Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Όλα τα μηνύματα
 1. Chrissa Mastorodimou

  11/03/2023 20:22

  Ένα γοητευτικό αφήγημα, ένα δοκίμιο περί γραφής και όχι μόνο. Μέσα από τις σελίδες του ξεπηδά η κατοχική Αθήνα, οι γειτονιές, οι δυσκολίες των ανθρώπων αλλά και η καθημερινότητα, τα πολιτιστικά στοιχεία, οι φιλίες, τα αθλητικά σωματεία όλα αυτά σε ένα ανόθευτο φυσικό τόπίο. Παράλληλα βλέπουμε μια αξιέπαινη προσπάθεια σύνδεσης της προσωπικής αφήγησης με τη δημόσια ιστορία. 

  Ένα παιδί μεγαλώνει στην Αθήνα: 1934-1944 Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 2. Mike Michailidis

  23/01/2023 14:22

  Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω διότι κάπου έχω μπερδευτεί ,ο Μάρκους σύμφωνα με το βιβλίο στην τελευταία πράξη είναι αιχμάλωτος και υπό την απειλή ένας δολοφόνου ,στο τέλος σκότωσε τον δημιο του η ο δήμιος τον σκότωσε πήρε την θέση του ;

  Το δικαστήριο των ψυχών Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 3. Giota Salma

  22/01/2023 21:47

  Εκ παραδρομής έχει αποθηκευτεί λάθος κριτική μου. Η σωστή: 

   

  Το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τρικουνάκη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Bell και πρόκειται για μία ιστορία έρωτα και κατασκοπείας στην Κωνσταντινούπολη επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εκτός από την ενδιαφέρουσα πλοκή, εντύπωση προκαλεί η εκτενής έρευνα και αποτύπωση της καθημερινής ζωής εκείνης της εποχής .

  Αλέξανδρος και Εσπερία Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 4. Alexia Petropouloub

  22/01/2023 08:29

  Η Σταχτιά γυναίκα Το πρώτο θεατρικό έργο του Χρηστομάνου είναι το συμβολιστικό ονειρόδραμα Die graue Frau, που θα μεταφραστεί τριανταέξι χρόνια αργότερα και στα ελληνικά. Η σταχτιά γυναίκα είναι ένα μονόπρακτο σε έξι σκηνές, επενδυμένο με τέσσερα πρελούδια του Σοπέν (τα υπ. ’ αριθμό 3, 15 και 20, στην αρχή, και 4, στο τέλος), με εκτενείς μονολόγους, με αφηγηματικά και περιγραφικά εδάφια, λεπτομερείς σκηνικές οδηγίες, ακόμα και επεξηγηματικά χωρία του συγγραφέα και εντοπίζεται ένα ευρύ αυτοβιογραφικό υπόστρωμα.
  Ένα νεαρό ζευγάρι κάθεται μπροστά στο παράθυρο του αρχοντικού σπιτιού του ρεμβάζοντας το ηλιοβασίλεμα. Συνομιλούν για την εσωτερική επικοινωνία των φυτών και τη σχέση της ζωής με το όνειρο· όταν η συζήτηση στρέφεται σε προσωπικά ζητήματα, φανερώνεται μια βαθιά υπαρξιακή θλίψη που διακατέχει την Αγλαΐα και εκδηλώνεται με έντονες ψυχικές μεταπτώσεις, με σκοτεινά προαισθήματα, με αντιδράσεις σχεδόν νευρωτικές. Αυτό που διαλύει τα σύννεφα είναι η αναφορά στο παιδί τους, που αντιπροσωπεύει την ομορφιά της σχέσης τους. Μαζί όμως με το παιδί, αναφέρεται και μια παράξενη γυναίκα, που την αποκαλούν «σταχτιά» και που θα αναλάβει τη φύλαξη του παιδιού. Η ίδια είναι χήρα και έχει χάσει το δικό της παιδί, όταν από δικό της λάθος έπεσε από το τέταρτο πάτωμα και σκοτώθηκε.
  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΡ' ΗΜΙΝ (BOOK STORE PARIMIN)
  Χαρ. Τρικούπη 11, Αθήνα 106 78
  21 0381 1201

  Η σταχτιά γυναίκα Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 5. Mina Kontogeorgiou

  21/01/2023 11:26

  Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα να το δανειστώ! Εννοείται ότι θα το επιστρέψω χωρίς καμμία επιπλέον φθορά!

  Ευχαριστώ πολύ!

   

  Συνομιλώντας με το σώμα που ονειρεύεται Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 6. Ενδιαφερομαι για τα βιβλια Το βιβλιο της εξοριας και Πανσέληνος εκδοσεις Πατακης νομιζω του Αντονιο Μολινα. Για αγορα ή δανεισμο. Ευχαριστω!

   

  Το βιβλίο της εξορίας Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 7. Miltos Tzintzios

  18/01/2023 20:15

  Υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να ανταλλάξει ή να μου δανείσει το παρόν βιβλίο μιας και δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμο στον εκδοτικό οίκο;

  Όμορφα κορίτσια Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 8. Γεωργία Αγγελή

  09/12/2022 05:30

  το βιβλιο το έχω εκδοση του 1988 δερματόδετο

  Κλινική ηλεκτροθεραπεία Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 9. Chrissa Mastorodimou

  23/11/2022 19:25

  Η εκπαιδευτικός Έφη Νικολαϊδου κάνει την εμφάνισή της στα γράμματα με μια καλογραμμένη, ξεχωριστή ποιητική συλλογή μεστή νοημάτων, πολυσημίων και διακειμενικών συνομιλιών με τους ποιητές του φωτός τον Ελύτη, το Σεφέρη αλλά και τον Van Cogh, τον Warhol. Για την ίδια 

  "ο κόσμος δεν είναι τέλειος όμως πάντα κρατά ένα πρώτο φιλί και μια λευκή σελίδα"

  Φως όπως μανταρίνι Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 10. Λίζα Λίβ

  14/11/2022 04:01

  Θα ήθελα κάποιος να μου πουλήσει/νοίκιασει/δανισει το βιβλίο.

  Ερωτική αγωγή Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 11. Evaggelos Vagias

  02/11/2022 20:07

  Πολύ ενδιαφέρον και διδακτικό θα το έλεγα βιβλίο και καλά τεκμηριωμένο καθώς στο τέλος περιλαμβάνει και βιβλιογραφία για όποιν ενδιαφέρεται για περεταίρω μελέτη του θέματος.!!!!

  1821: Ενάντια σε φρούρια και τείχη Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 12. Evaggelos Vagias

  02/11/2022 15:27

  Καλησπέρα από τη Λάρισα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος έχεις διαβάσει το βιβλίο αυτό και μπορεί να μου την άποψή του αναφορικά με το περιεχόμενο και την πιότητά του γενικότερα;   

  Θα αναμείνω σχετική ενημέρωση.   

   

                                          Ευχαροστώ πολύ.

  Ετυμολογικές και σημασιολογικές ανιχνεύσεις Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 13. Kostas Chatzi

  11/10/2022 10:29

  Εκεί που ανοίγουν πόρτες  κλείνουν εντυπωσιακό

  Σαν θεατρικό Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 14. Tilartol Tisokish

  12/07/2022 18:45

  Ευρυματική και πρωτότυπη ιστορία με μυνήματα και συναίσθημα!

  Το μυστικό του Ίκαρου Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
 15. Christina Giavasoglou

  17/05/2022 14:08

  Το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα μας μεταφέρει σε έναν κόσμο που μας είναι εν πολλοίς ξένος και μακρινός· τον κόσμο της κατασκοπείας και των ανθρώπων που αθόρυβα μεταφέρουν πληροφορίες και κινούν τα νήματα χωρίς ποτέ να τους γνωρίζουμε.

  Το πεπρωμένο, η μοίρα, το καθήκον, ο έρωτας μπλέκονται σε ένα παιχνίδι ανατροπών που κανείς δεν θα βγει σώος ή μάλλον σχεδόν κανείς! Σαν αναγνώστης απ’τα πρώτα κι όλας κεφάλαια, γίνεσαι ένα με την Ισιδώρα, την κεντρική ηρωίδα, μία γυναίκα δυναμική που έρχεται αντιμέτωπη με την πιο απαιτητική αποστολή της καριέρας της στις μυστικές υπηρεσίες, την πιο καθοριστική αποστολή για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
  Με αντίπαλο τον χρόνο, οι ήρωες του βιβλίου δρουν στην κόψη του ξυραφιού, ο καθένας ασθμαίνοντας να διασφαλίσει τα συμφέροντά του, προσέχοντας να μην αποκαλύψει κανένα από τα δυνατά χαρτιά ή τα θανατηφόρα μυστικά του. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης κλονίζονται, οι σχέσεις εξουσίας αμφισβητούνται, σύντομα ο αναγνώστης αρχίζει να σκέφτεται με όρους κατασκοπίας. Σε κάθε κεφάλαιο αμφισβητείς όσα διάβασες στο προηγούμενο, περνάς τις πληροφορίες από κόσκινο, γυρίζεις πίσω να ξαναπιάσεις τα στοιχεία και πάλι οι εξελίξεις σε προλαβαίνουν.
  Από την Αθήνα, στην Ισπανία, στην Σμύρνη, από εκεί στην Σάμο και στους Λειψούς, ο “Δούρειος Ίππος” γίνεται ένα όχημα που μας μεταφέρει σε μια πραγματικότητα που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ακόμα και ο έρωτας. Ένας έρωτας απαγορευμένος, που οι ήρωες κάθε στιγμή καλούνται να τον απαρνηθούν μα εκείνος θεριεύει παραπάνω.
  Στον Δούρειο Ίππο θα μαγευτείτε από την τέχνη της παραπλάνησης, θα πέσετε θύμα των ίδιων σας των σκέψεων, θα λυτρωθείτε από το συναρπαστικό τέλος και θα δυσκολευτείτε να ξαναδείτε ως απλός τηλεθεατής ένα δελτίο ειδήσεων!

  Δούρειος ίππος Η σελίδα τού βιβλίου
  1. Μου αρέσει
  2. Κοινοποίηση
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα