άκρως φορτισμένα συγκινησιακά γράμματά της στον παραλήπτη που απουσιάζει εδώ και χρόνια, θα διαβεί πολύ δύσβατα μονοπάτια μέσα στο μυαλό της.

  Που βρίσκεται η ρίζα του κακού; Ποιος είναι αυτός που περίμενε χρονια για να πάρει την εκδίκηση του;

  Πρόκειται για τον πρώτο πόνημα της συγγραφέως Sonia Saoulidou η οποία μας προσφέρει ένα πολύπλευρο αστυνομικό μυθιστόρημα με πολλές ανατροπές και καταιγιστικές εξελίξεις. Η ιστορία που διαβάζουμε είναι πολύ σκοτεινή με περιγραφές άκρως γλαφυρές. Οι ήρωες ψυχογραφουνται σε βάθος και ξεδιπλώνουν τον εαυτό τους μπροστά στα μάτια του αναγνώστη. Ο αναγνώστης αναζητά κι αυτός τον δολοφόνο, την αλήθεια. Και όταν εκείνη του αποκαλύπτεται στις τελευταίες σελίδες δεν μπορεί παρά να μείνει απόλυτα ικανοποιημένος που επέλεξε να διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο. Πολλά συγχαρητήρια στην συγγραφέα για το υπέροχο αναγνωστικό ταξίδι που μου πρόσφερε!!

  Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 13. Λητώ Τσακίρη

  15/10/2019 21:39

  Ιδανικό υλικό για να δουλέψουν τα μικρά μας παιδιά τις ομάδες τροφών και να μάθουν τους κανόνες της σωστής διατροφής . Το βιβλίο με έμμετρο λόγο και ένα τραγουδάκι που το ακολουθεί έχει αγαπηθεί απο τα παιδιά 

  https://youtu.be/D2RNrkxc4OI

  Η κυρά Διατροφή πρώτη στην μαγειρική! Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 14. Λητώ Τσακίρη

  15/10/2019 20:40

  Μουσικό παραμύθι της Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου που μέσα απο μια μουσική ιστορία μας μιλά για την ασφάλεια των παιδιών μας στο διαδίκτυο. Το βιβλίο κυκλοφορεί υπο την Αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το σχολιάζουν ο πρόεδρος Ιωάννης Μαρωνίτης και δρ Ψυχοπαθολογίας του παιδιού κα Νατάσσα Γιάννακα 

  Στις σελίδες του υπάρχει μια όμορφη ιστορία με όλα τα ερωτήματα και τις ενστάσεις των παιδιών για τη ζωή τους σε σχέση με το διαδίκτυο. Υλικό του βιβλίου πριν την έκδοση του εχει βραβευθεί αρχικά 5 Φεβρουαρίου του 2019 απο το ΥΠΕΠΘ στον διαγωνισμό του Saferinternet4kids.gr 

  στις σελίδες του υπάρχει και η γραμμη βοήθειας του SAFERINTERNET4KIDS αφού η συγγραφέας έχει δηλώσει εθελόντρια του.

  Το βιβλίο κυκλοφορεί απο τον Μάιο του 2019 απο τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα 

  Εικονογράφος Ο Νίκος Γιαννόπουλος Μουσική Ελένη Σαμαρίνα , Τραγουδι Έλενα Γκατζά

  Σεβαστιανός ο Φοβερός: Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας! Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 15. 14/09/2019 21:06

  ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΦΟΥ.

  KΡITIKH ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΑΡΙΑΔΝΗ» ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΦΟΥ.

   

  Σημαντικό για την αξία ενός λογοτεχνικού έργου θεωρείται ο απόηχος που αφήνει στον αναγνώστη η ολοκλήρωση της ανάγνωσης όπως η μεταγεύση που ακολουθεί τον γευσιγνώστη ενός γκουρμέ γεύματος. Ως αναγνώστης ομολογώ πως η ανάγνωση της Αριάδνης αφήνει εξαιρετική μεταγεύση, εν μέρει γλυκόπικρη όπως και οι εμπειρίες της πραγματικής ζωής.
  Πολλά θετικά σχόλια θα μπορούσαν να γραφούν από κάποιον που έχει διαβάσει το βιβλίο αυτό. Είναι όχι απλά ευχάριστο αλλά διαβάζεται με ιδιαίτερη αγωνία για τον κύριο χαρακτήρα, την Αριάδνη, και το τί θα της συμβεί παρακάτω, πώς θα περάσει τις σκοπέλους που παρουσιάζονται σε κάθε καινούρια σελίδα στη ζωή της. Οι εμπειρίες την ωριμάζουν, της σμιλεύουν το χαρακτήρα, την ζωντανεύουν στα μάτια μας. Οι εσωτερικές της συγκρούσεις και οι αναπολήσεις της Αριάδνης μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε στην εξέλιξη της πλοκής προσμένοντας εκείνη να πει το ναι , να προχωρήσει η ιστορία.
  Ο τίτλος του βιβλίου «Αριάδνη» είναι από μόνος του μια πρόκληση καθώς, παραπέμποντας στο διάσημο μύθο της Αριάδνης, τυπικό παράδειγμα γυναίκας που επαναστατεί, τολμά, αγαπά, θυσιάζει βασίλεια, τιμές, δόξες, οτιδήποτε της παρέχεται απλόχερα λόγω θέσης και καταγωγής για να ακολουθήσει αυτό που η καρδιά της ορίζει, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες από την Αριάδνη του βιβλίου.
  Σε μια εποχή που η χώρα του αναγνώστη δοκιμάζεται από οικονομική κρίση, κρίση αξιών και τόσα άλλα δεινά, έρχεται η σύγχρονη Αριάδνη με τις δικές της μάχες να αναδείξει ότι κάθε βήμα στη ζωή κοστίζει ακριβά. Ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που βλέπουμε ή νομίζουμε ότι βλέπουμε. Το εκτυφλωτικό φως της αλήθειας είναι οδυνηρό και καθίσταται αδύνατο να ζήσουμε χωρίς την πλάνη της φανταστικής πραγματικότητας που ο καθένας πλάθει μέσα του τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους άλλους που πλαισιώνουν τη ζωή του.
  Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν η συνέχιση του ταξιδιού της Αριάδνης έστω και με τις καινούριες συνθήκες που η ίδια η ζωή της προτάσσει είναι μονόδρομος ή αν θα μπορούσε η Αριάδνη μας να επιλέξει κάτι άλλο. Αν το έκανε θα ήταν η ίδια ή θα πρόδιδε τον εαυτό της;
  Εν κατακλείδι έχουμε μια δυνατή Αριάδνη εδώ, θύμα της αγάπης της αλλά όχι μόνο. Έχουμε και μια γυναίκα που ωριμάζοντας δέχεται τη ζωή και τις αναποδιές όχι μοιρολατρικά, ούτε μεμψιμοιρώντας, που είναι έτοιμη να αναλάβει κάθε ρόλο που της προτείνεται, εκείνο της συζύγου, της νοσοκόμας, της ερωμένης, της μητέρας αλλά αν χρειαστεί και της ανεξάρτητης δυναμικής γυναίκας.
  Μια γυναίκα που το πηδάλιο στο ταξίδι της ζωής της αποδεικνύει ότι είναι ικανή να το κρατά η ίδια της επάξια αλλά έχει και τη δύναμη που χρειάζεται να το παραχωρήσει και σε ένα αγαπημένο πρόσωπο και ας έχει προδοθεί στο παρελθόν.
  Σε αντίθεση λοιπόν με τον Ανδρόνικο-τον άλλο κεντρικό χαρακτήρα- που αποδεικνύεται λίγος για την ηρωίδα μας την Αριάδνη, εκείνη κερδίζει τον αναγνώστη που ακολουθεί πλέον τα βήματά της πεπεισμένος για τις επιλογές της. Ενώ ο άλλος χαρακτήρας, ο Αργύρης, μας ξετυλίγει μιαν άλλη πτυχή της ανδρικής φύσης. Αντιπροσωπεύει μια άλλου είδους προδοσία. Μαζί του η Αριάδνη δυναμώνει κι άλλο ως γυναίκα, ως χαρακτήρας.
  Από άποψη λοιπόν υπόθεσης, πλοκής και χαρακτήρων η «Αριάδνη» απορροφά τον αναγνώστη. αλλά και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται, τα συναισθήματα που αναδεικνύονται είναι καταλυτικά και προκαλούν το ενδιαφέρον. Αυτό που κάνει το έργο αυτό όμως να ξεχωρίζει είναι το μοναδικό απαράμιλλο ύφος της συγγραφέως, τόσο οικείο που δημιουργεί την γλυκιά αίσθηση ότι η αφήγηση απευθύνεται προσωπικά στον αναγνώστη σαν μια εκμυστήρευση.
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
  ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΦΟΥ.

  Αριάδνη Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 16. 08/09/2019 18:05

  Μ εξεπληξε ο νεότοκς συγγραφεας

  Μπαινοντας σ ενα διανοητικο παιχνιδι με αναγνώστη μας εξαπτει την περιέργεια και μας κανει συνδιαχειριστες στο συναισθημα παρασύροντας μας σε αχαρτογραφητες περιοχές.

  Η εκπληκτική οπτικότητα των λεξεων δημιουργει ενα μπαραζ αισθήσεων που μετουσιώνουν το γραψιμο του σε σεναριο κινηματογραφικό.

  Μεσα απο τον τυφωνα των αντιξοοτήτων του συστήθηκε με εαυτό του δινοντας ζωή στην καθε στιγμή του.

  Μεσα απο τος προκλήσεις συναρμολογει τον ηρωα τοσο δομικα χακευμενο που τρομαξαν και οι λεξεις στο απρόσμενο  συναισθηματικά τελος που θεωρω ότι ειναι μαχαιρωμα ψυχής για αναγνωστη.

  Ονειρευτηκε τ αδυνατα για πολλους ο ήρωας έφτασε εκει που δεν μπορουσε μεσα απο ενα ταξιδι εκπλήξεων έντονων συναισθημάτων που οφειλονται στην ευέλικτη και πλαστικη γλώσσα συγγραφεα.

  Εδωσε το στιγμα του τοσο εντονα που θα μιλαμε πιστευω τα επομενα χρονια γιαυτον και τα βιβλια του.

  Ευχαριστουμε Αντρεα για το ταξιδι που μας χαρισες.

  Ευελπιστω καποτε γινει ταινια

  Τα δάκρυα του χρόνου Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 17. Eugenia Kortsari

  06/09/2019 11:58

  Σχετικά με τη συλλογή διηγημάτων του Ανδρέα Μήτσου "Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, πρόκειται για ένα βιβλίο όπου σε κάθε ένα από τα διηγήματα κυριαρχεί η γυναικεία παρουσία ..... με έναν ιδιαίτερο τρόπο!

  Δικαιολογείται απόλυτα ο τίτλος του βιβλίου και είναι πρωτότυπο σε θεματογραφία, γεμάτο ζωντανές περιγραφές καθημερινών περιστατικών που αναδύθηκαν από τη μνήμη είτε παραποιημένα είτε δίνοντάς τα κάποια ξεχωριστή ερμηνεία.

  Οι ιστορίες έχουν ενδιαφέρον και στην πορεία προκαλούν ακόμη περισσότερο για το τι θα ακολουθήσει ....

  Η ελεημοσύνη των γυναικών Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 18. 01/09/2019 14:51

  Αναζητώ αυτό το βιβλίο, το οποίο είναι εξαντλημένο. Εάν κάποιος γνωρίζει που μπορώ να το προμηθευτώ ακόμη και μεταχειρισμένο ας με ενημερώσει παρακαλώ με μήνυμα ή στο e mail karra_Efi@hotmail. com Ευχαριστώ.

  Άπαντα και πεζά Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 19. 23/08/2019 17:50

  Πρωτότυπο, συγκινητικό, σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι το τέλος. Το διάβασα απνευστί!

  Η μαντάμ Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα